DĚKUJEME! Pro Ukrajinu v aukci přes 300 tisíc korun | SK Slavia Praha
Více

DĚKUJEME! Pro Ukrajinu v aukci přes 300 tisíc korun

V neděli ve 14:00 skončila charitativní aukce Stojíme za Ukrajinou, kterou uspořádala SK Slavia Praha ve spolupráci s Galerií Kodl. Na pomoc válkou decimované zemi bylo vybráno 307 500 korun. Děkujeme všem, kteří se dražby zúčastnili!

„Tuto aukci jsem prožíval silně, emotivně. Se stejnou intenzitou, jako naše větší projekty, kdy dražená částka dosahuje sta milionů. Je to způsobené hlavně tím, že jsem se narodil jako slávista. Jsem hrozně rád, že mojí optikou dopadla aukce skvěle. Chtěl bych tímto způsobem poděkovat všem hráčům, panu trenérovi, všem na Slavii a našim klientům, kteří se společně zasadili o tento úspěch. Moc si přeju, abych 15. května mohl v Edenu zatleskat ve stoje při zisku dalšího mistrovského titulu a doufám, že naše spolupráce bude pokračovat. Třeba při dražbě mistrovského dresu z letošní sezony,“ říká Martin Kodl, majitel aukční, prodejní a výstavní síně Kodl.

Na internetovém aukčním portálu Artslimit zájemci od úterý 5. dubna dražili jedenáct pamětních trik s nápisem „We stand with Ukraine“. Slávisté v nich nastoupili k zápasu Evropské konferenční ligy proti Fenerbahce Istanbul ve čtvrtek 24. února 2022. Ve stejný den ráno ruské tanky překročily ukrajinskou hranici, rozpoutaly válečný konflikt a přinutily miliony lidí opustit svou domovinu.

Trička do aukce věnovala kompletní jedenáctka hráčů, která ve čtvrtek 24. února nastoupila v základní sestavě. Konkrétně šlo o brankáře Aleše Mandouse, obránce Tomáše Holeše, Aihama Ousoua, Oscara Dorleyho a Alexandera Baha. Záložníky Ivana Schranze, Ibrahima Traorého, Petera Olayinku a Srdjana Plavšiće a útočníka Yiru Sora. A samozřejmě nechyběl trikot Tarase Kačaraby, tehdejšího kapitána. Realizační tým Slavie zastupoval hlavní trenér Jindřich Trpišovský, který do aukce věnoval podepsanou kšiltovku.

Během dvaceti dnů, ve kterých aukce probíhala, cena za všechny artefakty s vyvolávací cenou 1000 korun přesáhla hranici 300 tisíc korun. Pamětní dres Tomáše Holeše byl vydražen za 59 tisíc korun a jeho budoucí majitel získal jako poděkování vstup do klubového VIP na jeden z jarních ligových duelů a k tomu personalizovaný dres.

Na pomyslném druhém místě skončila trička Tarase Kačaraby a Yiry Sora, která byla vydražena za 28 tisíc korun. Kšiltovka hlavního trenéra Jindřicha Trpišovského, ve které odkoučoval odvetu čtvrtfinále Evropské konferenční ligy proti Feyenoordu Rotterdam, pak za 25 tisíc.

DĚKUJEME VŠEM, KTEŘÍ SE CHARITATIVNÍ AUKCE NA POMOC UKRAJINĚ ZŮČASTNILI!

Celý výtěžek bude rozdělen mezi několik projektů, mezi kterými je například podpora více než stovky uprchlíků, které SK Slavia ubytovává přímo ve svých zařízeních.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články