Zdroj: Valentin Beauvais, Unsplash

Adventura Stray vyjde v létě. Zahrajete si v ní za toulavou kočku

Letos v létě konečně vyjde kočičí simulátor Stray, který přinese bloudění po městě budoucnosti v těle kočky. Podle plánu měl vyjít už minulý rok.

Během letošního léta se v adventuře Stray hráči vtělí do toulavé kočky, která bloudí v ulicích neony osvíceného cyberpunkového města. Při cestě narazí nejen na nepřátelská monstra nebo droidy, ale v průběhu hraní budou muset řešit hádanky a využívat okolí. S nástrahami a objevováním světa jim pomůže i malý dron B12, který poslouží také ke komunikaci s obyvateli města.

Stray
Zdroj: BlueTwelve Studio, Stray

Informace o posunutí vydání na léto se objevila ve videu, které zveřejnil PlayStation na Twitteru. Hra sice ani předtím neměla žádný konkrétní termín, ale měla být dostupná v průběhu letošního jara. Jenže nejde o první odklad. Studio BlueTwelve na svém vývojářském blogu nebo sociálních sítích nesdílí mnoho informací, takže je poměrně snadné najít příspěvek z loňského léta, kdy oznámilo první posunutí. Podle původního plánu chtěli tvůrci hru dokončit a vydat už v roce 2021.

Hra vyjde pro PlayStation 5 a počítače pod vydavatelstvím Annapurna Interactive, které má na kontě kromě jiného hity jako What Remains of Edith Finch nebo Outer Wilds a Journey.

Zdroj: PlayStation, Stray, Gamesradar