Jubilejní ročník závodu přináší změnu královské etapy z Teplic
Snímek z loňského závodu. Foto: Archiv Závodu míru juniorů
Co se chystá

Teplicko – V sobotu 7. května odstartuje z náměstí Svobody v Teplicích královská etapa Závodu míru juniorů. Čtyřdenní mezinárodní cyklistický závod, který bude zahájený ve čtvrtek 5. května v Litoměřicích,startuje letos již po padesáté. Účastníky nejprestižnějšího juniorského etapového závodu, který je součástí světové série a tzv. Nations´Cup Junior, čekají téměř čtyři stovky náročných kilometrů. V loňském ročníku se vítězem závodu stal NorPer StrandHagenes.

Nejlepší světoví juniorští cyklisté se sjedou do Litoměřic už ve středu 4. května. Peloton sestavený z dvaceti šestičlenných týmů z devatenácti zemí zahájí letošní závod ve čtvrtek 5. května, ve 14 hodin, stokilometrovou etapou se startem a cílem v Litoměřicích. Čekají ho dvě vrchařské prémie v Lovečkovicích a Mukařově. V historickém centru Úštěku pak rychlostní prémie.

V pátek 6. května je pro mladé cyklistypřipravená nejprve dopolední jedenáctikilometrová časovka v Třebenicích. Odpolední start bude v 16 hodin ve Štětí. Na závodníky čeká téměř šedesátikilometrová trasa se sprinty v Hošťce. Cílem páteční etapy bude opět Štětí.

Nejtěžší etapa, označovaná jako královská, čeká účastníky závodu v sobotu 7. května. Z teplického náměstí Svobody zamíří 120kilometrovou trasou do horského městečka Olbernhau v Německu. V náročné etapě musí cyklisté zvládnout obtížnéstoupání a tři vrchařské prémie na Cínovci, Mníšku a v německém Seiffenu. Letošní závod připravil i některé změny, o kterých na webu informuje ředitel Závodu míru juniorů Svatopluk Henke.

„Sobotní etapa je největší změnou letošního ročníku a je právem označovaná za královskou. Bude opravdu velmi těžká. Po startu se pojede klasicky Duchcov a přes Dubí na Cínovec. Dolů z Dlouhé Louky ale peloton zamíří do Oseka, Lomu a Litvínova, odkud se bude stoupat na Mníšek a pak přes hranici a až do Saydy. Následně dojde na napojení na původní trať s výjezdem na vrchařskou etapu v KurortSeiffen a pak podél řeky až do Olbernhau,“ upřesnil letošní změny ředitel závodu.

V neděli 8. května vyrazí peleton v 9 hodin na závěrečnou etapu z Terezína. Také v poslední etapě čekají cyklisty čtyři náročná stoupání v Pohořanech nad Litoměřicemi. Letošní držitel žlutého trikotu bude podle odhadu pořadatelů potvrzený po 11. hodině. Utkat by se o něj mělo podle tiskového mluvčího závodu Patrika Pátka celkem sto dvacet cyklistů z 19 zemí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru