Hráči na hostování: Rigo, Jurásek a Křišťan na listině střelců | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Rigo, Jurásek a Křišťan na listině střelců

Jak se v uplynulém týdnu dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Laco Takács (FC Baník Ostrava): Na hřišti Sparty nastoupil na celý druhý poločas, ve kterém prohrávající Ostravané sice o kus zlepšili svoji hru, ani tak ale nezabránili konečné porážce 1:3.

Jakub Markovič (FK Pardubice): V Jablonci odchytal talentovaný gólman pohodový zápas, díky skvělé práci obrany nečelil jediné střele na bránu a do statistik si zapsal čisté konto při důležité výhře 1:0.

Lukáš Červ (FK Pardubice): Na jablonecký trávník naskočil v 86. minutě, aby na konci zápasu pomohl udržet těsné jednobrankové vedení.

Tomáš Malínský (FK Jablonec): Zkušený křídelník odehrál s Pardubicemi osmdesát minut, ve kterých ale tentokrát svojí dravostí ke gólu nepřispěl a v závěru byl nahrazen čerstvým Štěpánkem.

Mohamed Tijani (FK Teplice): V důležitém záchranářském souboji proti Bohemians nemohl klíčový hráč teplické defenzivy chybět v základní sestavě. Skláři ve vyrovnaném utkání inkasovali dvě branky, stejný počet se jim ale podařilo vsítit a zápas skončil remízou.

Michal Beran (Bohemians 1905): Drobný záložník nastoupil na hřišti Teplic v základní sestavě a aktivní hrou pomohl klokanům k jednobrankovému vedení, do druhé půle už ale nenastoupil, místo přenechal Bartkovi.

Mick van Buren (FC Dynamo České Budějovice): V atraktivním duelu s Mladou Boleslaví odehrál nizozemský křídelník celý zápas. Prezentoval se svým typicky aktivním výkonem, gólově se ale tentokrát neprosadil a Jihočeši nakonec prohráli těsně 2:3.

Ondřej Karafiát (FK Mladá Boleslav): S Boleslaví odehrál celé utkání, ve kterém spolehlivou defenzivou přispěl ke konečnému vítězství.

Denis Alijagič (FC Slovan Liberec): Talentovaný útočník po delší době dostal šanci v základu a odehrál téměř celé utkání na hřišti Olomouce. Proti houževnatě bránícímu soupeři mu nešla upřít snaha, gólově se ale neprosadil a zápas skončil těsným vítězstvím domácích 1:0.

Júsuf (FC Slovan Liberec): Do duelu s Olomoucí naskočil v 74. minutě s cílem alespoň srovnat nepříznivé skóre 0:1, gól se už ale Slovanu vsítit nepodařilo. Bahrajnský útočník se do statistik zapsal jen žlutou kartou, kterou od rozhodčího uviděl v 88. minutě.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Utkání s Hanáky pro rychlonohého křídelníka také začalo až v 74. minutě. Kmenový hráč Slavie sice hru Severočechů značně oživil, do závěrečného hvizdu se už ale skóre neměnilo a v domácí odvetě tak bude Liberec dohánět ztrátu.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Filip Blecha (FC Zbrojovka Brno): O víkendu nastoupil na hřišti Vyškova v základní sestavě a pomohl Zbrojovce k vítězství 2:0, ve středu pak naskočil do zápasu s Třincem a v 77. minutě gólem stvrdil vítězství 4:2.

Antonín Kinský (MFK Vyškov): Mladý gólman odchytal oba zápasy v minulém týdnu. Proti v tabulce prvnímu Brnu inkasoval dvakrát, ve středečním utkání s Vlašimí pustil z pěti střel za svá záda jen jediný míč a přispěl tak k cenné remíze 1:1.

František Matys (MFK Vyškov): V zápase s Brnem strávil na trávníku celé utkání, proti kvalitnímu soupeři předvedl v defenzivě srdnatý výkon, neodvrátil ale konečnou porážku 0:2.

Daniel Kosek (MAS Táborsko): Dvacetiletý krajní obránce odehrál v základu jak duel s Líšní, tak zápas s Prostějovem. V obou případech patřil mezi důležité hráče sestavy a aktivním výkonem pomohl k cenným čtyřem bodům za remízu a vítězství.

Tomáš Rigo (Sellier & Bellot Vlašim): Pátý gól v sezoně vsítil sešívaný středopolař při jasném vítězství 3:0 nad Ústím nad Labem. Stále teprve devatenáctiletý hráč skóroval ještě během prvního poločasu, kdy pohotovou dorážkou překonal gólmana soupeře. V dalším zápase proti Vyškovu odehrál první poločas, za stavu 0:1 pak byl na trávníku nahrazen čerstvým Solomonem.

Matěj Jurásek (Sellier & Bellot Vlašim): Po vypršení karetního trestu zazářil talentovaný křídelník v zápase s Ústím. V 16. minutě duelu nejprve nezištnou přihrávkou vyzval ke skórování Zlatohlávka, ve druhém poločase pak po obejití soupeřova brankáře sám skóroval a zvýšil na konečných 3:0. V základní sestavě naskočil i proti Vyškovu, tentokrát se ale neprosadil a utkání skončilo remízou 1:1.

Jakub Křišťan (Sellier & Bellot Vlašim): Nepostradatelný střední záložník odehrál jak zápas s Ústím, tak duel proti Vyškovu. V něm si připsal svojí druhou branku v sezoně, v 61. minutě totiž jistě proměnil nařízenou penaltu a vystřelil tak Vlašimi důležitý bod za konečnou remízu.

Matyáš Vágner (Sellier & Bellot Vlašim): Urostlý brankář odchytal oba odehrané zápasy, celkově čelil šesti střelám, ze kterých jednou inkasoval. Práci měl zejména v zápase s Vyškovem, ve kterém, stejně jako Antonín Kinský na druhé straně, spoluhráče několikrát podržel.

Marek Icha (Sellier & Bellot Vlašim): Talentovaný defenzivní záložník odehrál v obou odehraných zápasech celých devadesát minut, ve středu pole odvedl spoustu důležité práce a pomohl tak Středočechům ke čtyřem získaný bodům.

Adam Toula (Sellier & Bellot Vlašim): Jak proti Ústí, tak v zápase s Vyškovem naskočil vysoký útočník na trávník na poslední minuty, gólově se ale zatím neprosadil a stále čeká na svoji první druholigovou branku.

Jonáš Kneifel (Sellier & Bellot Vlašim): Po karetním trestu se vrátil do sestavy na poslední minutku zápasu s Vyškovem, v krátkém čase stráveném na trávníku se nestihl výrazněji prosadit.

Pokud si chcete zpříjemnit neděli před zápasem s Plzní, můžete podpořit Vlašim se slávistickými mladíky na hostování v zápase proti Brnu, který začíná od 13:15 ve Vlašimi. Utkání odvysílá také ČT sport. 

Tomáš Vlček (Vysočina Jihlava): Po vynucené pauze za čtyři žluté karty se jednadvacetiletý obránce vrátil do jihlavské sestavy, v zápase s B-týmem Sparty předvedl spolehlivý výkon a pomohl týmu k cenné remíze 1:1.

Pokud si chcete zpříjemnit neděli před večerním zápasem s Plzní, můžete podpořit Vlašim se slávistickými mladíky na hostování v zápase proti Brnu, který začíná od 13:15 ve Vlašimi. Utkání odvysílá také ČT sport

Aktuálně

Desátá výhra v řadě pro U17, žáci i přípravky sehráli derby se Spartou

7. 5. 2024
Mladší dorostenci U17 prodloužili vítěznou sérii na 10 utkání. Žáci i přípravky sehráli v týdnu utkání se Spartou. Mládežníky čekala také malá pražská derby proti Dukle Praha. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Zafeiris, Kerbr, dcera Pláničky a nový HALFTIME

7. 5. 2024
Druhé letošní vydání slávistického magazínu HALFTIME vychází 7. května. Z titulní strany shlíží Christos Zafeiris, exkluzivní zpovědi poskytli i nový asistent Jindřicha Trpišovského Milan Kerbr, dcera legendárního brankáře Františka Plánička nebo manželka Ondřeje Koláře.

Finále poháru, ve středu 8. května ve Velkém Meziříčí proti Slovácku

6. 5. 2024
Slávistické fotbalistky si tři kola před koncem ligy zajistily mistrovský titul a teď cílí na double, o který budou bojovat ve finále domácího poháru se Slováckem. Utkání se odehraje ve středu od 12:45 ve Velkém Meziříčí.

Další články