Novotný předvedl u soudu bordel jako ještě nikdy. Lhal o PL, útočil na soudkyni a pak se sebral a odešel

29.04.2022 18:22 | Ze sítí

Řeporyjský starosta Pavel Novotný (ODS) je viněn z hanobení komunistů a jejich voličů. Kvůli emocím, které dal najevo u Obvodního soudu pro Prahu 5, si navíc vysloužil pokutu 10 tisíc korun. Kvůli tomu však soudkyni při dnešním jednání označil za podjatou a následně jednací síň naštvaně opustil. Píše to iDnes.cz.

Novotný předvedl u soudu bordel jako ještě nikdy. Lhal o PL, útočil na soudkyni a pak se sebral a odešel
Foto: Repro Facebook
Popisek: Pavel Novotný během kandidátského projevu na post 1. místopředsedy ODS na 29. kongresu strany

Anketa

Podporujete vládní výzvu k udávání tzv. dezinformací?

1%
97%
hlasovalo: 47595 lidí

Starosta Pavel Novotný (ODS) se před soud dostal kvůli tomu, že v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz, jenž vyšel v květnu před dvěma lety, uvedl, že by přál tehdejšímu šéfovi KSČM Vojtěchu Filipovi šibenici.

„Já jak vidím placeného udavače StB Vojtu Filipa, tak chci říct ‚čau Falmere, ty vlastizrádná děvko‘, prostě normálně, jak je zvyklý na ulici, ale ze mě vyletí automaticky ‚svině‘,“ řekl tehdy Novotný. Mimo jiné tehdy také z jeho strany zaznělo tvrzení, že „už aby bolševici vymřeli“.

Právě kvůli tomu mu státní zástupce Radek Kytnar navrhl v obžalobě patnáctiměsíční vězení s podmíněným odkladem na 30 měsíců. Jde o souhrnný trest, v němž by bylo započteno i nedávné odsouzení v jiné věci.

U soudu dnes Novotný vyjádřil nesouhlas s právní kvalifikací. Podle něj ho daný paragraf uráží. „Nikdy bych neřekl, že na mě použijí tento paragraf,“ poznamenal starosta, jenž se domnívá, že žalobce Kytnar si na něj zasedl. 

 

 

Během své výpovědi pak opakovaně Vojtěcha Filipa nazval opětovně bolševickou sviní, zrůdou nebo řekl i to, že Falmer je podčlověk. „Nikomu nepřeji smrt, ale přál bych mu trest smrti. Smrt člověka je vždycky smutná, i když v případě pana Filipa, kdyby umřel, by to bylo pro Českou republiku jenom dobře,“ prohlásil mimo jiné Novotný. Sám Filip byl v jednací síni přítomen jako poškozený.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Ve 45. minutě líčení se Novotný však také obrátil na státního zástupce, aby prohlásil: „Ty se nedívej na hodinky, ty vole!“ A právě kvůli tomu soudkyně zasáhla soudkyně, jež ho již předtím napomínala kvůli tomu, že ji oslovoval křestním jménem, a udělila Novotnému pořádkovou pokutu ve výši 10 tisíc korun. Proti tomu podala Novotného obhájkyně na místě stížnost. Zároveň žádala, aby jednání pro páteční den skončilo a aby soud pokračoval až ve chvíli, kdy bude vyřešena stížnost na podjatost. S tím soudkyně nesouhlasila a chtěla pokračovat. To však Novotný odmítl a po krátké výměně názorů se rozhodl odejít z budovy. 

„Zklamala jste mě. Já jdu pryč. Už toho mám plný zuby. Vy jste proti mně normálně zaujatá. Bez p*dele. Čau,“ pravil.

 

 

U soudu měl starosta Novotný také pronést, že rozhovor zveřejněný 18. května 2020 si měl napsat sám celý včetně otázek. ParlamentníListy.cz se proti tomuto tvrzení důrazně ohrazují, rozhovor byl pořízen standardní formou a jeho autor, zástupce šéfredaktora Jakub Vosáhlo má zdokumentováno, že otázky ve zveřejněném rozhovoru odpovídají otázkám, které Novotnému zaslal.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…