Marco Mendoza pokřtil skupině MERLIN remasterovanou Nevadu

Naprosto famózní večírek se uskutečnil v klubu Vagón na Národní třídě v Praze. Postarali se o to hudebník MARCO MENDOZA a Dan Horyna se svou kapelou Merlin

V neděli 24. dubna večer, přilákal do pražského Vagonu poměrně početnou skupinu fanoušků koncert Marca Mendozy a skupiny Merlin v čele s Danem Horynou, vše bylo o to víc lákavější že součástí večera byl i křest remasterované verze debutového alba „Horyna Danny & Merlin – Nevada (30th Anniversary Remaster) „.

Celý večer otevřela s naprosto neutuchající energií skupina MERLIN. Frontman Dan Horyna nemusel přítomné ani příliš podněcovat k nějaké akci, většina si od samého začátku koncert užívala naplno a zcela bez zábran, všichni v klubu zpívali společně s Danem Horynou a Merlinem skladby z alb Tibet a Transmise ale i jiné kousky. Tou nejúžasnější třešničkou na dortu, byla závěrečná skladba NEVADA.

Celá sestava Merlinu, kterou kromě Dana „Zeppelina“ Horyny tvoří Ondřej Pátek (kytara), Václav Kalaš (basa) a Honza Nezval (bicí) koncertující v pražském klubu Vagon poměrně často, předvedla naprosto famózní formu.

Než se po vystoupení Merlinu hladina decibelů začala opět zvedat, nadešla slavnostní chvíle, na řadu přišel křest remasterované verze debutového alba „Horyna Danny & Merlin – Nevada (30th Anniversary Remaster) „ který spatřila světlo světa začátkem března a kdo jiný by mohl být jeho kmotrem než fenomenální baskytarista a vynikající zpěvák MARCO MENDOZA který mimochodem v zákulisí, osobně vysekl Danovi velkou muzikantskou poklonu.

Poté už zbytek večera převzal MARCO MENDOZA který se po dvou letech vrátil do české republiky se svým sólovým projektem kterým navázal na veleúspěšnou evropskou část „Viva La Rock Tour“, která odstartovala již v předloňském roce. Jeho vystoupení v klubu Vagon přilákalo jen určitou skupinu oddaných duší, důležité je, že publikum v klubu bylo ochotno a dychtivě tento koncert slyšet.

Vítán samozřejmě potleskem všech přítomných. S malým instrumentálním úvodem v čele s mladým kytaristou Ivanem Kellerem a mladým bubeníkem Kýlem Hughesem který působí ve skupině Bumblefoota (ex-Guns n Roses) nebo se objevuje v řadách Oliver/Dawson Saxon či doprovodné skupině Grahama Bonneta (ex-Rainbow, Alcatrazz), zahájilo trio Marco Mendoza své vystoupení.

Vše funguje bezchybně, Mendoza známý ze svého působení například ve skupinách THÉ DEAD DAISIES, WHITESNAKE, JOURNEY (kde působí i v současné době), THIN LIZZY, TED NUGENT, BLUE MURDER aj… velmi suverénně vypaluje jeden song za druhým, ví, co má dělat, aby udržel publikum v pozornosti. „Viva La Rock“, bre!

Kvalita zvuku a pěvecké vystoupení zapůsobily a o spokojenosti všech zúčastněných nemůže být pochyb. Tohle byl famózní večer od Merlinu a Marca.Oba koncerty zůstanou ve vzpomínkách všech přítomných určitě hodně dlouho.

Nesmíme zapomenout na člověka který tento skvělý večer zorganizoval, je jím promotér Zdeněk Stejskal který do Česka velice zajímavé muzikanty, leckdy jinak členy věhlasných kapel, se svými sólovými projekty.

FOTO CREDIT Petr Bryk
Zanechte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Budeme předpokládat, že s tím souhlasíte. Přijmout Číst více...