Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...

Binance uvádí na trh kryptoměnovou kartu pro ukrajinské uprchlíky, na pomoc jim bude posílat 75 dolarů měsíčně

Publikováno
Binance uvádí na trh kryptoměnovou kartu pro ukrajinské uprchlíky, na pomoc jim bude posílat 75 dolarů měsíčně
Zdroj: investing.com

Binance, jedna z nejoblíbenějších kryptoměnových burz na světě, spustila platební kryptoměnovou kartu, která umožní uprchlíkům z Ukrajiny provádět transakce v kryptoměnách a přijímat finanční prostředky prostřednictvím Binance Visa Card.

Kromě přístupu ke kryptoplatbám obdrží majitelé karty i finanční podporu přímo od burzy ve výši 75 BUSD měsíčně po dobu tří měsíců.

Finanční injekce vychází v přepočtu na cca 1 800 Kč. Tato částka byla doporučená Úřadem Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR). Každý potenciální majitel karty však musí být napřed ověřen místními neziskovými organizacemi.

Jak karta funguje

Karta byla vyvinutá ve spolupráci se společností Contis a svým držitelům umožní posílat a přijímat platby v kryptoměnách a také nakupovat zboží a služby u obchodníků v rámci Evropského hospodářského prostoru (EHP), kteří přijímají platby kreditními kartami.

V okamžiku platby kartou bude kryptoměna BUSD (stablecoin burzy Binance) okamžitě převedena na místní měnu. Burza dále spolupracuje i s neziskovými organizacemi Rotary a Palianytsia.

“V pro Ukrajinu tak těžké době je jasné, že kryptoměny jsou užitečné, protože nabízejí rychlý, levný a bezpečný způsob převodu finančních prostředků, mohou tak pomoci lidem s jejich naléhavými finančními potřebami,” uvedla Helen Hai, vedoucí charitativní organizace Binance.

Hai rovněž zdůraznila, že karta není “komerčním produktem”. Jejím hlavním cílem je poskytnout funkční platební nástroj pro přijímání a vydávání darů. Svět tak může vidět, jak důležitou roli mohou kryptoměny hrát ve společnosti.

Charita v kryptosektoru

Karta pro uprchlíky je pokračováním iniciativy Binance na podporu Ukrajinců, kteří byli zasaženi válkou mezi Ruskem a jejich zemí. Burza již dříve prostřednictvím své charitativní organizace poskytla dar ve výši 10 milionů dolarů na pomoc vysídleným dětem a rodinám na Ukrajině a v sousedních zemích. Naopak v Rusku burza omezila své služby.

Binance není jedinou organizací z kryptoprostoru, jež podporuje válkou postiženou zemi. Např. Vitalik Buterin, zakladatel kryptoměny Ethereum, daroval Ukrajině již 5 milionů dolarů v ETH.

Líbil se vám tento článek?
0
0

Autor

Kryptoměny mi vždy přišly zajímavé a svět blockchainu doslova fascinující, proto jsem se o toto odvětví začala aktivně a blíže zajímat. Jsou to již čtyři roky, co sleduji nejrůznější novinky a fundamentální vlivy, o nichž následně píšu články v několika internetových magazínech. Ráda také monitoruji trhy s digitálními aktivy, dlouhodobě hodluji i investuji do začínajících projektů. Svět kryptoměn může být i nebezpečný, ale zároveň nabízí to, co dosavadní finanční systém nedokáže. Proto věřím, že jsou decentralizované technologie včetně kryptoměn budoucností.

Přečíst více

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.