Prohlédněte si 360° fotky z války. Ukrajinec fotí z dronu děsivá panoramata

Prohlédněte si 360° fotky z války. Ukrajinec fotí z dronu děsivá panoramata

Po odchodu Rusů okupující ukrajinské svrchované území okolo Kyjeva začal Západ objevovat, co po sobě zanechali. Medializovaných je mnoho příběhů a třeba naleziště masových hrobů, ovšem někteří Ukrajinci chtějí ukázat zkázu v mnohem větší perspektivě.

ukrajina-valka.PNG

Fotograf Dmytro Malyshev a vedoucí projektu Taras Volyanyuk za pomoci dalších subjektů vytváří projekt sférických fotek z postižených oblastí. Zatím většina pochází z města Irpiň a blízkého okolí, ale autoři plánují nafocení dalších měst. Tím chtějí ukázat zkázu v celé její komplexitě po zničujících útocích všeho druhu.

Cílem je ukazovat Západu, čeho všeho se Rusové dopustili a potenciálně stále dopouštějí. Tímto apelují na další pomoc v podobě dodávek zbraní, uvalení celkového embarga, aby přestali zbytečně umírat další lidé.

ukrajina-valka-mapa.PNG

Sférické fotografie jsou kombinací snímků pořízených z dronů a snímků ze zemského povrchu podle aktuální situace. Vše je přehledně znázorněno na přiložené mapce, kde lze mezi jednotlivými lokalitami přecházet, význačná místa jsou nafocena několikrát pro dokreslení brutality způsobené Rusy.

Všechny fotky naleznete zde.

Určitě si přečtěte

Články odjinud