11gólová divočina. Juniorky na závěr finské akce těsně padly

Foto: Silja Schemeikka / Fiinish Ice Hockey Association

České hokejistky do osmnácti let se z finského Kuortane vrací s negativní bilancí jedné výhry a dvou porážek. Na závěr totiž prohrály v pořádně divoké bitvě 5:6.

Kdo by čekal, že oboustranný úbytek sil a třetí zápas ve třech dnech – navíc netradičně už v ranních hodinách – způsobí opatrnou a unavenou partii, ten se hodně mýlil. Jedenáctigólová přestřelka je na této úrovni raritním úkazem.

Pytel s přesnými ranami se navíc roztrhnul hned na začátku, do osmé minuty padly čtyři branky! Barbora Juříčková „oslavila“ posun do elitní formace hned po 31 sekundách, ve čtvrté minutě otočily skóre Schalinová a Keränenová, aby následně dvěma trefami zařídila český zvrat kapitánka Lucie Gruntová.

Vedení vydrželo národnímu týmu do vyrovnávací branky Pauliiny Salonenové před polovinou zápasu. Pak už se vývoj přece jen uklidnil, až třetí třetina zase přinesla divočinu.

Bohužel to byla divočina, v níž Češky tahaly za kratší konec. Během pěti minut inkasovaly od Pelkonenové, Vanhanenové a Yrjölaové, samy si navíc v klíčových chvílích nepomohly přesilovkami.

Až v samotném závěru zabojovaly, dobrý comeback za stavu 3:6 jim slouží ke cti. Barbora Dalecká opustila branku 38 sekund před koncem a power-play využila Adéla Šapovalivová, po oddechovém času pak ještě hattrick završila Gruntová.

To už ale do sirény chyběly jen čtyři sekundy, takže druhou porážku na akci svěřenkyně Dušana Andrašovského neodvrátily. Nejlepší hráčkou týmu byla vyhlášena Barbora Bartáková.

FINSKO – ČESKO 6:5 (2:3, 1:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 4. Schalinová (Vanhanenová, Salonenová), 4. Keränenová (Antti-Roiková, Havanaová), 26. Salonenová (Makkonenová, Yrjöläová), 49. Pelkonenová (Kuoppalaová), 53. Vanhanenová (Bergová, Varjonenová), 54. Yrjöläová (Antti-Roiková) – 1. Juříčková (Bartáková), 8. Gruntová (Bartáková), 15. Gruntová (Bartáková), 60. Šapovalivová (Gruntová), 60. Gruntová (Juříčková, Hotová).
Rozhodčí: Nurmi – Kohtalaová, Viertola.
Vyloučení: 4:2.
Využití: 1:0.
Diváci: 10.
Střely na branku: 26:21 (9:8, 5:6, 12:7).
Nejlepší hráčka ČR: Barbora Bartáková.
Finsko: Tarkainenová – Bergová, Varjonenová, Makkonenová, Yrjöläová, Mustonenová, Ojalaová, Krooková – Schalinová, Vanhanenová, Salonenová – Keränenová, Havanaová, Antti-Roiková – Vihervuoriová, Kuoppalaová, Pelkonenová – Lehmusová, Virtanenová, Kariová – Kokoraová. Trenérka: Kuismaová.
Česko: Dalecká – Pavlasová, Hotová, Mašková, A. Trnková, Hračová, Narovcová, Slavíčková, Vaníčková – Juříčková, Gruntová, Bartáková – M. Mazancová, Plosová, Pištěková – Šapovalivová, Brichová, Malicka – Příhodová, Dubová, Matějová. Trenér: Andrašovský.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz