Zde může být vaše reklama.

Finále skupiny střed Sigma začíná souboj s Boleslaví doma

Sigma začíná souboj s Boleslaví doma

foto: Petr Pelíšek

05. 05. 2022 - 16:00

Netradičně již v pátek hrají fotbalisté SK Sigma Olomouc poslední domácí zápas sezony. Na Andrově stadionu mají za soupeře FK Mladá Boleslav. Začíná se v 17 hodin a jde o první zápas finále střední skupiny FORTUNA:LIGY.

Hanáci by si rádi v prvním utkání vytvořili dobrou pozici pro odvetu. Ve hře je kromě sedmého místa také finanční bonus jeden milión korun. „Všechny čtyři týmy v prostřední skupině vnímám jako vyrovnané. V sezoně jsme s nimi také sehráli vyrovnané zápasy. V Mladé Boleslavi jsme dobře rozehrané utkání ztratili. Doma jsme ji porazili. Je to mužstvo, které má na některých postech možná vyšší individuální hráčskou kvalitu. Závěr sezony Boleslavi vyšel. Sebevědomí a motivace do posledních zápasů tam určitě bude. I pro nás je to ale velká motivace. Byla by to dílčí odměna,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Marodku má Sigma na závěr sezony obrovskou, naposledy minulý víkend v Liberci scházela kompletní jedenáctka. Přesto Hanáci dokázali hladce vybojovat postup. A kdo z marodů by se mohl vrátit do akce? „V nejbližší době možná Víťa Beneš. Zahradníček, Greššák, Navrátil, Matoušek spíš ne. Nějaké procento je u Mojmíra Chytila. Uvidíme, jak to bude vypadat. Nebudeme ale určitě do zápasu posílat hráče pod zdravotním rizikem,“ uvedl Jílek.

Odveta se hraje v pátek 13. května v Mladé Boleslavi (17.00).

Utkání SK Sigma Olomouc versus FK Mladá Boleslav se hraje v pátek 6. května od 17.00 (rozhodčí Josef Krejsa– Marek Podaný, Lukáš Matoušek).

Pravděpodobné sestavy

SK Sigma: Stejskal – Hubník, Jemelka, Vepřek – Chvátal, Breite, Sedlák, Daněk, Zmrzlý – Růsek. Trenér Václav Jílek.
FK Mladá Boleslav: Šeda - Pech, Šimek, Suchý, Karafiát - Douděra, Matějovský, Dancák, Mašek, Ewerton - Ladra. Trenér Pavel Hoftych.

Další články