Bydlení

Vybíráme podlahu

Plánujete stavbu nového domu? Nebo vám už stojí hrubá stavba? V tom případě zřejmě přemýšlíte, jakou pro ni zvolit podlahu. Máte-li omezený rozpočet, zvažte plovoucí nebo vinylovou.

Výběr podlahy v žádném případě neuspěchejte. Podlahu si přeci jen většina z nás pořizuje párkrát za život, ne li na doživotí. Podlaha by proto v závislosti na stupni jejího zatížení měla něco vydržet. Právě stupeň zatížení je jedním z parametrů, jímž bychom se při výběru podlahové krytiny měli řídit.

Vycházejte ze stupně zatížení

Bude vaše podlaha zatížená provozem ze zahrady? V tom případě zvažte keramickou či betonovou dlažbu. Máte doma malé děti, kteří po podlaze budou běhat bosky? Pak zřejmě budete chtít, aby vaše podlaha byla měkká a teplá. Tyto požadavky splňuje podlaha dřevěná, laminátová, vinylová, nebo podlaha, pod níž bude instalované podlahové topení.

Barva a dekor

Svou roli při výběru podlahy však zřejmě bude hrát i její barva a dekor. Toužíte po lehkém a vzdušném interiéru? V tom případě možná upřednostníte bílou dlažbu. Řešením ale může být třeba vinylová podlaha ve světlém dekoru.

Zaměřeno na cenu

Dalším parametrů, jímž se většina stavebníků musí řídit, je cena podlahy. Možná by se vám zamlouvala masivní dřevěná cena, ale díky její vysoké ceně se jí musíte vzdát. To samé platí na keramickou dlažbu. Řešení je přitom snadné. Zvolte kvalitní vinylovou podlahu v dekoru dřeva či dlažby. Na pohled je od originálu nerozeznáte.

Vsaďte na vinyl

Spolu s cenovou dostupností a velkým množstvím dekorů, které si můžete prohlédnout na odkazu podlahy Praha, kvalitní vinylové podlahy také disponují skvělými termoizolačními vlastnostmi. K tomu jsou i příjemné na dotek. Zdůrazňujeme pojem kvalitní. Kvalitu vinylové podlahy určuje především tloušťka jejího materiálu. Čím je silnější, tím bude vinylová podlaha odolnější.

Podlaha, která plave

Dobrým poměrem ceny a výkonu disponuje i plovoucí podlaha. I ty například podlahové studio Praha nabízí ve spoustě dekorů. K tomu jsou barevně stálé a budete-li jim věnovat patřičnou péči, budou vám opravdu dobře a dlouho sloužit.

About the author

angelo

Leave a Comment