Chaty a chalupy jsou v zimě dokonalý terč zlodějů. Jak účinně zabezpečit svůj majetek?

Zloději jsou největším postrachem zahrádkářů a chalupářů. A to především v zimě, kdy se nenavštěvované zahradnické kolonie mění v dokonalý terč. Nepříjemné překvapení na jaře, či při zběžné návštěvě v podobě rozbitého okna pak značí, co se stalo. Jak ochránit chalupu proti vykradení?

Pořiďte si masivní okenice

Nebudeme si nic nalhávat. Osoby, které jdou krást na chaty, opravdu nejsou žádní myslitelé, a tak je mnohdy stačí odradit naprosto primitivním způsobem. Už jen okenice jsou jedním ze základních prostředků, které překvapivě dobře fungují.

Zloděj, který uvidí uzamčené masivní okenice, automaticky uvidí také překážku ve vloupání. I když ve finále pár ran sekerou nebo palicí v opuštěné kolonii nikdo neuslyší a dokonale stačí na zničení takové okenice, už jen pomyšlení nad zbytečnou komplikací zloděje zkrátka od chaty táhne pryč.

Foto: Pixabay.com

Na zahradě pro jistotu nenechávejte cennosti

Základní prerekvizita pro úspěšné zazimování chaty či chalupy je odvézt si drahé cennosti. Ovšem ne každý to dělá. Věci jako sekačka a dražší nářadí se odváží poměrně špatně, že? Ale jejich hodnota je naopak vcelku vysoká. Proto jsou podobné stroje a spotřebiče často hlavním cílem zlodějů.

V tomhle ohledu si pomozte alespoň tím, že techniku a cennosti, které nemůžete z chalupy neustále odvážet, schovávejte a nedávejte je zbytečně na okrasu. Sekačka uzavřená ve skříni mimo dohled lupiče je ve větším bezpečí, než když se stačí podívat skrz okno a na první dobrou vidět cennou techniku uprostřed místnosti.

Foto: Pixabay.com

Zámky jsou tou nejlepší prevencí

Foto: Pixabay.com

Tou nejlepší prevencí jsou pochopitelně kvalitní zámky. Často se přes okenice s vnitřním kvalitním zámkem a před kvalitní dveře hrozně špatně dostává a zloděj tak svoji snahu nakonec rychle ukončí.

Navíc zámky mají další výtečnou vlastnost. Jakmile ke krádeži zavoláte policii, popřípadě i pojišťovnu, tak je zničený zámek vždy tím, co je opravňuje zakročit. Pokud totiž zloděj nemusí při loupeži takříkajíc překonat překážku, tak nemáte sebemenší šanci získat pozornost úřadů k řešení.

Zařizování domácnosti je mou radostí a pro nelibost své rodiny neustále hýbu s nábytkem. Ráda Vám poradím s výběrem nábytku či zařízením interiéru, proto se na mě neváhejte obrátit v komentářích pod článkem. Budu se těšit na Vaše reakce!