Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Prvním finalistou extraligy stolního tenisu je Cheb, o soupeři se rozhodne v neděli

Odvetné semifinálové klání mezi TJ Ostrava KST a Chebem znovu ovládli stolní tenisté Karlovarského kraje. I přes dramatickou bitvu zvládli otočit vývoj druhého kola play-off a domácí Ostravany porazit 3:2. O druhém finalistovi české extraligy se rozhodne až v neděli v Havlíčkově Brodě, který odvrátil mečbol El Niňa, který jeho hráči porazili v Praze 3:1. 

Po domácí výhře 3:2 vyjeli stolní tenisté Chebu na půdu svého ostravského soupeře. A i přes zdárný vstup do série, když Antonín Gavlas porazil domácí jedničku Tomáše Martinka 3:1, přišel nečekaný triumf ostravského Patrika Klose. Tomu se podařilo udělit teprve druhou porážku nejlepšímu hráči aktuální sezony Davidu Reitšpiesovi a srovnat tak stav. 

"David v sezoně prohrál, tuším, jen jeden zápas a porazit ho je strašně těžké. Udržet s ním tempo a koncentraci není snadné. Jsem moc rád, zvlášť, že je to v semifinále play-off. O to cennější výhra je," okomentoval Klos svůj zisk na webu Českého stolního tenisu.

David Reitšpies ale odčinil svůj úvodní nezdar a připsal srovnávací bod na 2:2. Hrdinou dne se ale stal jeho týmový kolega Antonín Gavlas, když obrátil vývoj utkání proti Klosovi z 1:2 na 2:3 a dotáhl Cheb do finále.

O jejich soupeři se mohlo rozhodnout už v pátek v Praze, ale tamní El Niňo nezopakovalo úvodní výhru z haly obhájce titulu HB Ostrov Havlíčkův Brod. Jeho hráči vrátili pražskému týmu úvodní porážku, zvítězili 3:1 a vyrovnali sérii na 1:1 na zápasy.

Play-off extraligy mužů stolního tenisu:

TJ Ostrava KST – SKST Cheb 2:3

Tomáš MARTINKO – Antonín GAVLAS 1:3 (-11,-6,8,-5), Patrik KLOS – David REITŠPIES 3:2 (6,-2,-12,4,9), Adam ŠTALZER – Stanislav KUČERA 3:1 (5,8,-11,10), Tomáš MARTINKO – David REITŠPIES 1:3 (-7,-6,4,-7), Patrik KLOS – Antonín GAVLAS 2:3 (-3,2,9,-9,-7). Konečný stav série 0:2.

El Niňo Praha - Havlíčkův Brod 1:3, stav série 1:1. Rozhodující 3. utkání se hraje v neděli od 17.15 v Havlíčkově Brodě.

Zdroj
ČT sport, Český stolní tenis

Hlavní zprávy

Nejčtenější články