Vektor Technická byl oficiálně zahájen pod květy sakur

Ve čtvrtek 21. dubna v 17:00 byl za hojné účasti slavnostně otevřen prostor zvaný Vektor Technická. Mezi řečníky se zařadil i rektor ČVUT v Praze Vojtěch Petráček. Řekl, že doufá v úspěch celé vědecko-kulturně-společenské akce, zejména když vidí, kolik návštěvníků přišlo na slavnost Hanami.

Rektor ČVUT v Praze Vojtěch Petráček, rektor VŠCHT Pavel Matějka či radní hl. m. Prahy Hana Třeštíková se sešli na jednom pódiu vpodvečer svátku Hanami – hledění do květů sakur. Ty sice ještě v letošním chladném jaru plně nevykvetly, prostor pod nimi v ulici Technická však plný byl. A za hojné účasti se tak při celodenním programu uskutečnilo i oficiální zahájení projektu Vektor Technická, na němž se podílejí všechny instituce sdružené v Kampusu Dejvická.

„Kvadrant za námi je ještě v nedohlednu, přesto je vidět ohromný potenciál tohoto prostoru a jeho kapacitu pro všechny plánované změny. Přeji všem, aby si Vektor Technická náležitě užili,“ sdělil Vojtěch Petráček, rektor Českého vysokého učení technického v Praze.

Dodal, že doufá v úspěch projektu Vektor Technická – nově vzniknuvší pěší zóny, kde se až do konce června budou konat koncerty a jiné kulturní akce, ale také vědecké workshopy a přednášky.

Po úvodních proslovech následoval koncert v zahraničí velmi uznávaného producenta DNÉ, v rámci oslav původně japonského svátku Hanami zazněly i tóny japonských bubnů Wadaiko Yosa Yosa.

Původci projektu Vektor Technická je šest institucí zapojených v platformě Kampus Dejvice. Ty spojuje společný zájem na zatraktivnění areálu dejvického kampusu pro život společenský, studentský i vědecký. Kampus Dejvice tvoří: České vysoké učení technické, Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy, Městská část Praha 6, Národní technická knihovna, Ústav organické chemie a biochemie Akademie věd a Vysoká škola chemicko-technologická v Praze.

22. 4. 2022, TZ: cvut.cz

Komentáře

K článku bylo přidáno 0 komentářů.


Ochrana proti spamu. Napište prosím součet (dva + dva):

Tento článek neobsahuje žádné komentáře.

10 ocenění v soutěži European Product Design Award 2023

Martin Kuchta, Škoda ForFuture/UTB Zlín

Ateliér Průmyslový design Fakulty multimediálních komunikací (FMK) Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně získal celkem...

Orchideje MENDELU získaly devět medailí na mezinárodní výstavě

Orchideje MENDELU získaly devět medailí na mezinárodní výstavě

Botanická zahrada a arboretum Mendelovy univerzity v Brně si přivezla rekordní počet medailí z mezinárodní výstavy...

Studovat IT může na FIT ČVUT v Praze každý

Ilustrační foto: pixabay

A to bez ohledu na věk a předchozí znalosti.

Co s nedostatkem zeleně v pražských ulicích?

Ilustrační foto: pixabay

Řešení navrhli studenti na letní škole FIT ČVUT.

reklama