Jsem ten nejvíc vzrušující bojovník, holedbá se Gaethje a plánuje Oliveirovi udělat díru do obličeje

Jsem ten nejvíc vzrušující bojovník, holedbá se Gaethje a plánuje Oliveirovi udělat díru do obličeje Justin Gaethje po nezapomenutelné válce s Michaelem Chandlerem | zdroj: Profimedia

Oba jsou mistři v ukončování soupeřů a oba předvádí skvělou show. Vyhrát ale může jen jeden a Justin Gaethje je přesvědčen, že to bude on, kdo se stane novým šampionem lehké váhy UFC.

Dlouho očekávaný turnaj UFC 274 je za dveřmi a jeho největším lákadlem bude duel o titul lehké váhy mezi vyzyvatelem Justinem Gaethjem a šampionem Charlesem Oliveirou. Dva rození zabijáci, kteří mají sice velice odlišný styl boje, ale oba jsou mistři v ukončování zápasů, se tak konečně střetnou a rozdají si to o pás v šampiona v nejostřejší divizi UFC.

O brazilském šampionovi se Gaethje dříve vyjadřoval jako o zápasníkovi, který v sobě nemá bojovného ducha a snadno se nechá zlomit a posléze vzdává zápasy. Po vítězství Oliveiry nad Dustinem Poirierem, kterého brazilský šampion uškrtil ve třetím kole, však Gaethje přece jenom změnil názor:

„Nebyl jsem přehnaně kritický, neřekl jsem, že je špatný šampion. Řekl jsem, že když prohrál, tak dokonce ani nedostal KO, ale prostě to vzdal. A skutečnost, že to člověk vzdá je něco, co si člověk zvolí. A jestli to uděláte jednou, můžete to udělat znova, protože víte, že tady je ta možnost. Já jsem nikdy tuhle volbu neudělal.“

„Ale všechny tyto úsudky jsem dělal na mladého Charlese Oliveiru,“ uvedl americký vyzyvatel svou kritiku na pravou míru. „Teď je mu 31 let, je z něho muž, který má sebevědomí a takový muž je nebezpečný. Už není tím samým chlapem, o kterém jsem se zmiňoval. Ale přece jen, jakmile se to stalo jednou, stane se to znova. A já jsem skvělý příklad chlapa, který mu to dokáže. A taky, že mu to dokážu 7. května. Určitě budu muset zůstat mimo grapplerské pozice, ale udělám mu díru do obličeje a bude to velkolepé,“ těší se na souboj Justin.

justin-gaethje Justin Gaethje se dočká svého životního zápasu proti Tony Fergusonovi | zdroj: Profimedia

V rozhovoru pro ESPN sice americký vyzyvatel neodhalil, jaké zbraně na šampiona hodlá použít, ale je si vědom, že Oliveira je soupeř, proti kterému bude muset ukázat to nejlepší:

„Tohle je šampionský zápas, musím být nejlepší na světě po celých 25 minut. Nemusím být nejlepší teď nebo při tomto interview, ale 7. května v 9:30 budu dokonalý. A budu dokonalý po celých 25 minut. Pokud mě dokáže porazit, tak klobouk dolů. Ale bude si muset projít peklem, stejně jako to udělal Khabib. Ale on (Oliveira) není tak silný, nemá takovou strukturu a nemá tak explozivní takedowny.“

Není tajemstvím, že Gaethje je i přes svůj wrestlerský základ především obávaným postojářem. Své zápasy se snaží udržet na nohách, kde soupeře likviduje v přestřelkách, ve kterých exceluje jako málokdo. Jedinou oblastí, kde si myslí, že by mohl mít šampion výhodu, je grappling, ale na zem se Justin neplánuje podívat:

„Musel by mě nachytat, když udělám chybu, vzít mě na zem a snažit se z toho udělat grapplingový zápas. Měl by se modlit každý den, aby se mu povedlo dostat mě na zem. Protože pokud se mu to nepovede, bude to stejný zápas jako s Chandlerem, kromě toho, že to bude na 5 kol. A pokud bych šel 5 kol s Chandlerem, tak by byl mrtvý. A to je pravda, takže jsem rád, že jsme tehdy nešli 5 kol.“

Toto tvrzení může znít trochu nadneseně, ale zápas Gaethjeho s Michaelem Chandlerem byl tak brutální, že se spousta lidí skutečně obávala o zdraví obou borců a pokud by měl zápas pokračoval ještě další 2 kola, nemuselo to vůbec dopadnout dobře.

Americký ranař svého brazilského soupeře nepodceňuje, ale rozhodně si věří, že vítězství půjde na jeho stranu: „Musím být mentálně připravený a být tam v nejlepší formě. Mám 23 vítězství a 3 porážky, 19 KO, všechny bonusy… Jsem ten nejvíc vzrušující bojovník, který kdy vstoupil do oktagonu. A vím zcela jistě, že časem se ukáže, že je to pravda.“

Jde tak vidět, že sebevědomí má Justin na rozdávání, ale taky má proč. Kromě své porážky s Khabibem obdržel bonus za výkon večera nebo za zápas večera v každém svém souboji a dvakrát bral dokonce oba bonusy najednou. I to napovídá, že šampion Charles Oliveira to bude mít proti americkému vyzyvateli velice těžké.

Zdroje:  YouTube - ESPN

Nejnovější články