InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Táborská radnice dodatečně přivítá stovky dětí. O vítání občánků je připravil covid

Táborská obřadní síň na matrice má projít ještě letos rekonstrukcí.  , Autor: archiv JčTeď

Táborská obřadní síň na matrice má projít ještě letos rekonstrukcí.     Autor: archiv JčTeď

TÁBOR – Irena Ravandi (ODS) vznesla na pondělním zastupitelstvu směrem k táborskému městskému úřadu dotaz, jak to bude s vítáním občánků, kteří přišli o obřad na táborské matrice během dvou let koronavirové epidemie. Ukázalo se, že úřad už neměl v plánu vítat do města dodatečně děti, kterým už jsou i dva roky.

  

Vedoucí odboru vnitřních věcí Vladimír Helma řekl, že poslední vítání občánků na matrice se konalo v roce 2019. Radnice teď obřady obnoví, zatím pro děti narozené od ledna letošního roku. Pro ně se první obnovené vítání koná dnes na táborské matrice.

Ale protože se chystá rekonstrukce táborské obřadní síně, podařilo se dojednat s Husitským muzeem, že po uzavření síně na matrice poskytne gotický sál ve staré radnici. 

Irena Ravandi ale nesouhlasila s tím, že by se děti narozené během covidového lockdownu prostě vynechaly. Řekla, že obřad se snad nedělá jen pro děti, ty z toho ještě nemají rozum. Těší se na něj rodiče i ostatní příbuzní. A právě ti se podle zastupitelky po obřadu ptají. Vladimír Helma poté přislíbil, že jeho odbor navrhne plán, jak předat upomínkové dárečky i dětem, které se narodily v letech 2020 a 2021. Jednoduchá logistika to nebude. Podle vedoucího odboru se v Táboře narodí ročně víc než 250 dětí.

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace