Schauffele a Cantlay v Louisianě vedou i díky kolu za 59, Evropanům vládne Rai

PGA TOUR
Schauffele a Cantlay v Louisianě vedou i díky kolu za 59, Evropanům vládne Rai

Na PGA Tour se v tomto týdnu hraje turnaj dvojic. Nejlépe si po dvou kolech vede silné duo Xander Schauffele - Patrick Cantlay, které ve čtvrtek zahrálo neuvěřitelných 59 ran. Ve hře o triumf je ale několik dalších dvojic, skvělý golf znovu předvádí Angličan Aaron Rai. 


Při fourballech naprosto excelovala dvojice Patrick Cantlay - Xander Schauffele. Ta zahrála jedenáct birdie, eagle na pětiparové dvojce a se skóre 59 vytvořila nový rekord turnaje. Včera už to taková sláva nebyla, není se ale co divit, jelikož se hrálo formátem four-some.

Hvězdná dvojice poprvé chybovala, pětkrát ale dokázala zaskórovat a udržela vedení o jedinou ránu před dalšími dvěma dvojicemi. Na děleném druhém místě je spolu s Davidem Lipskym také Angličan Aaron Rai, který v posledních týdnech má na PGA Tour velmi dobrou formu.

O titul budou hrát také Jason Day se svým jmenovcem Scrivenerem či duo Billy Horschel - Sam Burns, obě tyto dvojice jsou na skóre -14. Šest ran ztrácejí evropská esa Lowry - Poulter a také obhájci triumfu Cameron Smith a Marc Leishman.

Cutem na ránu prošli také Henrik Stenson s Justinem Rosem, světová jednička Scottie Scheffler s Ryanem Palmerem a senzačně také Bill Haas se svým otcem Jayem. Ten přepsal historii, když se stal nejstarším hráčem na PGA Tour, který kdy prošel cutem. Včera Jayi Haasovi bylo 68 let, 4 měsíce a 20 dní. Dodejme, že první cut absolvoval v roce 1973!

Dohráno naopak mají Sergio García a Tommy Fleetwood, Graeme McDowell a Seamus Power, Emiliano Grillo a Rafa Cabrera-Bello či Joaquin Niemann s Mitem Pereirou. Chilská dvojice po první rundě z turnaje Zurich Classic of New Orleans odstoupila.