První ze šesti závodních víkendů ESET Cupu 2022 rozdal body.

Průběžné pořadí po úvodním podniku ESET Cupu

První ze šesti závodních víkendů má ESET Cup za sebou a body byly rozdány. Podívejte se na průběžného pořadí v jednotlivých sériích a kategoriích.

V kategorii GT3 vedou Stanislaw Jedlinski s Audi a Gregor Zsigo s BMW. Ačkoliv oba nevyhráli ani jeden závod, druhá a třetí místa jim stačila na to, aby převzali vedení a mají shodný počet 16,5 bodu. Vítězové prvního a druhého závodu, Libor Milota a Marcin Jedlinski (oba Mercedes), mají na kontě 12,5 bodu.

 

 

V kategorii GT4 je situace identická. Na prvních dvou místech se drží Petr Švantner (BMW) a Radomir Djurič (KTM) s 16,5 bodu. Vítězové Matěj Pavlíček a Josef Knopp (oba KTM) mají 12,5 bodu.

V kategorii GTC je už situace jednoznačnější. Oba závody vyhrál Dennis Waszek s Lamborghini a vede průběžné pořadí.

Stanislaw Jedlinski a Matěj Pavlíček vedou průběžné hodnocení v Endurance ve třídě GT3, resp. GT4. V GTC se po vítězství usadili na čele týmoví kolegové Jiří Mičánek a Bronislav Formánek (Lamborghini).

V celkovém hodnocení formulí vede Attila Penzes s počtem 40 bodů před Jánosem Magyarem s počtem 26 bodů. V kategorii F3 je na čele David Richert, který si z Maďarska odnesl dvě pódiová umístění včetně prvenství.

 

 

V Clio Cupu vede Tomáš Pekař před týmovým kolegou Henrikem Seibelem. V kategorii Trophy, určené pro starší generaci Clio IV vede Tobias Poschik o dva body před Szabolcsem Lantosem.

V Twingo Cupu si dvě výhry odnesl Matej Ivanuša, jenž se tak usadil na čele a před druhým Nikem Štefančičem má náskok 23 bodů.

Kompletní hodnocení průběžného pořadí
Standings GT LMP
Standings GT LMP Endurance
Standings Formula
Standings Clio Cup
Standings Twingo Cup
Standings Junior

 

 

Zdroj Eset V4