Jak vybrat kvalitní háčkovací či pletací příze?

Háčkovací a pletací příze se těší čím dál větší oblibě. Právě pomocí přízí je možné zhotovit originální výrobky, které mohou ozdobit váš šatník pro jarní a letní období, ale také interiér. Navíc, pletení a háčkování patří mezi činnosti, u kterých si příjemně odpočinete, stejně, jako například u dobré knihy. Výběr kvalitního materiálu je ale pro kvalitu finálního výrobku klíčový. Jak správně vybrat pletací a háčkovací příze?

Při výběru příze je důležitý její materiál. Ten vybíráme dle toho, co z dané příze chceme vytvořit. Například pro výrobu tenkého svetříku nebo šatů pro letní období můžete využít mercerizovanou přízi ze stoprocentní bavlny, která je velice příjemná na omak, jelikož jí mercerizace zajišťuje lesklý a chladivý vzhled.

Důležitou otázkou také je, jaké množství příze budete potřebovat, tedy kolik klubek byste měli koupit? Vhodné je dívat se na délku návinu. Například na svetr zpravidla budete potřebovat cca 1 000 až 1 200 metrů středně silné příze.

Například bavlněné příze jsou vhodné zejména pro výrobu jarního a letního oblečení. Bavlna je navíc velmi oblíbená díky vysoké šetrnosti k pokožce. Je tedy velmi vhodná i pro děti.

Vyberte si oblíbenou značku

Vyberte si také svou oblíbenou značku, u které víte, že má skvělé vlastnosti a bude se vám s ní dobře pracovat. Kvalitní bavlněné příze, ale také bavlněná plátna, zakoupíte například v e-shopu move-material.cz.

Tato rodinná firma vznikla v roce 2008 poté, kdy majitelka původně prodávala korálky na portálu Fler. V e-shopu move-material.cz dnes najdete více než 16 000 položek. Název MoVe vznikl spojením jmen Monika a Veronika (maminka s dcerou).

V e-shopu zakoupíte bavlněné příze, bavlněná plátna, korálky, nitě, tyl, kožešiny a další materiál, který tým e-shopu vyzkoušel na vlastních výrobcích a za vysokou kvalitou veškerého materiálu si tedy stojí.