Erik Cais pojede o víkendu na Kopné se zkušeným Danem Trunkátem.

Erik Cais na Kopné s Danem Trunkátem

Erik Cais bude nadcházející sobotu obhajovat své loňské prvenství na Rallysprintu Kopná. Do kokpitu Fordu Fiesty Rally2 týmu Orsák Rallysport vedle něj tentokrát usedne zkušený spolujezdec Dan Trunkát.

 

Pro 22letého mladíka z nedalekého Fryštáku je Rallysprint Kopná domácí soutěží, na kterou rád vzpomíná. V Podkopné Lhotě slavil vítězství už šesti lety, kdy tady vyhrál juniorskou kategorii ve sjezdu na horských kolech (downhillu). V roce 2019 na populární Kopné startoval poprvé se čtyřkolkou kategorie R5 a obsadil druhou příčku.

Loni, kdy deštivé počasí výrazně poznamenalo trať rychlostních zkoušek, byl nejrychlejší na většině měřených úseků a po souboji s Tomášem Kostkou a Mirkem Jakešem zvítězil.

 

 

Letos patří Erik Cais, který reprezentuje barvy Yacco ACCR týmu, opět k favoritům. Kvůli velkému pracovnímu vytížení stálého spolujezdce Petra Těšínského ho tentokrát bude navigovat zkušený Dan Trunkát. „S Danem se známe mnoho let,“ vysvětluje Erikův otec Miroslav Cais. „Oba jsme narození ve znamení Berana a sdílíme i stejné záliby – kolo a rally.

Vzpomínám si, že jsme s Danem před 11 lety vedli filosofickou debatu  na téma výchova mladých rally jezdců. Myslím si, že moje názory Dana zaujaly, protože řekl: ‚Tak u toho bych jednou rád byl, pokud se vydáte touto cestou.‘ Jsem opravdu moc rád, že si vedle Erika sedne zkušený mazák a můj kamarád.“

 

„Jsou nabídky, které se neodmítají a takovou je možnost sednout si vedle Erika na kultovní Kopnou,“ říká Dan Trunkát, který je známý především jako dlouholetý spolujezdec Jaromíra Tarabuse. „Je to jeden z našich největších talentů a jsem přesvědčen, že díky rodinnému zázemí a podpoře týmu Jarina Orsáka se od něj dočkáme mnoha krásných výsledků na evropské i světové scéně.“

 

 

 

 

Posádku Erik Cais – Dan Trunkát s Fordem Fiestou Rally2 uvidíte již při pátečním odpoledním shakedownu. V sobotu 30. 4. 2022 je v itineráři sedm klasických měřených úseků o celkové délce 70 km.

Rallysprint Kopná startuje ráno v 9:00h ve Slušovicích u dostihové dráhy.