Pes baskervillský ho fascinoval v dětství, teď se Saša Minajev stal ve zlínském divadle jeho režisérem

6. května 2022 bude mít odloženou premiéru nové představení Městského divadla Zlín Baskerville: Záhada Sherlocka Holmese. Jeho režisérem je Saša Minajev.

V Městském divadle Zlín nazkoušeli slavnou detektivku Baskerville: Záhada Sherlocka Holmese. Představení je v nové, ryze komediální adaptaci Kena Ludwiga. Jeho režisérem je ruský herec a režisér Alexandr Minajev, který přijal pozvání Českého rozhlasu Zlín k rozhovoru.

Divákům je Saša Minajev znám například jako Hrihorij Lisečko ze seriálu Ulice, z filmů Nabarvené ptáče nebo Jan Palach. 

V rozhovoru zmínil Saša Minajev, jak moc ho trápí současná agrese Ruska vůči Ukrajině. Sám totiž pochází z Ruska, jeho partnerka je z Ukrajiny. „Práce a divadlo je jediný bod, který mě drží v této nejisté době. Je to to jediné, co mi nyní dává smysl a schopnost žít,“ říká upřímně. Následně s humorem popisuje svou životní cestu z malinké vesničky na Sibiři přes velká moskevská divadla až do Česka.

Hlavním tématem pak bylo samozřejmě plánované představení Baskerville: Záhada Sherlocka Holmese na scéně Městského divadla Zlín. Saša Minajev prozradil, že naposledy četl Psa baskervillského ve 13 letech a k tomu dodává: „ Chtěl jsem tenkrát být jako Sherlock Holmes. Hrál jsem si na něj, sledoval jsem dospělé a tipoval, kdo je podezřelý.“ Nazkoušené představení je podle něj skvělé a unikátní tím, že jde o kombinaci detektivního a komediálního žánru, navíc s jedinečnou hudbou Zdeňka Krále. 

Baskerville: Záhada Sherlocka Holmese

Premiéra detektivky Baskerville: Záhada Sherlocka Holmese byla v Městském divadle Zlín z důvodu onemocnění přesunuta z původně plánovaného termínu 30. dubna na 6. května 2022. Po ní se diváci budou moci zúčastnit besedy s herci. V roli detektiva se představí Zdeněk Lambor, Doktorem Watsonem bude Rostislav Marek.

 

Spustit audio

Související