Zpráva

Pavla Tomicová jako Herečka sobotní noci
vydáno: 25.4.2022
Městská divadla pražská připravují předposlední premiéru této sezony. V divadle Rokoko divákům představí novou hru Davida Drábka Herečka sobotní noci v autorově režii. Premiéra se koná 30. dubna.

Dramatik David Drábek napsal novou hru přímo pro Pavlu Tomicovou. Dospělá žena s velkým dětským srdcem, jejímž vzorem je postava z dětských příběhů Pipi Dlouhá punčocha, se rozhodla rozdávat dobro stůj co stůj. Při setkání s přáteli z dětství se otevírají stará tajemství, smutky i přání. „S Pavlou Tomicovou je to už naše osmá divadelní spolupráce. Herečka sobotní noci je navíc mým dárkem k jejímu životnímu jubileu. A výrazem mé lásky k ní. Ne nadarmo našemu tandemu přezdívají ‚zbraň hromadného líčení’. Snad to bude i tentokrát rozverná divadelní krasojízda,“ doplňuje autor a režisér inscenace David Drábek.

V hlavní roli se tedy představí Pavla Tomicová. V dalších rolí diváci uvidí Danu Batulkovou, Petra Konáše, Radima Kalvodu a v dětské roli Markétu Musilovou. Vstupenky na květnové a červnové reprízy je možno zakoupit na webových stránkách Městských divadel pražských nebo na centrální pokladně.

David Drábek - Herečka sobotní noci
Režie: David Drábek
Dramaturgie: Kristina Žantovská
Scéna a kostýmy: Petr Vítek
Hudba: Darek Král
Texty písní: Tomáš Belko
Pohybová spolupráce: Barbora Nechanická

Hrají: Pavla Tomicová, Dana Batulková, Petr Konáš, Radim Kalvoda, Markéta Musilová
Premiéra: 30. dubna 2022 v divadle Rokoko


zdroj zprávy: Zuzana Vernerová