bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kaprizov je mezi stovkaři! Nechal za sebou Gáboríka

23. dubna 2022, 16:45

Patrik Czepiec

Jako sedmý hráč této sezony a jako první muž v dějinách Wild dokázal Kirill Kaprizov překlenout stobodovou hranici. V noci složil nováčka ze Seattlu dokonce čtyřmi body a katapultoval se tak na šesté místo kanadského bodování. Minnesota stovkaře dosud postrádala, neboť historicky nejproduktivnější výkon v podobě 83 bodů předvedl v sezoně 2007-08 Slovák Marián Gáborík.

Vítězství 6:3 nad slaboučkými Krakeny už pro domácí Minnesotu tolik neznamená. Postup do play off měla jistý dávno předtím. Přesto se z kabiny Wild line hlasitý signál, vysílaný směrem k vyřazovací části. Jeho strůjcem je jistý Kirill Kaprizov, který ve své druhé sezoně v zámoří počítá rekordní bilanci 45+56. 

"Je to parádní úspěch," radoval se ruský snajpr přes klubový web po utkání se Seattlem. "Musím poděkovat fanouškům, spoluhráčům i organizaci. Jsem opravdu šťastný a vděčný. A to, že jsme Kraken porazili, byla skvělá třešnička na dortu."

Někdejší slovenský útočník Marian Gáborík rovněž zanechal v Minnesotě nesmazatelný odkaz, avšak pokud jeho nejúspěšnější sezonní výkon v dresu Wild statistici srovnávají s tím Kaprizovovým, dostávají se k propastnému rozdílu. Trenčínský rodák ztrácí 18 bodů, což je stejná porce, kterou Kirill the Thrill nahnal v dubnu.

Rekordní i Fiala

Navíc ani zdaleka nemusí končit. V základní části stihne čtyři další starty, kdy si může zlepšit už tak skvělou náladu před nadcházejícím play off. Kaprizov nabírá na síle. V uplynulých třech zápasech dokázal nastřádat osm statistických zápisů.

Individuálně se v utkání dařilo také Kevinu Fialovi. Švýcarský útočník nastřádal pět asistencí, což se rovněž nikomu u Wild ještě nepodařilo.

"Když přemýšlíte nad statistikami, body nikdy nepřijdou," prozradil Fiala pro NHL.com. "Když vstoupím na led, snažím se, aby to pro mě byla legrace. Soustředím se na přítomný okamžik a instinkt, zbytek přijde sám." 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.