Tři roky a dost. Brankář Michajlov mění v Chance lize angažmá

Foto: Jiří Bezucha, hc-slavia.cz

1. května 2022, 19:08

Ondřej Mach

Hodně aktivní při tvorbě kádru pro nadcházející sezonu je zatím prvoligový Sokolov. Baník získal také posilu mezi tři tyče, na ročním kontraktu se dohodl s Martinem Michajlovem.

28letý Michajlov spojil uplynulé tři roky své kariéry s pražskou Slavií, kde se vypracoval až na pozici gólmanské jedničky. 

Ještě před pár lety přitom ve 2. lize nevěděl, zda to někdy dotáhne mezi profesionály...

Na štaci v Edenu tedy bude jistě vzpomínat rád, zejména první dvě sezony mu z individuálního hlediska vyšly skvěle. 

Letos zaznamenal o něco horší statistiky, o brankoviště se potom dělil s mladším kolegou Romanem Málkem. Slavia jeho odchod potvrdila už na začátku dubna.

„Márty je kvalitní, který má rychlý přesný pohyb a dokáže držet stabilní výkonnost na vysoké úrovni.“

„Márty je kvalitní, který má rychlý přesný pohyb a dokáže držet stabilní výkonnost na vysoké úrovni. Je to zkušený gólman, který kvalitně odchytal řadu zápasů v Chance lize. Dokonce nakouknul i do naší nejvyšší soutěže,“ říká sokolovský trenér brankářů David Fečo.

Litoměřický odchovanec dlouho chytal za mateřský klub, nějakou dobu ale pendloval do druhé ligy. Výkony ve Slavii mu pak zařídily i jeden start v extralize v dresu Mladé Boleslavi.

„Společně jsme si sedli a řekli s, jak si představujeme naší spolupráci. Mám z toho velmi dobrý pocit, ve spoustě věcí si rozumíme. Zároveň jsme si řekli i cíle do sezony. Líbí se mi, že má vysoké cíle,“ líčí dál Fečo.

Michajlov podle svých slov vybíral z více nabídek.

„Se Sokolovem jsem byl během jednání spokojen a vše nasvědčovalo tomu, že zde organizace funguje na výbornou. Což se i potvrdilo i z komunikace s hráči, které znám,“ popisuje.

„Se Sokolovem jsem byl během jednání spokojen a vše nasvědčovalo tomu, že zde organizace funguje na výbornou.“

Teď má před sebou jasný úkol: znovu pro sebe uzurpovat post brankářské jedničky. Zatím je jediným brankářem na soupisce Baníku.

„Chci týmu přispět kvalitními a stabilními výkony. Loni kluci dokázali historicky nejlepší počin Sokolova v první lize, když došli do semifinále, což je výborný úspěch a já bych rád pomohl týmu udělat zase o ten krok dál,“ dodává odhodlaně Michajlov.

Foto: hcsokolov.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz