Legendární metalová kapela MALTEZE vydá reedici „Count Your Blessings“

Legendární americká heavymetalová kapela MALTEZE v čele s charismatickou zpěvačkou Barbarou Malteze uzavřela smlouvu se Skol Records a vydá speciální deluxe edici svého vysoce ceněného alba „Count Your Blessings“

CD a digitální verze reedice budou k dispozici 1. července 2022 (datum vydání a podrobnosti o limitované edici vinylové verze budou zveřejněny později). Původní audio materiál z roku 1990 dostal nové masteringové zpracování Barta Gabriela (CIRITH UNGOL, SAVAGE GRACE, MEDIEVAL STEEL) a reedice bude obsahovat 6 bonusových skladeb, převzatých z debutového mini-LP „We Came 2 Rock“ MALTEZE, které bylo původně vydáno v roce 1987 a od té doby bylo vyprodáno.

„Count Your Blessings“ původně vyšlo v roce 1990 na Gold Records v Severní Americe a na Active Records v Evropě a limitovaná edice vinylové reedice vyšla v roce 2005. Verze Skol Records je první oficiální CD reedice od roku 1990.

Krátce z historie

Barbara Maltese vyrostla ve státě New York a později studovala v Bostonu, aby se stala učitelkou hudby. Hrála na klavír a později začala zpívat. Její první kapela byla TIME SQUARE, kde přebírala hardrockové písně. V roce 1985 založila v Los Angeles kapelu MALTEZE ve složení Barbara Malteze (zpěv, klávesy), Masami Fujimaki (kytara), Kriss Marxx (basa), Mike Voss (bicí) a Steve Cenker (kytara).

V roce 1987 MALTEZE vydali EP „We come to Rock. Hudebně jde šest skladeb jasně směrem k CHASTAIN a HELLION a nabízí tak ostrý ženský melodický rock. MALTEZE dosáhli s EP úctyhodných úspěchů.

V roce 1990 bylo vydáno v mistrovské dílo „Count your blessings“! Osm skladeb s hrací dobou 37 minut nabízí tvrdý melodický metal v návaznosti na RUFFIANS, LEATHERWOLF a OLIVER MAGNUM, avšak s ženským vokálem. Absolutními hity jsou titulní skladby „Count Your Blessings“ a „Scream Out“.

Propagace alba byla ale téměř nulová, zvláště v Evropě, kde tato hudba stále vládla! Většina amerických a evropských metalových fanoušků nikdy nepoznala tento neuvěřitelný kus práce! Protože se jich nikdy moc neprodalo, obě CD verze jsou nyní vzácné!

Kapela hrála pouze v malých klubech v regionu Los Angeles a nedostala žádnou podporu, aby se mohla otevřít větším kapelám nebo hrát v jiných městech a státech. Vzhledem k tomu, že pět let po založení kapely nebyl zaznamenán trvalý úspěch ani s debutovým albem, Barbara Malteze svou kapelu rozpustila a později celkem úspěšně hrála v country rockovém projektu THE DUST DEVILS, se kterým vydala také řadu disků.

Album MALTEZE „Count Your Blessings“, které je dnes těžké najít, zní i po letech zatraceně svěže a pro mnoho milovníků metalu, kteří toto album znají, je to jedno z nejlepších metalových alb všech dob. Je to 100% metal ve stylu poloviny 80. let

Zanechte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Budeme předpokládat, že s tím souhlasíte. Přijmout Číst více...