Výbava pro koně

Když máte koně, je pár věcí, bez kterých se neobejdete. Když máte koně ve výběhu je jiné, než když na něm chcete vyjet na projížďku. Věci pro koně by se daly rozdělit do tří sekcí a těmi jsou péče o koně- čistění koně, prostředky pro jízdu na koni a výživa koně. Všechny tyto kategorie obsahují vybavení, které zkrátka budete potřebovat, ať už na koni jezdíte nebo ho máte pro radost ve výběhu.

img

A jaké vybavení pro koně tedy budete potřebovat? Základem je ohlávka, ta se používá k vodění koní, takže i když na něm nebudete jezdit, budete ohlávku potřebovat k manipulaci s koněm. Když budete na koni jezdit, potřebujete uzdečku, na kterou se dají připevnit otěže. Samozřejmostí je pro jízdu na koni sedlo pro koně. Pokud si budete vybírat sedlo takové, aby vám poskytlo co největší pohodlí - chyba. Pokud vyberete špatné sedlo, kůň se nebude cítit komfortně a bude vám to dávat najevo. Určitě také nezanedbejte podsedlovou dečku, ta slouží k tomu, že odvádí pot z těla koně. Sedlo na hřbetě při pohybu koně drží podbřišník a k sedlu patří také třmeny, kterými se dostanete na koně.

Jezdec - ten druhý v pořadí

Teprve když máte veškeré vybavení pro vašeho koně, jste na řadě vy. Abyste si totiž vyjížďku užili, musí mít kůň pohodlí proto, aby se neplašil a nebyl špatně ovladatelný.

Položkou číslo jedna na vašem nákupním seznamu by měla být helma, při pádu z koně, který bývá hlavou napřed, helma tlumí náraz. Pokud berete jezdění na koni vážně, měli byste uvažovat o bezpečnostní vestě - také chrání páteř a hrudník. Nemějte obavy, že ve vestě budete jako v nepohodlném brnění, pohyb v nich je komfortní. Další velice vhodnou investicí jsou jezdecké kalhoty neboli rajtky. Nemějte na sobě dlouhé vrchní svršky, správné jezdecké oblečení má končit těsně pod zadkem. Případně si kupte i rukavice, nejen kvůli chladu, ale ochrání vaše ruce při zatažení za otěže. Třešničkou na dortu jsou boty, které musí být s podpatkem, aby zajistily stabilní pozici nohy ve třmenu. Boty ale musí být s hladkou podrážkou proto, aby při možném pádu nezůstala vaše noha zachycená ve třmenu a kůň vás netáhl sebou.

Beauty salón pro koně

Kůň stejně jako ostatní domestikovaná zvířata potřebuje péči, nestačí ho jen napojit a dát mu nažrat. Základem péče o koně je starost o jeho čistotu, ke které budete potřebovat:

  • Měkký a tvrdý kartáč
  • Hřbílko
  • Hřeben
  • Houbu
  • Kopytní háček
  • Elektrický stříhací strojek 


Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!