Pražští volejbalisté jsou krok od titulu, ve Varech opět vyhráli. Bronz získaly České Budějovice

Volejbalisty Lvů Praha dělí jedna výhra od premiérového českého titulu. Ve finálové sérii v úterý vyhráli v hale obhájce titulu Karlovarska 3:0 po setech 25:23, 25:18 a 25:21 a vedou 2:1 na zápasy. I třetí utkání v letošním extraligovém finále vyhráli hosté. Rozhodnuto už je o držitelích bronzu, stali se jimi volejbalisté Českých Budějovic.

Karlovy Vary Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalista Tomáš Kriško se raduje z vítězství Lvů Praha

Volejbalista Tomáš Kriško se raduje z vítězství Lvů Praha | Foto: Slavomír Kubeš | Zdroj: ČTK

Podobně jako v sobotu v Praze vývoj finálového utkání výrazně ovlivnil úvodní set. Zatímco naposledy ho těsně vyhrálo Karlovarsko a pak po výhře 3:0 srovnalo stav série, tentokrát to bylo opačně. Domácí volejbalisté drtivou většinu setu o pár bodů vedli, hosté pak srovnali na 17:17 a ve vyrovnané koncovce se poprvé dostali do vedení na 23:22. Když nad sítí ubránili domácího blokaře Wilsona, sadu vyhráli.

Od té doby převzali otěže zápasu. „Hodně to ovlivnil ten první set, kdy jsme byli tři body vzadu a pak jsme vyhráli. Pak jsme hráli s obrovským entuziasmem,“ radoval se v rozhovoru pro Českou televizi kapitán Pražanů Jakub Janouch.

Olympijský šampion Rylov schytal od plavecké asociace devítiměsíční zákaz, podpořil Putina i invazi

Číst článek

Ve druhé sadě Lvi rychle odskočili na 8:3. Karlovarsku nepomohlo ani vystřídání nahrávačů, když místo Wessela Keeminka přišel Martin Kočka. Až od stavu 12:20 začali domácí stahovat, ale už měli málo času. Ve třetí sadě Karlovarsko snížilo ze stavu 5:10 na 11:12, ale nepříznivý vývoj třetího finálového duelu zvrátit nedokázalo.

„Dlouho jsme vedli v prvním setu, tam se hrál výborný volejbal z obou stran. Pak Praha byla prostě lepší. Řekl bych, že ve všem,“ uznal trenér Západočechů Jiří Novák. Jeho svěřenci nedokázali navázat na sobotní precizní výkon.

„Hlava hraje hodně. Zase si to rozebereme a pokusíme se v tom zápase v Praze zase být disciplinovanější, protože dneska to bylo špatné,“ poznamenal kouč.

Titul po 30 letech?

Jeho protějšek Tomáš Pomr naopak mohl své hráče pochválit. „Ten zápas byl z velké části skvěle takticky zvládnutý. Byli jsme stoprocentně koncentrovaní. Věděli jsme, co chceme hrát, a hráli jsme to celý zápas,“ řekl.

Posily z NHL i finále extraligy. Trenér Jalonen upravuje soupisku před Švédskými hrami

Číst článek

Na podání volejbalisté Lvů hledali domácí libero Daniela Pfeffera. „Tím, že hraje Ihnát, tak nám zmizel terč, kdy jsme šli po Wiesem. Tak jsme šli po liberu a vyplatilo se nám to, neměli tolik příležitostí středem hrát,“ pochvaloval si Pomr.

Nejcennější mužská volejbalová trofej v Česku by se mohla do Prahy vrátit po třiceti letech. První mečbol budou mít Lvi v pátek v domácí hale. „Těším se na tu atmosféru. Musíme do toho vstoupit takhle poctivě, zodpovědně a koncentrovaně, jako jsme hráli tento zápas,“ řekl Pomr. Utkání v UNYP Aréně začne v 19.10.

„Myslím, že hrajeme dobře, máme dobrou energii, všichni bojujeme o každý balon. Ve finále je důležité odbránit každý bod a šáhnout na každý balon. Věřím, že jsme zpátky a zase budeme pokračovat ve výhrách,“ řekl srbský blokař Pražanů Aleksandar Nedeljkovič.

České Budějovice rozhodující duel o bronz proti Odoleně Vodě vyhrály doma hladce 3:0 na sety. V sérii zvítězily 2:1 na zápasy. Domácí blokař a kapitán Radek Mach se po devatenácti sezonách v Českých Budějovicích rozloučil s extraligovou kariérou s další medailí. Je to jeho čtvrtý bronz.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme