Pohřeb Slavíkova spolupracovníka Burdy (†73): S Gottem zachránili sebevraha! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Pohřeb Slavíkova spolupracovníka Burdy (†73): S Gottem zachránili sebevraha!

Petr Burda na jedné z mála fotografií z posledních let.
Petr Burda na jedné z mála fotografií z posledních let. (Foto ara)

Rodina, kolegové a kamarádi se dnes naposledy rozloučí s novinářem a publicistou Petrem Burdou (†73). Dlouholetý spolupracovník Karla Gotta (†80) podlehl na Velikonoční pondělí rakovině lymfatických uzlin. Ještě za života Aha! vyprávěl, jak společně s Gottem zachránili v roce 2002 společného známého, který si chtěl ublížit kvůli rozchodu.

Událost se stala v srpnu roku 2002, přesněji v době, kdy se Praha vzpamatovávala z katastrofálních povodní. Letos je to tedy 20 let. „To byl náš společný kamarád z rozhlasu, se kterým se rozešla přítelkyně a on to velmi špatně nesl. Neměl chuť do života, bloumal po Praze a hrozilo, že si něco udělá,“ vzpomínal Burda, který nechtěl dotyčného jmenovat. A tehdy na něj vyzkoušel taktiku, která zafungovala. Léčbu Gottem!

Dokument o Gottovi děsí přátele. A Křížková bez manžela a vážně nemocná

Video se připravuje ...

Osudný Vítkov

„Ten kamarád mi volal, že je na Vítkově a že už takhle nemůže, že si vezme prášky, že už pro něj život nemá smysl! Seřval jsem ho do telefonu a řekl mu, že tam okamžitě jedu. Vzal jsem si taxi a z něj volal Karlovi, zda není v Praze,“ přibližoval celé drama. „A on měl zrovna po natáčení v rozhlase. Tak ho řidič Olda okamžitě dovezl na Vítkov. Tam jsme toho známého dost dlouho uklidňovali. Karel na něj mluvil a vyjmenoval mu spousty krásných věcí, na které se má těšit. A dodal: Takových žen ještě bude!“ vyprávěl Burda s tím, že se jim kamaráda podařilo uklidnit a odvézt domů. Jestli se dotyčný bývalý pracovník ČRo objeví na jeho pohřbu, bude jasné dnes odpoledne. Vzhledem k tomu, že patřil do okruhu Burdových nejbližších přátel, je více než pravděpodobné, že do Strašnic dorazí.

Rozloučení ve Strašnicích

Poslední rozloučení s Petrem Burdou proběhne dnes od 13 hodin v Kapli sv. Václava na Vinohradském hřbitově ve Strašnicích. Rodina pozvala i jeho kolegy z ČRo nebo ze Syndikátu novinářů.

Zemřela Libuška Šafránková. A detaily knihy, kterou napsal Gott před smrtí

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.