Jonáš Bartoš
29. dubna 2022 • 18:11

Plzeň chystá Slavii překvapení. Změna systému má zvrátit tristní bilanci

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už v neděli večer vypukne jeden z vrcholů sezony. Plzeň jede do Edenu, duel druhého kola nadstavby FORTUNA:LIGY hodně napoví o tom, kdo uzme mistrovský pohár. Trenéři Viktorie chystají na největšího rivala speciální taktiku, aby zlomili krutou sérii. Na stadionu „sešívaných“ nevyhráli osm let.



Západočeši nejezdí do Prahy rádi, v Edenu zvítězili naposledy na jaře 2014. Už deset zápasů opouštěli Vršovice jako poražení, což při vrcholu aktuálního ročníku potřebují změnit. Proto nejspíš změní i svůj obvyklý styl hry.

„Slavia je v posledních letech mistr ligy, nejlepší mužstvo u nás. Předvádí výborné výkony i v evropských pohárech, možná proto je naše bilance u nich tristní,“ prohlásil pro klubové stránky před nedělním duelem plzeňský asistent Pavel Horváth. „Přemýšlíme i o změně rozestavení s ohledem na to, jak soupeř hraje,“ dodal zajímavou větu.

O co se jedná?

Sestava Plzně se 3 stopery

Staněk – Pernica, Hejda, Santos – Řezník, Kalvach, Bucha, Sýkora, Havel – Chorý, Beauguel

Pokud neblufuje, mohli by s Michalem Bílkem vyslat na trávník tři stopery – kapitána Hejdu a Eduarda Santose doplní zkušený Luděk Pernica. Ze záložní řady by pravděpodobně vypadli rychlí křídelníci Jan Kopic a Jhon Mosquera, po stranách by trenéři místo nich nechali kmitat obránce Milana Havla a Radima Řezníka.

Dopředu od první minuty při tomto plánu vyskládají obě nebezpečné věže – Jeana-Davida Beauguela a Tomáše Chorého. Ti zatlačí na možnou stoperskou dvojici Hovorka – Kúdela, důrazem a výškou jim znepříjemní rozehrávku, podrží balon nahoře a případně se pokusí udeřit ze vzduchu. Bílek by šel do značného risku – se třemi stopery vyrukoval loni v květnu na Spartě při své premiéře na lavičce v Plzni a odjel s jasnou prohrou 1:3.

„S nějakým záměrem na Slavii pojedeme, ale nechci to veřejně rozebírat,“ pravil Chorý. „Je to zlomový zápas, určitě nejedeme na Slavii jen tak, nemáme tam dlouhodobě extra dobrou sérii, ale věříme, že to zvládneme s dobrým výsledkem,“ dodal muž, který hlavičkou srovnal na konečných 1:1 při posledním dubnovém vzájemném duelu v Plzni.

SESTŘIH: Plzeň - Slavia 1:1. Remízu zařídil Chorý, Viktoria stále první
Video se připravuje ...

Dá se očekávat, že Bílek vsadí především na pevnou, zabezpečenou obranu a výškovou převahu vepředu. „Slavii každý dobře zná, je tam jasný rukopis trenéra Trpišovského. Ve hře mají spousty automatismů, na které spoléhají, navíc individuální kvalita slávistů je veliká. Je to náš nejúspěšnější tým a my to u nich chceme zlomit,“ burcoval Horváth.

Viktoria jede do Prahy s dvoubodovým náskokem, což dává Bílkově družině drobnou výhodu. „Nenecháme na hřišti slávistům ani metr prostoru, půjdeme do toho všichni naplno,“ slíbil Chorý.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
1. Plzeň 35 26 7 2 63:21 85
2. Slavia 35 24 6 5 80:27 78
3. Sparta 35 22 7 6 72:40 73
4. Slovácko 35 21 5 9 59:38 68
5. Ostrava 35 15 10 10 60:48 55
6. Hr. Králové 35 10 14 11 44:52 44

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud