Gaethje zavzpomínal na zápas s Khabibem a setřel Diaze, který se mu za prohru posmívá

Gaethje zavzpomínal na zápas s Khabibem a setřel Diaze, který se mu za prohru posmívá Justin Gaethje si nebere servírky v oktagonu ani mimo něj. | zdroj: Profimedia

Justin Gaethje o víkendu podruhé zkusí získat šampionský titul UFC. Poprvé to před rokem a půl nevyšlo, když nestačil na fenomenálního Khabiba Nurmagomedova.

Po odchodu neporaženého Khabiba Nurmagomedova do sportovního důchodu, nabrala lehká váha v UFC rychlý spád. O uvolněný trůn bylo hned několik vážných zájemců, nakonec se ho zmocnil v té době možná ještě trochu přehlížený Brazilec Charles Oliveira a ubránil ho i před favorizovaným Dustinem Poirierem. Nyní ho čeká další obhajoba proti nebezpečnému Justinu Gaethjemu.

Právě ten byl posledním, kdo o šampionský pás zkoušel připravit výše zmiňovaného Khabiba. Papírově k tomu měl dobré předpoklady, jenže realita v kleci byla jiná, Dagestánec mu nedal šanci a ve 2. kole jej uškrtil. Jak na hořkou porážku americký bojovník s odstupem času vzpomíná?

"S Khabibem jsem prohrál, ale ze zdravotního hlediska to žádné následky nemělo, být na 10 vteřin uškrcen. Není to poškození mozku. Není to dost na to, aby měl mozek nedostatek kyslíku a začal umírat. Byl tam rozhodčí, sice jsem odklepal, ale na pár vteřin jsem usnul.

Ale znova - raději bych dostal knockout, než být uškrcen, z hlediska dlouhodobého zdraví bych byl však zase raději uškrcen než knockoutován."

Právě za to se mu před pár dny vysmál Nate Diaz. Nutno uznat, že trochu oprávněně, jelikož narážel na Gaethjeho sebevědomé prohlášení, že Oliveira "bude muset projít peklem, stejně jako to musel udělal Khabib." Jeho krajan pak reagoval slovy: "Kámoš byl uškrcen na triangl z mountu, o čem to mluví?" 

"Nejsem tvůj kámoš, ty žárlivá d*vko," pálil Gaethje skrz sociální sítě zpět, na tiskové konferenci před sobotním turnajem UFC 274 se po pobídce od novinářů rozpovídal víc. "Ten z*rd prohrál víc než patnáctkrát, tak co to má být, aby mě kritizoval za jednu prohru. To mi přijde směšné. Myslím, že žárlí, protože už skončil. Nikdy se tam nedostane, nikdy o titul bojovat nebude. Nikdy na něj nedosáhne. Já už v historických knihách šampionem jsem. Nelíbí se mi to, neakceptuji to a musím to v sobotu udělat oprávněné, ale budu v síni slávy. On tam asi bude také, ale jen protože ho fanoušci milují."

"Slyšel jsem, že Khabiba odmítl tak dvacetkrát. Takže, aby se do mě navážel za to, že jsem s ním prohrál, to mi přijde legrační."

"Ale jestli bude příště bojovat s Khamzatem, tak mu nějaký respekt dám," dodal Gaethje s úsměvem, jelikož se zřejmě i k němu dostala informace, že se UFC snaží zápas Nateův zápas s Chimaevem domluvit. Justin si však neumí představit, že by Diaz mohl vyhrát. "Ale jsem fanoušek tohohle sportu, protože se v něm může stát cokoliv kdykoliv. Ale nebude mít navrch ve wrestlingu, nemá ani sílu, aby náhodou někoho vypnul. Takže ne, je bez šance. Má šanci nula procent. Jedno procento."

Za jistých okolností by si to Nate a Justin mohli v budoucnu "vyříkat" v kleci, je to ale hodně nepravděpodobné. Diazovi totiž zbývá ve smlouvě s UFC poslední zápas a dává celkem jasně najevo, že podepsat nový kontrakt nemá v úmyslu. Gaethje by pak za prvé musel o víkendu s Oliveirou prohrát a musel by asi také přistoupit na vyšší váhu, protože Nathanovi se poslední dobou hubnout moc nechtělo a raději zápasil ve welteru (77,1 kg). Zápas ale by to byl jistě hodně divácky atraktivní.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články