InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Barevný čtvrtek - Faerské ostrovy - drsný i krásný sever

    Čtvrtek 18.4 19:00 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

  • Senior večer - Inych

    Čtvrtek 18.4 17:00 - Kulturní dům, Písek

    Svou premiéru bude mít na seniorském večeru zkušený hudebník Jindřich Ryba alias Inych, který se v posledních letech soustředí na sólová vystoupení.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Softbal: Ledenická mašina na medaile vyrazila za obhajobou. Tři Žraloci zamíří za oceán

 Autor: Michael Kalinics

    Autor: Michael Kalinics

LEDENICE - V zemi úřadujících mistrů Evropy odstartovala nejvyšší soutěž softbalistů. Žraloci Ledenice, poslední mistři extraligy, během úvodní vyjížďky za soupeři dvakrát porazili Snails (10:3, 7:0), ale nestačili na břeclavský Locos, který patří k favoritům čerstvě rozehraného ročníku (2:8, 4:7). Mezi ně se řadí i Ledenice - aby ne, posledních šest let si vždy sáhly na cenný kov!

 

Mistrovský kádr v čele s šesti reprezentanty zůstal beze změn. V sestavě však bude chybět celé jaro zraněný Petr Frejlach, v létě pak Žraloky citelně oslabí odlet trojice Jonáš Hajný, Jakub Hajný, Marek Volf na zámořské angažmá. Ledenice jsou s dočasnou ztrátou smířeny. „Budeme je postrádat dva měsíce," konstatuje kouč Jaroslav Korčák. V USA hráči naberou zkušenosti, navíc si vyzkouší, jaké to je hrát softbal za peníze. V domácích podmínkách se to poštěstí jen hrstce vyvolených, většinou cizincům. „Dostanou plat a nastoupí v sérii turnajů, kde hrají ti nejlepší na světě – Argentinci, Venezuelci, Australani, Novolézanďani. Z dlouhodobého hlediska je to pro ně určitě dobrý krok," hodnotí trenér Korčák.

O šanci se hlásí mladí

Aby letní průvan v kabině nebyl tak dramatický, zajistil si klub - aspoň na část soutěže - služby argentinského nadhazovače. „Doplní nás Guido Silbert. Je to Argentinec, žíjící v Holansku. Hrál za nás asi deset let nazpátek. A určitě využijeme naše mladé hráče z B-týmu a juniorky, kteří si říkají o to, aby postupně dostávali šanci. Takový je náš plán. Samozřejmě jsme stáli před rozhodnutím, jestli při absenci některých hráčů nebudeme víc posilovat ze zahraničí. Ale v klubu jsme se dohodli, že je na čase, aby dostali šanci další mladí," vysvětluje strategii Žraloků kouč Jaroslav Korčák.

Pozorný fanoušek softbalu zaregistroval, že extraligové pole prořídlo. Na poslední chvíli vzdal účast Radotín, nikdo ho nenahradil, a tak se utká mezi sebou jen devítka mužstev. Ambice vyhlašuje do světa klub z Břeclavi. Bronz už mu nestačí, a proto přivedl posily z Havlíčkova Brodu. „Jednou z nich je Michal Holobrádek, který se vrací, a tak Břeclav má dvojici reprezentačních nahazovačů. Určitě bude horkým favoritem." uvažuje nahlas Korčák a doplňuje, že kvalita kádru Locosu s sebou nese i úskalí. „Kvůli tomu, že má hodně reprezentačních hráčů, mu také hodně hráčů během sezony míří hrát do Ameriky, a s tím se bude muset nějak poprat," podotýká ledenický i reprezentační trenér.

Šéf žraločí družiny rozhodně nepodceňuje ani Chomutov, s nímž Ledenice bojovaly o zlato v minulém ročníku. „Posílil o dva bývalé reprezentanty, zkušené Jirku Nezbedu a Jardu Breníka, který hrál dlouhé roky u nás a loni byl v Radotíně. Chomutov byl dva roky za sebou ve finále, získal dva kvalitní hráče, takže se s ním musí počítat."

Vrcholem reprezentační sezony bude až na sklonku roku mistrovství světa na Novém Zélandu. Mezinárodní akci by v budoucnu rádi znovu hostili i ledeničtí Žraloci. Již letos vylepší hřiště o nový homerunový plot a ukazatel skóre. „Doba se posunula, velký displej bude plus i pro diváky. Pokračujeme v budování areálu a v dalších letech se určitě pokusíme nějakou velkou akci uspořádat," slibuje Jaroslav Korčák. Loňské ME v Ledenicích (se zlatou finálovou tečkou pro Čechy) totiž sklidilo chválu ze všech stran.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace