Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Nadčasová rezidence s panoramatickým výhledem na město

Nadčasová rezidence s panoramatickým výhledem na město

Na předměstí Melbourne v Austrálii se nachází velkorysá rodinná rezidence postavená z kamenných bloků. Minimalistická forma a čistý styl hrají hlavní roli jak v exteriéru, tak v interiéru. Do popředí tak vystupuje působivý design a krása použitých materiálů.

Za minimalistickým vzhledem rezidence stojí architekti z australského studia Conrad Architects a oslovila jej sama majitelka a zároveň interiérová designérka Lauren Tarrant, která s ním spolupracuje již delší dobu. Svůj nový domov si představovala jako nadčasovou rodinnou rezidenci osvěženou výhledy na město.

Moderní dům s čistou formou

Forma minimalistických kamenných bloků je rozdělená na několik objemů, které jsou s exteriérem propojené velkými prosklenými plochami. Rezidence sestává ze čtyř úrovní, které zjednodušují pohyb po rozsáhlém a svažitém místě. Vzniká tak intuitivní a dynamická cesta. Značnou část návrhu tohoto bydlení tak určila samotná topografie. Došlo však ke zvýraznění vstupu do domu a pohybu po něm.

Luxusní bydlení s výhledem na město

Velký důraz byl na přání majitelky kladen zejména na panoramatický výhled na město, zatímco zahrada vytváří pocit soukromí v ústraní. Jednou z mnoha dalších ozdob tohoto nadčasové bydlení je leptaný mramor, který o sobě dává vědět v exteriéru i interiéru. Vše, co bylo při budování této rezidence použito, ve výsledku a pohromadě vybízí k odpočinku a vychutnávání si každé volné chvíle. Ty lze trávit na terase nebo u bazénu, ale také v interiéru plném dechberoucích výhledů na město i do přírody. Návštěvy pak na první pohled zaujme celá řada designových prvků, ať už je to elegantní schodiště, volně stojící vana, umělá svítidla či moderní lehátka na terase. Interiér v černobílé kombinaci s šedými tony příjemně prohřívá světlý odstín dřeva, čímž navzdory striktně minimalistickému stylu vzniká naprosto útulné bydlení.

Foto: Timothy Kaye
Zdroj: conradarchitects.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock