Ačkoli se s ním život v posledních letech nemazlil, zažívá Weiter tak trochu štěstí v neštěstí. Po smrti milované manželky našel oporu v nové lásce, zpěvačce Petře Maxinové (42). Chvíli se zdálo, že se všechno konečně obrací k lepšímu... Partneři se před Vánoci pustili do přestavby domu a těšili se na slibnou budoucnost.

Štěstí ale přeťala další rána: lékaři zpěvákovi diagnostikovali rakovinu. „Když už bylo nejhorší za mnou, do toho bum – a dostal jsem rakovinu tlustého střeva. Na vyšetření mi zjistili, že mám dva nádory a oba dva karcinogenní. Mám pocit, že větší šok to byl pro Petru, byla z toho úplně zničená,“ prozradil Weiter v rozhovoru pro slovenské noviny Nový čas Nedeľa

Weiter prý diagnozu přijal, jako by se ho vůbec netýkala. „Tak nějak jsem tomu nevěřil, říkal jsem si – já a rakovina? Nebyl jsem z toho zhroucený. Byly Vánoce a my jsme začali řešit moji nemoc. Šel jsem duchovnější cestou, chodili jsme s Péťou do kostela, mluvili jsme s farářem, modlili jsme se,“ popsal. Modlitby prý byly nakonec vyslyšeny.

Léčba dopadla úspěšně

„Řekli mi, že to musí jít okamžitě ven, aby se rakovina nerozlezla po těle,“ prozradil zpěvák. Na začátku letošního roku tak absolvoval dvě operace, které naštěstí dobře dopadly. Zpěvák už se tak pomalu, ale jistě dává dohromady a začleňuje se do běžného života. 

Přiznal nicméně, že před operací počítal se vším, a dokonce si sepsal i závěť. „Připravil jsem se na to, co kdyby,“ přiznal. Poslední vůli prý v nemocnici sepisoval několik dní. 

„Celý život vám jde hlavou, co bude, až tu nebudete... I to, co bude s lidmi, kteří tu zůstanou. Vždy se najdou nějaké nevyřízené věci. Mám dům, velkou zahradu, bazén, a najednou si uvědomíte, že je potřeba postarat se i o triviální věci... Synovi Péti Leovi je patnáct let, musel jsem mu vysvětlit, s čím se jak pracuje, co se kde zapíná... Myslel jsem na všechno,“ popsal Weiter těžké chvíle. Nakonec ale všechno dobře dopadlo a zpěvák se už teď těší na další koncerty!

VIDEO: Josef Dvořák: Smrt jeho první lásky ho dohnala k pokusu o sebevraždu

Video
Video se připravuje ...

Josef Dvořák: Smrt jeho první lásky ho dohnala k pokusu o sebevraždu. Videohub

Fotogalerie
24 fotografií