Ty nejlepší účesy pro ženy po padesátce, které vám uberou několik let. Jak si vybrat ten pravý pro vás?

Přidat na Seznam.cz

Chcete si upravit svůj účes? Tyto mladistvé účesy pro ženy po padesátce jsou stylové, nadčasové a lichotivé. Sdílel je portál Woman and Home.
Pokud jde o hledání mladistvých účesů pro ženy po padesátce, rozhodně se nemusíte omezovat. Jak dokazují celebrity jako Halle Berry a Helen Mirren, věk není překážkou pro to, abyste si vytvořili jakýkoli styl, a možnosti skvělých účesů jsou téměř neomezené.

V každém věku by mělo být na prvním místě hledání jednoduchých účesů, které vám budou slušet a usnadní každodenní styling. Mladistvé účesy pro ženy po padesátce mají mnoho podob, od krátkých účesů přes účesy s copánky až po dlouhé účesy, a každý si najde svůj trendy styl, který bude vyhovovat vašemu typu vlasů a tvaru obličeje. Klíčové je najít kadeřníka, který bude naslouchat vašim potřebám.

Jak si vybrat mladistvý účes po padesátce?


Při hledání mladistvých účesů pro ženy po padesátce zvažte následující:

  • Zdraví vlasů: Po dosažení vrcholného věku kolem 20 let se každý cyklus růstu a padání vlasů [kolem pěti let na hlavě] trochu zkrátí a vlasy se vracejí trochu řidší a sušší. Pokud vám to zní povědomě, může být kratší střih s tupými konci dobrým řešením, které bude působit proti případnému řídnutí vlasů.
  • Struktura vlasů: Šedivé vlasy jsou obvykle hrubší, načechranější a na koncích méně zatěžované, takže se nepohybují se stejnou razancí a švihem. Pravidelné zastřihování a nejlepší masky na vlasy mohou udržet úroveň vlhkosti vlasů a faktor švihu pod kontrolou.
  • Barvicí služby: Zkuste přidat několik světlejších kousků po celé délce, protože melír zvětší kutikuly a dodá vlasům pružnost.
  • Údržba: Klíčem k nalezení ideálního účesu je kromě toho, abyste měli po ruce správné nástroje, jako je například nejlepší fén, také vědět, kolik údržby můžete každodennímu stylingu věnovat. Pokud hledáte účes, který se dá „umýt a nosit s trochou lesku“, pak by vám mohl nejlépe vyhovovat chytrý střih, který nebude vyžadovat mnoho přípravků, jako je například účes typu bob.
  • Ofina vs. bez ofiny: Vtip je v tom, že účesy s ofinou jsou přirozeným způsobem, jak vypadat mladší (pokud o to usilujete). Ať už si vyberete plnou ofinu nebo rozcuchaný účes, vypadá báječně v každém věku a je jedním z největších trendů v roce 2022 – ale může být náročný na údržbu.

Krátké účesy pro ženy nad padesát let

Krátké účesy pro ženy po padesátce jsou z hlediska mladistvých účesů obzvláště skvělé. „Vždycky se najde krátký účes, který se hodí pro každý obličej a každou hlavu,“ říká Adam Reed, ambasador redakce L’Oréal Professionnel. Pokud máte jemné a rovné vlasy, tupější střih vám poskytne velmi výrazný konečný výsledek, zatímco u přirozeně kudrnatých vlasů můžete zvolit něco s texturou, která vám poskytne více možností, pokud chcete mít styl nenáročný na údržbu.

Super krátký bob s vrstvami
Tvar obličeje: jakýkoli | Typ vlasů: husté

Pokud jsou vaše vlasy přirozeně rovné, dodejte jim objem a objem pomocí jedné z nejlepších kulm. Nejlepší tip? Každou sekci natočte v různých směrech, abyste dosáhli maximálního pohybu.

Podstřižený bob
Tvar obličeje: jakýkoli, zejména oválný nebo čtvercový | Typ vlasů: střední až husté

Elegantní odstupňování délky zde vytváří lichotivý účes se spoustou tvarování kolem obličeje.

Krátký francouzský dívčí bob
Tvar obličeje: oválný, srdcový, kulatý | Typ vlasů: středně husté až husté

Lehký a uvolněný účes, tento bob francouzské dívky nejlépe vynikne s dlouhými vrstvami a mírně odděleným středem.

Středně dlouhá délka účesů pro ženy po padesátce

Středně dlouhé účesy, které se mohou pochlubit univerzálností délky, ale jednoduchostí kratších střihů, jsou skutečně tím nejlepším z obou světů. Peříčková ofina po stranách je velmi lichotivá a dokáže středně dlouhý střih opravdu pozvednout. Zaoblené vrstvy sluší hranatému tvaru obličeje, zatímco kulaté tvary obličeje unesou výraznější vrstvy.

Více vrstev
Tvar obličeje: jakýkoli, zejména oválný | Typ vlasů: střední až husté

Objem je zde cílem hry. Požádejte svého kadeřníka o více vrstev abyste vytvořili tento vzhled, který nejlépe vyhovuje středně silným až silným typům vlasů.

Vrstvený účes po ramena
Tvar obličeje: oválný | Typ vlasů: jemné až střední

Pro vytvoření tohoto rozcuchaného účesu použijte kulmu nebo žehličku na vlasy jen u konečků.

Asymetrický účes

Tvar obličeje: jakýkoli, zejména oválný | Typ vlasů: jemné až střední

Tento účes na ramena je ideální pro všechny, kdo chtějí mít nenáročný bob, který bude vypadat skvěle i po odrostení.

Účesy pro dlouhé vlasy po padesátce


Hádejte co? Neexistuje žádný zákon, který by nařizoval, že se po dosažení určitého věku musíte ostříhat na kratší délku. Dlouhé účesy ženám po padesátce velmi lichotí, zeptejte se celebrit, jako jsou Goldie Hawn nebo Jennifer Aniston. Trik spočívá v udržování vlasů ve skvělé kondici, mytí nejlepším šamponem a kondicionérem a v šetrném tepelném stylingu pomocí nejlepší žehličky na vlasy nebo nejlepší kulmy, které vlasy chrání.

Dlouhé volné vlny s ofinou po stranách

Tvar obličeje: všechny, zejména oválný | Typ vlasů: jemné až střední

Než se o tento styl pokusíte doma, naučte se, jak vlasy natočit. K vytvoření dlouhých rozcuchaných vln je nezbytná kulma a lak na vlasy.

Volné kudrny

Tvar obličeje: všechny, zejména oválný | Typ vlasů: kudrnaté

Velké volné kudrny vypadají mladistvě a svěže. Zjistěte, jak pomocí difuzéru vytvořit takové super jemné lokny.

Retro střih s ofinou

Tvar obličeje: jakýkoli, zejména srdcový nebo oválný | Typ vlasů: středně husté až husté

Neuspořádaný účes inspirovaný 70. lety, tento střih shag obsahuje dlouhé vrstvy a ofinu, která vytváří plnost a retro texturu.

Zdroj: womanandhome.com