Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityZábava

Jak se fotí nahý Osmany Laffita? Studem by se propadl!

Módní návrhář Osmany Laffita má za sebou dlouhou cestu, a to nejen napříč kontinenty. Přicestovat z Kuby do bývalého Československa je jedna věc, ale přežít a z prachu si vybudovat věhlasné jméno v módním byznysu, je věc druhá. A charismatickému Osmanymu Laffitovi se to povedlo. Je uznávaný módní návrhář, designer, má svoji značku kosmetiky, porcelánu i brýlí. Jediné co mu chybělo, je autobiografická kniha a ta nyní spatřila světlo světa. Nese název „Osmany Laffita Svlečený“ a na titulní stránce je hrdina knihy opravdu nahý.

„A to mi jedna paní na sociální síti psala, že jsem nechutný. Myslím, že i když mi je skoro padesát osm, tak vypadám dobře, to není retušovaný obrázek. Já sice vypadám, že se nestydím, ale když jsem stál nahý před fotoaparátem Milana Junka, nebylo mi nejlíp. Tak jsem u focení popíjel, abych to šlo lehčeji, ale stejně,“ Byl u toho také můj manžel Guy, ale ten už mě nahého viděl,“ smál se Osmany Laffita. „Celý můj životní příběh se do té knihy nevešel. Musel jsem psát stručně. Tohle je jenom ochutnávka, je to moje autobiografie. Časem přidám druhý díl a ten bude už i o mé práci. Nechci, aby se tato knížka objevila na Kubě, protože tam píšu věci, o kterých moje máma vůbec neví. A myslím, že by byla z toho v šoku a cítila by se špatně. Ona nás pečlivě vychovávala a ochraňovala. A v knize jsou věci, že by si dávala otázku, kde v té době byla, že mi nemohla pomoci,“ se slzami v očích uvedl Osmany Laffita a pak už s úsměvem dodal: „Je dobré, že je kniha psaná česky, češtinu máma neumí.“ 

Křtu knihy, kterou napsala Radka Červinková, se ujali přátelé Osmanyho Laffity, mezi nimi Vendula Pizingerová, Eva Decastelo, bývalý přítel Mirek, manžel Guy Gheysens. Dění sledovala velká kamarádka a dvorní modelka slavného návrháře, Miss ČR 2002, Kateřina Průšová. „Známe se s Osmanym dvacet let, od té doby, co se díky Miss pohybuji v módním byznysu a dvacet let pro něj předvádím. Jsme výborní kamarádi. Mám ho velmi ráda, je upřímný, hodný, pracovitý a ctižádostivý. A takové lidi mám ráda. Trošku mě potrápil na přehlídkách, protože u něj modelky nosí extrémně vysoké podpatky. On i ty boty šil a většinou to bylo číslo třicet osm. No a my, co jsme trošku vyšší, máme i nohy větší. A on vždycky nekompromisně prohlásil, že když jsem modelka, tak musím něco vydržet. Prý: Zmáčkni si prst! Každý rok Osmanymu říkám, že už jdu opravdu poslední přehlídku, Je mi třicet osm a ráda to přenechám mladším. A on mi vždycky odpoví: To neříkej Průšo, ty pro mne budeš chodit až do důchodu,“ usmívala se Kateřina Průšová, která knihu ještě nečetla. Ale protože s Osmany Laffitou strávila nejeden večer povídáním, tuší, co se v knize dočte.

Hana Gregorová tvrdí, že je se známým návrhářem naladěná na stejnou vlnu a proto se spolu přátelí už skoro patnáct let. „Osmany je živel, plný energie, co má rád život. Je vtipný a s humorem přistupuje k životu. A takové lidi mám ráda. Vůbec nevím, jak dlouho se známe. Teď to bude deset let, co umřel můj Radek a určitě jsme se znali už před tím. Žádné jeho šaty v šatníku nemám. Upřímně, nemusím mít drahé róby, ani brýle. Ale na jeho přehlídku se ráda podívám. A kdyby měl pro mne model a nabídl mi, abych ho vynesla, klidně se na to molo postavím,“ smála se Hana Gregorová, která momentálně pendluje mezi Prahou a Bratislavou. „Točím v Bratislavě seriál, moc hezký a vtipný. Hraji tam šéfku pašerácké mafie. Je to dlouhodobá práce a jsem spokojená.“

Mezi dalšími osobnosti, které si nenechaly ujít křest knihy Radky Červinkové „Osmany Laffita Svlečený“ byla modelka Andrea Verešová, zpěvačka Kateřina Mátlová, moderátor Josef Mádle či houslistka Markéta Muzikářová. Všichni si domů odnesli novou knihu i s věnováním a někteří se hned pustili do čtení životního příběhu člověka, který vůlí a optimistickým pohledem na svět, dobyl svět módy nejen v Čechách, ale i za hranicemi.

O knize:
Zcela otevřená zpověď módního návrháře Osmanyho Laffity, ve které vypráví o všech pozitivních i negativních momentech, které ho formovaly na jeho životní cestě. Jak žil, čemu se smál a kdy plakal i jaký je jeho recept na úspěch…

I když pocházel z prominentní rodiny a jeho matka stála po boku Fidela Castra, musel si už jako malý kluk v Havaně těžce vyšlapávat cestičku. Měl podlomené zdraví, byl outsider a stával se terčem šikany. Přesto se při vzpomínce na dětství usmívá. Přísná a dogmatická Kuba neměla pochopení ani pro jeho lásku k mužům, ale příchod do šedi komunistického Československa ho uvrhl do marastu možná ještě většího. Rasismus, chudoba, ztráta iluzí i smyslu života… Osmany Laffita se však nevzdal a s pomocí partnera Guyho Gheysense, svého anděla strážného a spřízněné duše v životě i práci, během pár let po sametové revoluci navzdory všemožným překážkám vybudoval své vysněné módní miniimpérium. Jeho kolekce viděla Paříž i New York. A Osmany zářil a září pořád.

O autorech:
Osmany Laffita (* 3. října 1965, Havana) je kubánský módní návrhář žijící a působící v Česku už přes třicet let. Vystudoval uměleckou akademii San Alejandro v Havaně a poté pracoval jako redaktor kubánského módního časopisu. Jeho tetou byla zpěvačka kubánské lidové hudby Celina González. Talentovaný módní návrhář přišel původně z Kuby do tehdejšího Československa studovat hudbu. Po těžkých začátcích se dokázal odrazit z existenčního dna a probojovat se mezi špičky módního průmyslu. V roce 1999 začal pracovat jako módní návrhář na volné noze.

Je uveden ve Who is Who 21. století za své zásluhy v české módě. Prestižní módní magazín Vogue En Español ho vyznamenal prestižním oceněním nejlepšího návrháře Designer’s Choice Award. Z rukou amerického guvernéra Ernieho Fletchera získal nejvyšší státní vyznamenání státu Kentucky. Guvernér mu udělil prestižní titul Kentucky Colonel, který v minulosti získali například takové osobnosti jako Winston Churchill, první Američan ve vesmíru John Glenn, Muhammad Ali, Tiger Woods či herečka Whoopi Goldbergová.

Neustále se rozrůstající portofolio Osmanyho Laffity zahrnuje v dnešní době také pánskou řadu, kolekce bot pro dámy i pány, šperky a diamanty, kolekci optických a slunečních brýlí a v neposlední řadě také skleničky z českého křišťálu a další doplňky do domácnosti.

Osmanyho seznam klientů zahrnuje slavné osobnosti, topmodelky i členy královských rodin. Na dlouhém seznamu jeho klientely se nachází Ivana Trump, Dagmar Havlová, Její Královská Výsost princezna Ubol Ratana z Thajska a mnoho dalších zvučných jmen z celého světa.

Radka Červinková (* 1. 1. 1968) žije v Praze a osciluje mezi světem reklamy a médií. Spolupracovala s Českou televizí, pro kterou natočila několik dílů pořadu 13. komnata (např. Mahulena Bočanová, Michaela Kuklová, Daniel Hůlka, Petra Němcová ad.), a s TV Prima (pořad Top Star), psala pro TémaiDnes.cz. V současnosti připravuje CNN Prima News a Osmany Laffita – Svlečený  je její pátá kniha.

Foto: Herminapress

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *