TOP 6 videoklipů týdne: Rammstein svázali Tilla Lindemanna, Kryštof o tom, co bude pak a Annabelle o nedůvěře ve vztahu

Vydáno 03.05.2022 | autor: Andrea Štipčáková

Konečně! Fanoušci Rammstein se dočkali nové desky Zeit a společně s ní také videoklipu, tentokrát kapela převedla do vizuální podoby singl Angst. Kryštof krátce před svými koncerty v O2 areně zveřejňují vizuál ke skladbě Co bude pak, Paulie Garand pak odhazuje masky. Ke spolupráci si přizval Sofiana Medjmedj a Under My Pillow. Annabelle zpívá v Toothbrush o přehnané nedůvěře ve vztahu, Tome Prince se v klipu profiluje jako chameleon a The Atavists balancují mezi Chalupáři a Poltergeistem.

TOP 6 videoklipů týdne: Rammstein svázali Tilla Lindemanna, Kryštof o tom, co bude pak a Annabelle o nedůvěře ve vztahu TOP 6 videoklipů týdne: Rammstein svázali Tilla Lindemanna, Kryštof o tom, co bude pak a Annabelle o nedůvěře ve vztahu

 
Kryštof o tom, co bude pak

Kapela Kryštof připravila pro své fanoušky další singl z loňského, celkově už osmého studiového alba Halywůd. Tentokrát se vizuálního zpracování dočkala roztančená píseň Co bude pak. Příběh se točí kolem zamilované dvojice, která zjistí, že nemá smysl trápit se úzkostmi ze současné situace ve světě, ale že je potřeba užívat si svůj život.

RECENZE: Kryštof se na Halywůdu nehoní za aktuálními trendy, písně jsou beztarostné a plné optimismu

„O čem píseň vlastně doopravdy je, nechám hledat každého z posluchačů. Ať si dosadí svůj příběh, obsadí hlavní role, napíše svůj scénář,“ vyzývá posluchače Richard Krajčo. „Fantazii se meze nekladou. Tu jsem totiž nechal proudit naplno i v době, kdy jsem ji psal. A se stejnou fantazií, a hlavně vášní ji budeme i vždycky hrát. Tak jako v klipu, který pro nás natočil Lipo,“ dodává zpěvák.

Annabelle o přehnané nedůvěře ve vztahu

„Toothbrush je o trust-issues, o takové té přehnané nedůvěře v někoho, do koho se zamilujeme. Přitom je na něm všechno správně, možná až příliš, a proto hledáme ten háček,“ uvedla Annabelle k novému singlu Toothbrush.

ROZHOVOR | Annabelle: Tuzemští umělci by měli více experimentovat

Ačkoliv v překladu píseň znamená „zubní kartáček“, ve skutečnosti má název mnohem hlubší význam. „Když s někým začínáš vztah, doneseš si k němu kartáček a necháš ho tam. A když se rozejdete, tak ti potom jeho kartáček zbyde a ty ho jdeš hodit do koše,“ říká zpěvačka. „V refrénu zpívám, že to není tak, že bych nikdy nevěřila na ‚navždy‘, ale až moc často jsem si odněkud odnášela kartáček. Track ale končí větou, že je někdo novej a jinej a k němu si přece jenom zase kartáček donesu,“ dodává.

Paulie Garand odhazuje masky

Paulie Garand odhazuje masky a dává nahlédnout do svého vnitřního světa, kde první místo zaujímá hudba, jako "mocná zbraň". Neméně důležité ale je "nebejt ten magor sobeckej", a proto na novém tracku přizval ke spolupráci fresh jména, o kterých je přesvědčen, že před sebou mají velkou budoucnost. Chytlavého refrénu se chopil mladý talentovaný zpěvák Sofian Medjmedj a produkční stránku věci si vzal na starost beatmaker Under My Pillow.

ROZHOVOR | Sofian Medjmedj: Dříve jsem češtinu neměl rád

Tome Prince jako chameleon

Elektronický producent vydal singl Ghost In The Night už v minulém roce. Teď k němu představuje i vizuálně hodně chytlavý videoklip. Sám sebe v něm profiluje do role chameleona, který se musí skrývat a svým charakterem zapadnout do zajetých kolejí. Songem chce dát Tome Prince vědět, že se nikdo nemusí stydět za to, kým je. 

The Atavists balancují mezi Chalupáři a Poltergeistem

The Atavists plánují ještě před létem vydat novou desku. Do světa posílají ochutnávku v podobě singlu Time, který má parádní klip. “Je to přesně na půli cesty mezi Chalupářema a Poltergeistem,” říká frontman kapely Adam Krofian a dává nám tím vědět, že je v hodně co doufat. V singlu hostuje Lenka Dusilová a o režii se postaral Matěj Černý. 

Rammstein nahání strach

Novinka Rammstein k songu Angst dostála svému názvu. Kapela fanoušky během bezmála šest minut dlouhého vizuálu opravdu nešetří. Nabízí jim pohled na svázaného Tilla Lindemanna "ležícího" na nosítkách, maskované perkusionisty i na první pohled uhlazené otce od rodin. 

Text: Andrea Štipčáková, Kateřina Nováková, foto: Antonín Zerzan
Témata: Kryštof, Annabelle, Paulie Garand, Sofian Medjmedj, Rammstein, Tome Prince, The Atavists

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít