Hlavní obsah

Příroda měla navrch, fotbal kapituloval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Čtrnáct let pískám, ale tohle jsem ještě nikdy nezažil,“ vyděšeně pozoroval hlavní sudí pohárového finále Ladislav Szikszay potoky vody, které se valily se hřiště tunelem ke kabinám a pod dveřmi šatny sudích protékaly dovnitř. Do kabin domácího Slovácka i hostující Sparty si přívaly vody našly cestu také.

Za svoji kariéru jsem ještě nezažil, aby voda protékala až do kabiny rozhodčích, popisuje hlavní sudíVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

„Hrál jsem už na všelijakých hřištích, ale tohle?!" vyděsil se i veterán v dresu Slovácka Milan Petržela, že by se o domácí pohárovou trofej mělo bojovat po kotníky ve vodě. „Z toho by neměli nic fanoušci, ani my," uznával, zatímco na tribunách už bouřili fanoušci obou týmů. Promoklí na kost, protože Uherské Hradiště zasáhly v rychlém sledu dvě vpravdě tropické bouře provázené přívalovými dešti, přesto se světlicemi a bengálskými ohni, které měly podkreslit atmosféru finále MOL Cupu a je snad trochu zahřát.

„Půlhodiny po první průtrži jsme byli zkrontrolovat stav hřiště, šedesát procent bylo pod vodou, a proto jsme už tehdy tušili, že se utkání hrát nebude. A pak navíc přišla druhá průtrž," potvrzoval hlavní arbitr, že mu nezbylo nic jiného než finálovou partii odložit. Přitom i pro něho mělo jít o dosavadní vrchol soudcovské kariéry.

Ve středečním podvečeru se ho v Uherském Hradišti nedočkal. „Z důvodu nezpůsobilé hrací plochy a ochrany zdraví hráčů mi nezbývá než finále odložit," oznamoval fotbalistům Slovácka i Sparty, zatímco šéf komunikace pražského klubu Ondřej Kasík se vydal poděkovat sparťanským fanouškům, že vážili dlouhou cestu na Slovácko, a přitom ze zápasu neviděli ani minutu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stav hrací plochy v Uherském Hradišti po vydatném dešti znemožnil ve středu sehrání finále MOL Cupu.

Delegát finále Jan Zahradníček totiž verdikt sudího posvětil, zástupci obou klubů s ním souhlasili. A samozřejmě začali okamžitě řešit, kdy se uskuteční repríza. „Chtěli jsme hrát hned ve čtvrtek, a co vím, hráči Sparty také. Jenže to neprošlo," hlásil domácí Petržela.

„Sparta nám oznámila, že má se čtvrtečním termínem vzhledem k nabitému termínovému kalendáři problém. Už o víkendu hraje v Plzni," zvěstoval delegát, že ke shodě nakonec nedošlo a finále se s největší pravděpodobností uskuteční v náhradním termínu 18. května. Pochopitelně ale až poté, co tento termín posvětí řídící komise soutěže.

„Pro nás jde o komplikaci, pro sparťany ale určitě také. Finále se bude hrát až po skončení ligy, kdy už měli všichni zarezervované a zaplacené dovolené. Jenže počasí nikdo neovlivní," musel verdikt přijmout jak Petržela, tak i jeho spoluhráči i letenští soupeři.

Co jiného jim také zbývalo, když hřiště v Uherském Hradišti připomínalo ve chvíli, kdy mělo finále začít, spíše plavecký bazén než trávník pro fotbal?!

Reklama

Související témata: