BK MLADÁ BOLESLAV

5. třída triumfovala na finálovém turnaji CCM ligy v Plzni

1. 5. 2022
Autor: Lukáš Chuchválek
P l z e ň – O víkendu 8.-10. dubna 2022 se uskutečnil finálový turnaj CCM ligy 5. tříd, kterého se účastnilo 12 mužstev z Česka i ze zahraničí. Formát zápasů byl 2x20 minut. Páťákům se povedlo do play-off postoupit přímo ze základní skupiny a dostali se až do finále, v kterém triumfovali proti domácí Plzni 7:2. Díky tomu se stali celkovými vítězi CCM ligy. Hráči sbírali také ceny a nejlepším brankářem byl vyhlášen Milan Kobrle. Za nejlepšího a nejužitečnějšího hráče turnaje (34+7) byl vyhlášen David Skořepa. Malé Bruslaře k vítězství poháněla i nemalá skupina fanoušků, kteří pod vedením bubeníka pana Svobody v Plzni vytvořili skvělou kulisu.

Základní část

V pátek se Bruslaři střetli nejprve se zahraničním celkem Vienna Jr. Capitals, kterého dvakrát udolali, nejprve jednoznačně, potom už to bylo spíše vyrovnané. Téhož dne změřili síly ještě s Duklou Trenčín, s kterou ve vyrovnaných zápasech nejprve prohráli, ale pak dokázali v odvetě vyhrát.

V sobotu odehráli Bruslaři další dva zápasy. První proti HC Sparta Praha se nejprve povedl, ale v druhém přišla bodová ztráta za remízu. Odpoledne přišel poslední zápas základní části proti HC Slavii Praha, jež představovala pro Bruslaře dosud nejtěžšího soupeře. Vyrovnanou první část sice vyhráli, v druhé však neuspěli. Po základní skupině měli páťáci na svém kontě 11 bodů a zajistili si přímý postup do čtvrtfinále ze 4. místa.

Výsledky:

BK Mladá Boleslav – Vienna Jr. Capitals: 8:0, 2:1.

BK Mladá Boleslav – Dukla Trenčín: 1:2, 5:3.

BK Mladá Boleslav – HC Sparta Praha: 5:2, 3:3.

BK Mladá Boleslav – HC Slavia Praha: 4:3, 3:5.

Play-off

Na čtvrtfinálového soupeře si Středočeši museli počkat, neboť se nejprve hrálo předkolo. Jejich soupeřem se stala HC Slavia Praha, jež po základní části skončila na 5. místě s 10 body, a tak se na plzeňském ledě odehrála odveta. Zápas pro Boleslav nezačal dobře a brzy prohrávala 0:2. V polovině 1. třetiny ale během jediné minuty dvěma povedenými akcemi srovnali stav, jenže Slavia si stihla do přestávky navrátit vedení a vstřelila gól na 2:3. Do druhé třetiny trenéři změnili složení útoků a začaly se dít věci. Slavia se dostala do vedení 4:2, ale kluci to nevzdali a pět minut před koncem zápasu dokázali srovnat stav na 4:4. Když zbývaly už jen dvě minuty, dostali Bruslaři výhodu přesilové hry, kterou využili a dostali se poprvé v tomto střetnutí do vedení. Soupeř odvolal brankáře a gólem do prázdné branky Boleslav pečetila výhru 6:4.

Po postupu do semifinále na páťáky čekal vítěz základní části VÝBĚR RHT. Stejně jako se Slavií i proti RHT prohrávali, ale tentokrát dokázali srovnat stav do dvou minut a otočit vývoj. Stav 2:1 dlouho nevydržel a bylo opět srovnáno. Díky dvěma krásným útočným akcím během jedné minuty rázem Bruslaři vedli 4:2, avšak soupeř se nevzdal a do přestávky snížil na 4:3. Po pauze se Boleslav s RHT neustále přetahovala o toto hubené vedení a k vidění bylo pořádné drama. Zbývalo asi 200 sekund, když soupeř snížil na 6:5 a zkusil hru bez gólmana. Boleslavští hráči však jejich pokus zneutralizovali a gólem do prázdné branky utkání dovedli do vítězného konce. Zaslouženě postoupili do finále s výsledkem 7:5.

Finále bylo ve znamení škodováckého derby: Mladoboleslavská škodovka versus Plzeňská škodovka. Stejně jako v obou předešlých kolech play-off, i tentokrát hráčům z města automobilů utekl začátek. Už po první minutě prohrávali 0:1. To je však zdravě naštvalo a za dvě minuty bylo vyrovnáno. Středočeši spustili kanonádu a v polovině zápasu si vypracovali pohodlné vedení 6:1. Zápas byl v tu chvíli prakticky rozhodnutý a 2. třetina skončila, jež skončila nerozhodně 1:1, na tom nemohla nic změnit. Celkové skóre zápasu bylo 7:2 a malí Bruslaři mohli v neděli začít po předvedených výborných výkonech od prvního do posledního hráče, které podpořili oba skvěle chytající brankáři, slavit celkové vítězství v CCM lize.

Výsledky:

Čtvrtfinále: BK Mladá Boleslav – HC Slavia Praha: 6:4.

Semifinále: BK Mladá Boleslav – RHT VÝBĚR: 7:5.

Finále: BK Mladá Boleslav – HC ŠKODA Plzeň: 7:2.

Sestava BK Mladá Boleslav

Kobrle (Náhoda) – Svoboda, Souček, Mucha, Nedorost, Lofaj, Šourek, Dvořák, Olša – Havlík, Kvaizar, Schwarz – Hlinský, Skořepa, Toman – Poláček, Koza, Růžička.

Trenéři: Václav Drábek, Pavel Skořepa