Vy chcete útočit na Rusko? Přestřelka kyjevského poradce se slavnou moskevskou mluvčí

28.04.2022 18:20

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová se dnes nechala slyšet, že západní země otevřeně vyzývají Ukrajinu, aby zaútočila na území Ruska za použití zbraní, které Kyjevu poslaly. Zároveň varovala, že na údery proti ruským vojenským zařízením Moskva tvrdě odpoví. Zaznělo to v reakci na slova poradce šéfa ukrajinské prezidentské kanceláře Mychajla Podoljaka, který tvrdil, že jeho země má na útoky na sklady a základny v Rusku právo. Píše to server Novinky.cz.

Vy chcete útočit na Rusko? Přestřelka kyjevského poradce se slavnou moskevskou mluvčí
Foto: Repro Youtube
Popisek: Ruský tank T-72B3

Rusko už v minulosti obvinilo Ukrajinu z toho, že ostřeluje okolí Bělgorodu. Ukrajina však útoky na tamní sklady paliva odmítá. 

Poradce šéfa ukrajinské prezidentské kanceláře Mychajlo Podoljak dnes mimo jiné uvedl, že Rusko napadlo Ukrajinu a zabíjí civilisty. „Ukrajina se bude sama bránit všemi způsoby, které zahrnují i útoky na skladiště a základny vrahů. Svět toto právo uznává,“ sdělil Podoljak.

„Když se, Rusové, rozhodnete rozsáhle napadnout jinou zemi, masově tam zabíjet, masově drtit mírumilovné lidi tanky a ve svých oblastech k tomu využívat sklady, dříve nebo později se vám to vrátí,“ uvedl také Podoljak s tím, že karma je krutá věc. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…