Premier League - souhrn 34. kola: Liverpool je červený

23.04.2022, 15:30, aktualizováno 25.04.2022, 22:54
Komentáře a souhrny
Andy Robertson (© AFP)
Liverpool v druhé půli strhl Merseyside Derby na svou stranu, Everton je tak po výhře Burnley, kterou zařídil Matěj Vydra, v sestupové zóně. Chelsea se proti West Hamu spokojila s jedním pozdním zásahem Pulisica. Neproměněný pokutový kop Bruna pomohl Arsenalu udělat důležitý krok za Ligou mistrů. Pátý Tottenham však Man Utd takřka neodskočil. Man City i díky čtyřem zásahům Jesuse rozstřílel Watford...

Crystal Palace - Leeds United 0:0

25.04.2022 21:00

Góly: -

Pondělní dohrávka 34. kola Premier League mezi Crystal Palace a Leedsem po výsledku 0:0 nepoznala vítěze. V nejvýraznějších šancích se ocitl v prvním poločase Jean-Philippe Mateta. Hosté v boji o záchranu po ještě nedávné sérii šesti proher nyní nenašli přemožitele již pátý zápas v řadě. Od sestupového pásma je však stále dělí pouze pětibodový náskok.

Crystal Palace chtělo po třech soutěžních porážkách v řadě ukončit kromě bodového půstu také 205 minut dlouhé čekání na gól. Do cesty se mu postavil Leeds, který měl naopak velmi dobrou formu, když již čtyři duely v řadě neprohrál. Stále se však nacházel v ohrožení sestupem, a tak potřeboval v zápase s Eagles navázat na skvělou šňůru a získat další důležité body.

Již ve čtvrté minutě se dostal k první velké šanci Mateta. Jeho lob přes brankáře Illana Mesliera ale postrádal sílu a rychlost, a tak ho Diego Llorente bez problémů zneškodnil. Mateta selhal i v další příležitosti, Jordan Ayew přečetl pohyb Mesliera a poslal dopředu ukázkový volej, ten ale francouzský útočník nedokázal zpracovat. Taktéž Leeds si v bezbrankové první půli připsal střelu na branku, Liam Cooper ale hlavičkoval o zem přesně do náruče Vicenta Guaity.

Zatímco gól zápas stále postrádal, diváci v londýnském Selhurst Parku málem zažili pěstní bitku. Ani šarvátka mezi Danielem Jamesem a Joelem Wardem však nakonec větší vzrušení nepřinesla. Významnější šance, opět pro domácí, přišla v 68. minutě, kdy se o střelu pokusil Wilfried Zaha, ten ale narazil na pohotový zákrok Mesliera. Následně fanoušky probudil taktéž Conor Gallagher, který zariskoval z hranice pokutového území a jen těsně přestřelil. Střelecká převaha nicméně Orlům nestačila a vyšli gólově naprázdno.

Crystal Palace dokázalo alespoň prolomit sérii tří porážek v řadě a ze zápasu si odneslo bod. Oba celky čeká další ligový duel 30. dubna. Eagles se utkají se Southamptonem, Leeds svede těžkou bitvu proti Manchesteru City.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Everton FC 2:0

24.04.2022 17:30

Góly: 62. Andrew Robertson, 85. Divock Origi

Liverpool zvládl duel 34. kola Premier League s Evertonem, který porazil 2:0. O vítězství domácího celku rozhodla ve druhé půli dvojice Andy Robertson - Divock Origi. Reds tak stále ztrácí na první Manchester City jediný bod.

Na první větší šanci si diváci počkali půl hodiny. Andy Robertson si na levé straně rychle přehodil míč na svou silnější nohu a poté poslal do pokutového území povedený centr, který našel Dioga Jotu. Ten však z první mířil placírkou těsně vedle pravé tyčky Pickfordovy brány. Na druhé straně mohl po chvíli po přihrávce od Richarlisona skórovat Doucouré, ale také nebyl přesný.

V závěru prvního poločasu ještě Doucouré zcela úmyslně fauloval Fabinha, což se domácím vůbec nelíbilo, až se strhla hromadná strkanice, kterou musel rozhánět hlavní rozhodčí. Jinak však na bránu nemířila jediná rána, ačkoliv měl Liverpool držení míče 86 procent.

V 62. minutě se domácí ujali vedení. Mohamed Salah si na pravé straně narazil s Divockem Origim a poté vyslal k zadní tyči nadýchaný centr přesně na hlavu Andyho Robertsona, který vystřelil do protipohybu gólmana Pickforda. Šlo o první střelu na bránu za celý zápas.

Čtyři minuty poté už to mohlo být o dva góly. Pickford vyboxoval rohový kop jen k Trentu Alexander-Arnoldovi, který poslal míč zpět do pokutového území. Tam se k hlavičce dostal Joel Matip, jehož pokus na brankové čáře zachraňoval obránce Holgate. Následně ještě Salah dorážel těsně nad břevno.

Pět minut před koncem domácí navýšili své vedení. Nejprve Salah nabil na vápno Thiagovi, jehož pokus nepříjemně tečoval Coleman, ale Pickford si dokázal poradit. Po následném rohovém kopu se balon odrazil k Hendersonovi, který neváhal a poslal jej na zadní tyčku, kde se k nůžkám odhodlal Díaz. Jeho akrobatické zakončení sice nemířilo vůbec na bránu, nýbrž před ní, odkud balon do sítě hlavou dostal Divock Origi, který definitivně rozhodl o dnešním výsledku na Anfield Road.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Southampton FC 2:2

24.04.2022 15:00

Góly: 2. Danny Welbeck, 44. Mohammed Salisu (vl.) - 45+4. James Ward-Prowse, 54. James Ward-Prowse

Southampton ve 34. kole Premier League stáhl dvoubrankovou ztrátu a s Brightonem remizoval 2:2. Oba góly hostů zařídil James Ward-Prowse, který se navíc dostal na druhé místo v historické tabulce úspěšných exekutorů přímých kopů. Pouhé čtyři mu schází na legendárního Davida Beckhama. Domácím k výhře nepomohl ani rekordně rychlý gól Dannyho Welbecka, kterým přepsal klubové dějiny. Potřeboval na něj jen minutu a 14 sekund.

Fotbalisté Brightonu předvedli v posledním kole velmi dobrý první poločas proti Manchesteru City, i přesto nakonec padli 0:3. Na druhé straně Southampton si po šesti utkáních bez vítězství spravil chuť s Arsenalem, v týdnu pro něj ovšem přišla těžká porážka proti Burnley. Hostům v tomto duelu do karet hrála alespoň hrůzostrašná bilance Racků na domácí půdě, kde již sedm střetnutí v řadě nedokázali zvítězit.

Domácí ovšem zaznamenali výborný vstup do utkání, jelikož už ve druhé minutě Welbeck zakončil přízemní centr z levé strany a vstřelil nejrychlejší gól Brightonu v Premier League. Blízko vyrovnání byli Svatí ve 12. minutě, ale rána Valentina Livramenta z hranice velkého vápna pouze zasáhla pravou tyč brány Brightonu, odkud se odrazila do zad brankáře Roberta Sáncheze a následně do zámezí. Domácí v závěru první půle podruhé rozradostnil obránce Southamptonu Mohammed Salisu, jenž si nešťastně srazil střílený centr do vlastní sítě. Tento pocit jim však ještě před hvizdem sudího pokazil Ward-Prowse, který jejich náskok snížil přesným zásahem z volného přímého kopu. Tímto způsobem se od začátku loňské sezony prosadil poosmé, což je dvakrát víc než kterýkoliv jiný hráč v pěti nejlepších evropských ligách.

Jen 10 minut po změně stran se Angličan prosadil znovu, když napřáhl z hranice pokutového území stejně jako v prvním případě k levé tyči a nedal Sánchezovi šanci zasáhnout. Brighton poté na dobu zcela vypadl z dění na hřišti. V 78. minutě to sice vypadalo, že hrdinou Racků se stane střídající Pascal Gross, jeho gól ovšem po konzultaci s videorozhodčím sudí Robert Jones kvůli ofsajdu odvolal. Rozhodnout však nedokázali ani hosté, a střetnutí tak nepoznalo vítěze.

Brighton tedy opět nedokázal prolomit sérii špatných výsledků na domácí půdě a ze zápasu si odnesl pouze bod. Oba celky čeká další ligové kolo 30. dubna. Brighton se střetne na venkovní půdě s Wolves, Southampton pak doma přivítá Crystal Palace.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Wolverhampton Wanderers 1:0

24.04.2022 15:00

Góly: 62. Matěj Vydra

Burnley ve 34. kole anglické Premier League zvítězilo na vlastní půdě proti Wolves 1:0 a po třetím utkání bez prohry v řadě se dostalo mimo příčky znamenající sestup. Výraznou postavou zápasu se stal Matěj Vydra. Ten poprvé po vleklém zranění nastoupil v základní sestavě a v 62. minutě vstřelil vítěznou branku, když sám před brankářem využil nabídky Wouta Weghorsta z pravé strany hřiště.

Týmy do utkání vstupovaly s diametrálně odlišnými starostmi. Zatímco Wolves ještě odvážně toužili po zakončení ročníku na příčkách zajišťujících evropské poháry, vše co zajímalo Burnley, byla záchrana. V boji o ni potkalo překvapivého soupeře, nejblíže totiž v tabulce mělo k Evertonu. V minulém kole The Clarets zaslouženě skolili Southampton, dvěma asistencemi se na výhře 2:0 podílel Josh Brownhill.

V úvodu utkání měli převahu hosté a první šanci si vypracovali v deváté minutě. Střela Raúla Jiméneze ovšem gólmanovi domácích nenadělala mnoho starostí. Hra se poté vyrovnala a své příležitosti se dočkalo také Burnley. Vydra se v 18. minutě odhodlal k zakončení ze střední vzdálenosti, hostující brankář byl ovšem ve střehu a balon lapil do svých rukavic. Mnohem vážnější pokus si na opačné straně hřiště připsal Jonny, ale Nick Pope si s jeho technickou střelou poradil a míč vyrazil na roh. Skóre se tak během první půle nezměnilo.

Po poločasové přestávce se diváci dočkali zajímavé podívané způsobené vysokým tempem hry. Už v 51. minutě vyslal Nélson Semedo tvrdou ránu na bližší tyč, ale Pope úspěšně zasáhl. Právě u domácího brankáře začala zhruba o 10 minut později akce, na jejímž konci se na hranici malého vápna protivníka ocitl Vydra a střelou z první neomylně překonal gólmana Josého Sá. Hubený náskok The Clarets udrželi až do konce zápasu, a nakonec se tak radovali ze tří bodů.

Burnley zvítězilo už podruhé v řadě, čímž připravilo pro fanoušky anglického fotbalu další strhující příběh, tentokrát ten o záchraně. V příštím kole se 30. dubna představí na hřišti Watfordu. Vlci tentýž den přivítají Brighton.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - West Ham United 1:0

24.04.2022 15:00

Góly: 90+1. Christian Pulisic

Chelsea nakonec přehrála West Ham těsně 1:0 a upevnila si svou třetí příčku v tabulce. Na Stamford Bridge se nehrál příliš pohledný fotbal, David Moyes se rozhodl šetřit své opory na čtvrteční klání Evropské ligy a na trávníku to bylo znát. Nezáživné utkání tak rozhodla až branka Pulisice z devadesáté minuty.


V první půli se na trávníku prakticky nic nedělo, vyložená šance k vidění nebyla a pokud by někdo přišel na stadión až na druhou část, o nic by vlastně nepřišel. Thomase Tuchela pouze dopálila hvězdná minutka zadáků Chelsea, ve které nejprve chyboval v rozehrávce Azpilicueta, který poslal do úniku Benrahmu, ten ale z úhlu pálil jen do rukavic Mendyho. O chviličku později si podobnou hrubku střihl také Chalobah, ten však soupeře ještě stihl dostihnout a v postupu na domácí branku zablokovat.



Druhé dějství už naštěstí přece jenom přineslo výživnější podívanou. Vše odstartoval tlak domácího celku, na jehož konci pálil na malém vápně aktivní Werner, jeho projektil však zablokoval stoper Dawson, který se vybičoval ke skutečně špičkovému představení a zablokoval většinu útočných akcí The Blues. Hosté kontrovali pěknou kombinací mezi Jarmolenkem a Součkem, na jejímž konci to byl právě český záložník, který na branku Mendyho vyslal nevýraznou střelu, který navíc ještě zvládl zablokovat stoper Silva.



Chelsea pak ale přece jenom přiložila pod kotlem a dvacet minut před koncem propadla střela Mounta na malé vápno k Wernerovi, který si položil na zem stopera Dawsona, jenže z úhlu nedokázal zamířit mezi tři tyče.

V další příležitosti se po stříleném přízemním centru Mounta objevil Alonso, který ale na balón dosáhl jen špičkou kopačky tak nešťastně, že jej posunul z dosahu dobíhajícího Havertze. Deset minut před koncem si pak Werner počkal na centrovaný balón, pokryl si jej před dotírajícím zadákem hostí, jenže v pádu vystřelil jen do rukavic Fabiańského.

To nejdůležitější se odehrálo až v závěrečných pěti minutách. Nejprve si na dlouhý Mendyho nákop vyskočil nejvýše Silva, jeho hlavičku dobře neodhadl Dawson, který před sebe pustil střídajícího Lukaka, kterého nakonec stáhl rukou a kopala se penalta. Hlavní sudího hostujícího zadáka odměnil nejprve žlutou kartou, po konzultaci s videem svůj verdikt ale přehodnotil a vytáhl kartičku barvy červené. Tradiční exekutor Jorginho však odmítl možnost rozhodnout, když vyslal zoufale slabý projektil do střed branky, na který si Fabiański zkušeně počkal.

Chelsea se ale výhry přece jen dočkala. Jen pár vteřin před vypršením devadesáti minut totiž potáhl míč na levé straně Mount, balón předložil do tandemu nabíhajícímu Alonsovi, jehož prudká zpětná přihrávka našla na penaltě zcela osamoceného Pulisice, který ranou z první rozhodl o vítězství Chelsea 1:0.

Více informací k zápasu

Brentford FC - Tottenham Hotspur 0:0

23.04.2022 18:30

Góly: -

Brentford remizoval v utkání 34. kola Premier League s Tottenhamem Hotspur 0:0. Favorizovaní hosté si za celý zápas vypracovali jen čtyři střely a ani jedna z nich nemířila mezi tři tyče.

Už ve čtvrté minutě nebezpečně pálil Mbeumo, Lloris měl velké štěstí, že rána tečoval mimo obránce Dier. Francouzský gólman ve službách Spurs si pak první těžký zákrok připravil v sedmnácté minutě, kdy po centru od Eriksena hlavičkoval Toney, který nemířil vůbec zle. Domácí pálili i po přestávce, tentokrát však nebyl přesný Henry.

V 65. minutě se ke střele dostal Christian Eriksen, který dostal prostor na středu hřiště, čehož mohli hráči jeho bývalého týmu litovat, protože pálil jen těsně vedle. Za minutu se mohli domácí radovat hned dvakrát, když nejprve Kane zachraňoval situaci na brankové čáře a poté Eriksena vychytal Lloris.

Dvě velké šance viděli diváci v nastaveném čase. Tu první měl domácí Brentford, když Ivan Toney po centru Eriksena dostal míč na Mbeuma, který však z dobré pozice pálil jen do boční sítě, o čemž si zprvu část domácích příznivců myslela, že je gól. Poté měli největší šanci v utkání Spurs. Harry Kane využil vysokého centru a akrobatickým kopem přes hlavu jen těsně minul domácí svatyni. Hosté tak díky ztrátě přišli o pozici v nejlepší čtyřce.

Více informací k zápasu

Leicester City - Aston Villa 0:0

23.04.2022 16:00

Góly: -

Utkání 34. kola Premier League mezi Leicesterem City a Aston Villou skončilo bezbrankovou remízou. Domácí měli velkou územní převahu, kterou však nedokázali zužitkovat ani ke střeleckým pokusů, kterých měli více hosté.

V osmé minutě udělal obrovskou chybu v rozehrávce domácí Wesley Fofana, čehož využil Ollie Watkins, který poté před bránou hledal Baileyho, který však ve skvělé pozici přestřelil bránu. V nastaveném čase prvního poločasu měl nejprve šanci domácí Maddison, který sice nejprve váhal, ale poté zakončil těsně vedle. Villans zahrozili z rohového kopu, hlavička Mingse však mezi tři rovněž nemířila.

V 56. minutě Baileyho střelu zastavil ve skluzu Fofana a hosté se dožadovali pokutového kopu. Hlavní sudí si však stál za tím, že se o nedovolenou hru nejednalo a situaci nepřezkoumával ani VAR. Poté byl na levém křídle aktivní v 77. minutě Ramsey, dostal se i do pokutového území, jenže poté jeho pokus zblokoval Justin.

Duel Foxes s Villans příliš mnoho fotbalového neukázal, ačkoliv na první pohled působil atraktivně. Hlavně druhý poločas nepřinesl žádnou významnější šanci, za to hned tři žluté karty na straně domácích a dvě u hostů. Leicesteru tak aktuálně patří v tabulce Premier League desáté místo, Aston Villa je patnáctá s náskokem devíti bodů na sestupové příčky.

Více informací k zápasu

Manchester City - Watford FC 5:1

23.04.2022 16:00

Góly: 4. Gabriel Jesus, 23. Gabriel Jesus, 34. Rodri, 49. Gabriel Jesus, 53. Gabriel Jesus - 28. Hassane Kamara

Manchester City v sobotu odpoledne žádné zaváhání nedopustil a Watford na domácí půdě rozstřílel vysoko 5:1. Hrdinou zápasu se stal útočník Gabriel Jesus, který sám čtyři branky vstřelil a na jednu se mu podařilo nahrát. Manchester City tak i po tomto kole zůstane na čele tabulky a bude čekat na odpověď Liverpoolu, který v neděli čeká derby s Evertonem.

Manchester City do utkání vlétl jako uragán a už po čtyřech minutách hry se poprvé radoval z úvodního gólu. Přetažený centr Cancela našel na zadní tyči volného Zinčenka, který napálil míč před branku, odkud jej z hranice malého vápna dopravil do sítě pohotový Gabriel Jesus. Vedení mohl o pár minut později navýšit Fernandinho, ten ale mířil jen do rukavic Fostera, neujala se ani rána Cancela, kterou anglický brankář vyrazil před sebe. Druhý přesný zásah tak přišel až po třiadvaceti minutách hry, kdy si na centr De Bruyneho naskočil opět Jesus a svým druhým gólem navýšil vedení Citizens. Ti však na chvíli ztratili koncentraci a po chytré přihrávce Dennise a prudkém zakončení Kamary bylo o pár minut později skóre rázem 2:1.

Domácí to ale nerozházelo, ba naopak. Ještě do konce prvního poločasu totiž vybojoval u rohového praporku míč aktivní Jesus, přihrávkou na střed pole našel za vápnem volného Rodriho, který si míč převzal na prsa a z druhého doteku vyslal nechytatelnou pumelici přímo pod břevno hostující branky.

Watford navíc předvedl naprosto katastrofální vstup do druhého dějství. Už po devíti vteřinách totiž chyboval při odkopu Kamara, který jen nastřelil Jesuse, který se rázem dostal sám před Fostera, kterému udělal kličku a byl podražen. K pokutovému kopu se postavil sám postižený a s přehledem míč znovu dopravil do sítě, čímž dovršil svůj hattrick. A to navíc nebylo všechno. Jen o tři minuty si totiž tentýž hráč vyměnil míč s De Bruynem a z oblasti penalty poslal míč do protipohybu Fostera a radoval se ze svého čtvrtého gólu v zápase, kterým také stanovil konečnou podobu skóre na 5:1.

Více informací k zápasu

Norwich City - Newcastle United 0:3

23.04.2022 16:00

Góly: 35. Joelinton, 41. Joelinton, 49. Bruno Guimarães

Norwich City nezvládl duel s Newcastlem a raketovou rychlostí tak míří vstříc sestupu do League Championship. Naopak Newcastle zaznamenává další vítězství a potvrzuje tak pověst celku, který od přelomu roku patří k těm nejlepším v celé Premier League. "Straky" díky sobotnímu vítězství poskočily dokonce na devátou příčku tabulky, Norwich zůstává přikován k samotnému dnu.

Na Carrow Road se hrál od prvních minut ofenzivní fotbal a na šance diváci nemuseli dlouho čekat. Do první velké příležitosti se po deseti minutách dostal Murphy, který dostal krásný pas za obranu od záložníka Guimarãese, jenže v zakončení si nepočínal přesně a svou střelou těsně minul zadní tyč. Norwich odpověděl podobnou kombinací, při které. Kdy McLean našel dlouhým pasem rozeběhnutého Dowella, jenže ten branku pro změnu přestřelil.

O chvíli později zabalil míč na vlastním vápně Rashica, proběhl s ním až na polovinu Newcastle, kde jej do samostatného úniku předložil Pukkimu. Ten ale nezakončil z prvního doteku, načež se dostal až moc blízko brankáři Dúbravkovi, kterého ale ještě dokázal obejít a následně naservírovat míč před odkrytou svatyni dobíhajícímu Dowellovi, který ale branku přestřelil.

A Norwich za tuhle svou lehkovážnost brzy zaplatil. Přetažený centr do vápna totiž propadl až na zadní tyč k Joelintonovi, který si prvním dotykem balón připravil a druhým vyslal nechytatelnou pumelici, která se ještě otřela za břevno a zapadla do branky Tima Krula. O pár minut později si tento hráč připsal druhý přesný zásah, když se za obranu domácích dostal Murphy, jeho zakončení ještě dokázal vracející se zadák zblokovat, jenže míč se odrazil přesně k Joelintonovi, který zblízka neměl problém jej dopravit do sítě.

A když na startu druhého dějství vyrobil obrovskou hrubku Krul, který při rozehrávce nesmyslně nalil záložníkovi Guimarãesovi, bylo v podstatě po zápase. Záložník Newcastlu se neukvapil, naznačil prudkou střelu, domácího brankáře přehodil a upravil tak na konečných 3:0 pro Newcastle.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Manchester United 3:1

23.04.2022 13:30

Góly: 3. Nuno Tavares, 32. Bukayo Saka (pen.), 70. Granit Xhaka - 34. Cristiano Ronaldo

Arsenal porazil v zápase 34. kola Premier League Manchester United 3:1. Domácí poslali do dvoubrankového vedení Tavares a Saka, vzápětí snížil Ronaldo. Ve druhé půli však rozhodl Xhaka a sen United o Lize mistrů se začíná rozplývat.

Arsenal se ujal vedení už ve třetí minutě. Oba stopeři Manchesteru United minuli centr z levé strany, což vypadalo až komicky. K míči se tak ve vápně dostal Saka, který zkusil nenápadnou technickou ránu levou nohou, kterou musel de Gea vyrazit jen před sebe, kde byl připravený Nuno Tavares, který pohotově skóroval.

O čtyři minuty později mohlo být vyrovnáno. Ronaldo prostrčil trochu se štěstím míč mezi obránci na Anthonyho Elangu, který se s balonem probojoval až do pokutového území, kde proti němu však skvěle zasáhl Ramsdale. Po pětadvaceti minutách měli hosté i trochu smůly. Sanchovu přihrávku na hranici vápna Ronaldo elegantně sklepl do cesty Diegu Dalotovi, jenž vyslal tvrdou ránu, kterou orazítkoval horní tyčku.

Po půlhodině hry nastala v pokutovém území Manchesteru United kuriozní situace. Odegaard dloubl míč do vápna na Saku, od kterého se v pádu balon odrazil k volnému Edwardu Nketiahovi, který jej poslal do sítě. Autor gólu však byl v ofsajdu, a tak VAR branku odvolal, jenže poté odhalil penaltový zákrok na Saku. Exekuce se ujal samotný Bukayo Saka, který vystřelil na opačnou stranu, než de Gea skočil.

Za dvě minuty se však skóre znovu měnilo, tentokrát v kolonce hostujícího celku. Sancho přihrál Matičovi, který poslal centr na malé vápno, kde se před dva bránící hráče dokázal natlačit Cristiano Ronaldo, který z první poslal balon pod horní tyčku.

V nastaveném čase prvního poločasu ještě mohly vstřelit branku oba týmy. Nejprve pálil zpoza vápna Alex Telles, jehož tvrdou ránu Ramsdale musel parádním zákrokem vyrazit. Na druhé straně se ale za chvíli předvedl David de Gea, který vytěsnil technický pokus Martina Odegaarda.

V 55. minutě zahrál po střele Jadona Sancha rukou Nuno Tavares a sudí po konzultaci s VARem odpískal pokutový kop. Toho se ujal Bruno Fernandes, který sice poslal gólmana na druhou stranu, ale sám trefil jen pravou tyčku, od které se míč odrazil mimo.

Pár minut poté znovu úřadoval skvělý Ramsdale. Po pravé straně se do vápna dostal Diego Dalot, který vyslal tvrdou ránu, kterou domácí gólman konečky prstů vytěsnil na tyčku. Ta opět stála na straně Arsenalu.

V 70. minutě tak domácí navýšili vedení. Granit Xhaka se dostal k volnému míči za pokutovým územím, přehodil si jej na levou nohu a vyslal náramnou ránu, která zapadla přesně k levé tyčce. Tím definitivně zlomil duel ve prospěch Arsenalu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City33255380:2180
2.Liverpool FC33247285:2279
3.Chelsea FC32198567:2765
4.Arsenal FC331931152:4060
5.Tottenham Hotspur331841156:3858
6.Manchester United341591053:5154
7.West Ham United341571252:4452
8.Wolverhampton Wanderers331541433:2949
9.Newcastle United3411101340:5543
10.Leicester City321191247:5142
11.Brighton & Hove Albion349141131:4241
12.Brentford FC341171641:4940
13.Southampton FC349131240:5640
14.Crystal Palace338141143:4138
15.Aston Villa321141742:4637
16.Leeds United338101538:6834
17.Burnley FC336131429:4531
18.Everton FC32851934:5529
19.Watford FC33642331:6722
20.Norwich City33562222:6921

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (714)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele