Juniorky zahájily finský trojboj porážkou. Rozhodlo 18 sekund

Foto: Silja Schemeikka / Fiinish Ice Hockey Association

České hokejistky do 18 let se v netradičním termínu vydaly ke třem zápasům do Finska. Ten první jim nevyšel, vinou špatného vstupu do třetí třetiny prohrály 2:5.

Juniorky absolvují akci v rámci přípravy na světový šampionát, který se dohraje v červnu ve Spojených státech. Finky pro ně klidně můžou být klíčovými soupeřkami ve čtvrtfinále, které česká reprezentace už dlouhých sedm let nepřelezla. I proto se hodí získat ve vzájemných duelech sebevědomí.

Na úvod trojutkání v Kuortane ovšem Češky ani jednou nevedly. Škoda, že neubránily hned první oslabení, ve kterém skóre otevřela Julia Schalinová, nicméně do první pauzy srovnala v ponechané výhodě Tereza Plosová – čerstvá mistryně republiky v kategorii starších žáků.

Scénář se ve druhé části opakoval, jen s tím, že obě trefy dělilo ani ne pět minut. Na gól Siiry Yrjöläové odpověděla kapitánka Lucie Gruntová. Po polovině duelu český tým prostřídal brankářky, místo Barbory Dalecké zaujala Denisa Dudková.

O všem pak rozhodla 42. minuta, dokonce tedy pouhých osmnáct sekund v jejím průběhu! Na konci další přesilovkové kombinace stála znovu Schalinová, kterou doprovodila Jenniina Kuoppalaová. Češky naopak dvě výhody nevyužily a při hře bez gólmanky ukončila jejich naděje Heidi Kokoraová.

Duel byl velmi skromný na střely, českým hokejistkám jich napočítali jen patnáct. I to se pokusí národní výběr vylepšit, aby uspěl v dalších bitvách a napodobil progres z prosincové akce proti stejným soupeřkám.

Nejlepší českou hráčkou úvodního duelu byla vyhlášena Andrea Trnková.

Foto: Silja Schemeikka / Fiinish Ice Hockey Association

FINSKO – ČESKO 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 8. Schalinová (Havanaová, Yrjöläová), 23. Yrjöläová (Kuoppalaová), 42. Schalinová (Havanaová, Yrjöläová), 42. Kuoppalaová (Krooková, Makkonenová), 59. Kokoraová (Makkonenová) – 17. Plosová (Pištěková, Juříčková), 27. Gruntová (Bartáková).
Rozhodčí: Nurmi – Kohtalaová, Viertola.
Vyloučení: 3:3.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 20:15 (7:3, 4:5, 9:7).
Diváci: 50.
Nejlepší hráčky: Julia Schalinová – Andrea Trnková.
Finsko: Kyrkköová – Eronenová, Yrjöläová, Makkonenová, Krooková, Bergová, Varjonenová, Mustonenová – Keränenová, Vanhanenová, Salonenová – Schalinová, Havanaová, Antti-Roiková – Kokoraová, Kuoppalaová, Pelkonenová – Kariová, Virtanenová, Lehmusová – Vihervuoriová.
Česko: Dalecká (32. Dudková) – Vaníčková, Hotová, A. Trnková, Mašková, Narovcová, Slavíčková, Pavlasová – Šapovalivová, Bartáková, Gruntová – Juříčková, Plosová, Pištěková – M. Mazancová, Dubová, Malicka – Příhodová, Brichová, Matějová. Trenér: Andrašovský.

Další zápasy v Kuortane

Středa 27. dubna:
16:00 Finsko – Česko

Čtvrtek 28. dubna:
8:00 Finsko – Česko

Začátky jsou uvedeny v českých časech, ve Finsku je o hodinu víc.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz