Úspěšná odveta! Češi v Trenčíně ovládli nájezdy, rozhodl Zdráhal

Foto: Andrej Galica, SZLH

(TRENČÍN, od našeho zpravodaje) Čeští hokejisté vrátili Slovensku porážku ze čtvrtečního zápasu ve Spišské Nové Vsi, na ledě Trenčína vyhráli po parádním obratu 4:3 po nájezdech. O vítěznou trefu se postaral Patrik Zdráhal.

Čechům ve druhém zápase proti Slovensku už nechyběl asistent trenéra Martin Erat, jenž se vrátil ze Spojených států amerických. Asistentem zůstal nadále Fin Kalle Kaskinen, protože Libor Zábranský zůstal ještě doma kvůli příznakům nemoci.

Vstup do zápasu se vyvedl domácím.

Štěpán Lukeš, který se postavil do branky, měl štěstí už ve třetí minutě. Adam Liška trefil tyčku, potom se dostal i do dalších příležitostí a patřil k nejaktivnějším hráčům na ledě.

Tyčka zvonila také na druhé straně: Jiří Černoch se v přesilovce opřel do rány z levého kruhu, ale i on trefil brankovou konstrukci.

Do kabin šli nakonec spokojenější Slováci. Pět minut před koncem úvodní periody zakončil mezi kruhy přečíslení Mário Lunter a rozveselil stadion v Trenčíně. Trenér Ramsay ho přitom povolal až v pátek kvůli zranění Matúše Sukeľa.

Vstup do druhé třetiny byl raketový. Už po 30 sekundách zvýšili domácí skóre na 2:0. Adam Liška našel povedeně najetého Roberta Lantošiho, který si puk posunul na bekhend a střelou po ledě překonal Lukeše.

Ale…

Češi dokázali rychle odpovědět, hned v následující minutě.

Patrik Zdráhal předvedl parádní zakončení, když se zjevil zcela sám před slovenským brankářem. Kličkou do forhendu mu nedal šanci a snížil na 1:2.

Větší vzrušení pak přišlo v polovině hrací doby, kdy zůstal ležet na ledě Zdráhal. Toho ve středním pásmu nedovoleně zastavil střelec druhé slovenské branky.

Domácí pak byli v oslabení ve velkém tlaku. Češi celé dvě minuty mačkali soupeře, co to jen šlo. Ale Riečický si s tvrdými pokusy Jiříčka poradil.

Do úniku poté ujel Jakub Flek, ale jeho pokus bekhendem skončil vedle. Ke konci druhé dvacetiminutovky dostal pukem do obličeje David Jiříček, který odešel do šaten (zápas nakonec dohrál).

Už to vypadalo, že se do kabin půjde za příznivého stavu pro Slovensko. Jenže Češi v posledních sekundách zmáčkli domácí tým a nahození od modré tečoval Jiří Černoch osm sekund před zvukem sirény – 2:2.

Ale vstup do další periody vyšel opět domácím.

Patrik Koch vyslal ve 43. minutě nahození od modré, které ještě stihl tečovat Andrej Kollár – 3:2.

Češi pak přežili kritické chvíle před Lukešovou brankou, puk se zastavil jen těsně před brankovou čárou.

Velmi důležitou branku pak vstřelil v 55. minutě Pavel Kousal, který střílel velice přesně z mezikruží a srovnal. Byla to pro něj dokonce první trefa v národním týmu.

Zápas dokonce vyšperkovala menší bitka, když si vyměnili názory Jan Ščotka a Oliver Okuliar. Rozkouskovaný závěr základní hrací doby už další gól nepřinesl, a tak se muselo do prodloužení. V něm mohl rozhodnout Blümel, jenže trestné střílení ve vítězný gól nepřetavil.

Drama rozsekly až nájezdy. Zatímco Štěpán Lukeš pochytal všechny pokusy Slováků, Dominika Riečického překonali Patrik Zdráhal s Jiřím Černochem. Češi po dvou porážkách zabrali, před Českými hrami zvítězili v Trenčíně 4:3.

SLOVENSKO – ČESKO 3:4 po nájezdech (1:0, 1:2, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Lunter (Faško-Rudáš, Bučko), 21. Lantoši (Liška, Rosandič), 43. Kollár (Koch) – 22. Zdráhal (Jeřábek), 40. Černoch (Ščotka), 55. Kousal (Flek, Kodýtek), rozhodující nájezd Zdráhal.
Rozhodčí: Stano, D. Konc – Synek, Kacej (všichni Slovensko).
Vyloučení: 5:3.
Bez využití.

Střely na branku: 32:33.
Diváci: 5 976.
Slovensko: Riečický – Rosandič, Čerešnák, Jánošík, Bučko, Ivan, Koch, Mudrák – Liška, Krištof, Lantoši – Lunter, Tamáši, Faško-Rudáš – Minárík, Kollár, Valach – Honzek, Mikúš, Okuliar. Trenér: Ramsay.
Česko: Lukeš – Ščotka, Nedomlel, Krejčík, Jeřábek, Sklenička, Jiříček, Kaňák, Budík – Smejkal, Holík, Blümel – Zdráhal, Černoch, Ciencala – Flek, Kodýtek, Kousal – Beránek, Hladonik, Klapka – Fridrich. Trenér: Jalonen.

Další program české reprezentace před MS

České hokejové hry v Ostravě:
28. dubna od 17:30 Finsko – Česko
30. dubna od 16:00 Česko – Švédsko
1. května od 16:00 Česko – Rakousko

Vstupenky zakoupíte zde »

Švédské hokejové hry ve Stockholmu:
5. května od 19:00 Česko – Švédsko
7. května od 12:00 Finsko – Česko
8. května od 12:00 Švýcarsko – Česko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz