Perfektní odveta! Juniorky nasázely domácím Finkám šest gólů

Foto: Silja Schemeikka / Fiinish Ice Hockey Association

Po úvodní porážce 2:5 české hokejistky do osmnácti let na akci ve finském Kuortane zabraly. Ale jak! Domácí vrstevnice zdolaly nečekaně suverénním výsledkem 6:1, když Denisa Dudková přišla o čisté konto až v závěru.

Podobně jasných výher nad některým z týmů světové špičky se moc nevidí. Snad v podání českých juniorek nešlo jen o výstřel do tmy, ale o důkaz dobré připravenosti na mistrovství světa. To každopádně budou muset ještě potvrdit ve třetím duelu.

Zatímco na úvod akce v Kuortane je vždy ve špatný moment srazila hra v oslabení, tentokrát si naopak Češky pomohly v přesilových hrách. Hned tu první ukončila v 16. minutě Tereza Plosová, která se tedy trefila i ve druhém utkání. Díky další výhodě vydržel národní tým v tlaku, který korunoval těsně před pauzou zásluhou Anny Jiřiny Pavlasové.

Dříve útočníce, jež momentálně působí v obraně, tak ukončila čekání na reprezentační gól trvající dlouhé tři roky a měsíc k tomu.

Brankářka Denisa Dudková čelila v první třetině pouhým čtyřem střelám, po přestávce už měla práce víc. Pro ni šlo přitom o premiéru v zápase s elitním sokem – dosud nastoupila pouze proti Norkám a Rakušankám. V boji o reprezentační brankoviště teď udělala významný krok dopředu, nakonec dostala i cenu pro nejlepší českou hráčku zápasu.

Důležitou třetí trefu přidala před koncem druhé části nejproduktivnější hráčka výběru Adéla Šapovalivová a krasojízdu Češky podtrhly zkraje poslední třetiny. V rozmezí 57 sekund skórovaly Barbora Juříčková a Markéta Mazancová!

Trenéři Suomi i za ztraceného stavu sáhli k power-play, přece jenom v důležitých bitvách se taková zkušenost může hodit. Pro domácí tým to byla úspěšná zkušenost, neboť Dudkovou připravila o čisté konto tři minuty před koncem Sanni Vahnanenová.

Další pokus nicméně ukončila opět Mazancová, která tak podtrhla velmi povzbuzující výsledek 6:1. Češky hned po utkání zamířily odpočívat, neboť trojboj uzavřou ve čtvrtek už od devíti hodin finského a osmi českého času.

FINSKO – ČESKO 1:6 (0:2, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 58. Vanhanenová (Keränenová) – 16. Plosová (Pištěková, Trnková), 20. Pavlasová (Brichová), 38. Šapovalivová (Brichová), 45. Juříčková, 46. Mazancová (Malicka), 58. Mazancová.
Rozhodčí: Nurmi – Kohtalaová, Saari.
Vyloučení: 2:2.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 22:25 (4:8, 9:11, 9:6).
Diváci: 30.
Nejlepší hráčka ČR: Denisa Dudková.
Finsko: Kyrkköová – Eronenová, Yrjöläová, Makkonenová, Krooková, Bergová, Varjonenová, Mustonenová, Lehmusová – Keränenová, Vanhanenová, Salonenová – Schalinová, Havanaová, Antti-Roiková – Kokoraová, Kuoppalaová, Pelkonenová – Kariová, Virtanenová, Vihervuoriová. Trenérka: Kuismaová.
Česko: Dudková – Vaníčková, Hotová, Hračová, A. Trnková, Mašková, Narovcová, Slavíčková, Pavlasová – Šapovalivová, Bartáková, Gruntová – Juříčková, Plosová, Pištěková – M. Mazancová, Dubová, Malicka – Příhodová, Brichová, Matějová. Trenér: Andrašovský.

Poslední zápas v Kuortane

Čtvrtek 28. dubna:
8:00 Finsko – Česko

Začátek je uvedený v českém čase, ve Finsku je o hodinu víc.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz