Lehečka v Rakousku prolétl do semifinále a zahraje si o první letošní finále

6. 5. 2022, 11:37
Aktuality 1
ATP CHALLENGER MAUTHAUSEN - Jiří Lehečka na antukovém challengeru v rakouském Mauthausenu za hodinu a čtvrt vyřídil 6-1 6-4 nasazeného Radu Albota a zahraje si o své první finále od loňského listopadu. V zítřejším semifinále se 20letý Čech utká s vítězem domácího derby mezi Dennisem Novakem a Lucasem Miedlerem.
Profily hráčů
Jiří Lehečka

Jiří Lehečka se po senzačním únorovém tažení do semifinále v Rotterdamu stále drží v elitní stovce, po krůčcích vylepšuje své žebříčkové maximum a snaží se účastnit už jen turnajů na nejvyšším okruhu.

Jeho umístění ve světovém pořadí ale na Masters v Madridu nestačilo ani na kvalifikační boje, a proto v tomto týdnu účinkuje na challengeru v Mauthausenu.

V Rakousku začal prohranou sadou, ovšem od té doby nepředvedl jediné zaváhání, v dnešním čtvrtfinále za hodinu a čtvrt přehrál 6-1 6-4 nasazeného Radu Albota. Dvacetiletý Čech dnes exceloval na brejkbolech, využil všechny čtyři šance a z pěti hrozeb nedokázal zareagovat na jedinou.

O své celkově páté finále na challengerech, všechna čtyři předchozí absolvoval loni, se rodák z Mladé Boleslavi utká s vítězem domácího derby mezi Dennisem Novakem a Lucasem Miedlerem.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
George_Renel
Dnes to dal bez větších problémů a snad to své tažení zítra dotáhne do celkového vítězství.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist