Uděláme maximum, abychom se na MS připravili, ujišťuje Andrašovský

Foto: Timo Mustonen, eyof2022.fi

Poslední větší přípravnou akci za sebou mají české hokejistky do osmnácti let. Přesně za měsíc vstoupí do světového šampionátu v USA, před nímž svěřenkyně Dušana Andrašovského prověřil trojzápas s Finskem.

Stejnou akci si juniorky zopakovaly po čtyřech měsících. A výsledek se opakoval – stejně jako v prosinci, i nyní se z Finska vrátily s bilancí jednoho vítězství a dvou porážek. Tentokrát ovládly prostřední duel, a to nečekaně suverénně 6:1, zatímco na úvod padly 2:5 a na závěr 5:6.

„Dojem je podobný jako v prosinci,“ shrnuje trenér Dušan Andrašovský, který teď už naplno myslí na mistrovství světa.

Měl tedy i další výjezd do Finska stejné znaky jako ten předešlý?
Zase se potvrdilo, že začátek akce míváme horší. Když se potkáme po nějakém čase, tak nám určitou dobu trvá, než se do toho dostaneme. První zápas byl horší, tahali jsme za kratší konec. Druhý už byl ale naopak perfektní, úplně jsme v něm dominovali. Gólmanka Denisa Dudková navíc měla výborné zákroky a držela tým, vepředu nám to tam napadalo.

A proč třetí duel už zase nevyšel?
Jak se hrálo brzo ráno v devět hodin, bylo to takové neučesané. Začali jsme výborně, v prvním střídání jsme vedli, pak jsme prohrávali, ale zase jsme to otočili... Ve třetí třetině jsme ale dostali tři rychlé góly a uteklo nám to. Bylo aspoň dobré, že jsme v power-play dokázali dvakrát snížit, i když jsme už nevyrovnali.

Výsledek 5:6 mě zaskočil, na takové nejsme u juniorek zvyklí. Čemu přičítáte přestřelku?
Bylo to vysloveně individuálními chybami na obou stranách. Nechali jsme si dát čtyři góly úplně sami a soupeř to měl podobně. Přihrál nám do brejku, upadl poslední hráč s pukem a podobně. Zkrátka spousta nesmyslných chyb, které se běžně nedělají. Pramenily možná právě z toho, že se hrálo ráno, v takovém hektickém tempu. Jako bychom spěchali na letadlo... (směje se) Ve čtyřech dnech jsme museli zvládnout dvě cesty s přestupy a tři zápasy, což bylo fakt náročné.

Ještě mě zajímá zmiňovaný výkon Denisy Dudkové, která chytala proti elitnímu soupeři poprvé. Přihlásila se vám tedy do úvah směrem k mistrovství? Jedničkou ale asi bude Michaela Hesová, ne?
Ano, myslím si, že Míša je jasná jednička. Myslíme si to všichni trenéři. Na další dvě místa ale máme tři vyrovnané gólmanky. Bavíme se o tom s kolegy často, hlavně s trenérem gólmanů, který bude mít v rozhodování hlavní slovo.

Kdy se k vám Míša připojí?
Měla by přiletět před posledním soustředěním. Zhruba do 20. května je v Americe a pak už bude s námi.

Jaký je tedy plán přípravy do začátku šampionátu?
12. května začínáme týdenním soustředěním v Českých Budějovicích. Pak se sejdeme v sobotu 28. května v Třemošné a 1. června odlétáme. Jsme rádi, že jsme dostali aspoň ty dva kempy, protože ze začátku v plánu nebyly. Mezi nimi se ještě holky budou připravovat online na suchých trénincích s naší kondiční trenérkou. Zatížení holek není ideální a možnosti máme osekané, ale uděláme maximum pro to, abychom se na mistrovství světa připravili a tam potom uspěli.

Čeká vás ještě nějaké přípravné utkání?
Ano, po příletu máme na 3. června domluvený zápas se Švédkami, které nás oslovily. Za to jsme moc rádi, je dobře, že s námi takhle silní soupeři chtějí hrát. Ještě nás oslovily Němky, ale z ekonomického hlediska i z hlediska přípravy už budeme hru ladit jen v trénincích. Potom začínáme šestého se Slovenkami, což pro mě bude zajímavý zápas (usmívá se).

Na čem chcete v průběhu zbývajících kempů ještě pracovat?
Vždycky když začínáme, musíme se naladit na tu rychlost, která je v reprezentaci potřeba. Taky zvětšit objem, který potom ubíráme. Holky si na to zvykly, máme výbornou kondiční trenérku. Na ledě děláme věci, které teď slýcháte třeba od áčka: Hráčky hrají pospolu, nablízko, aby se podporovaly. A základní je, aby neodhazovaly puky. Chceme hrát s pukem, chceme být silní na puku, na tom pracujeme neustále. A samozřejmě se snažíme pracovat i na dovednostech, když jsme oba s Martinem Pouskou dovednostní trenéři.

Vy se teď ještě podíváte za šestnáctkou, kterou čeká Evropský pohár, viďte?
Ano, spíš tam ale budu jako takový poradce a nebudu do toho moc zasahovat. Měl bych s nimi odjet do Maďarska, ale pak už začínáme v těch Budějovicích. U šestnáctky jsem sezonu začínal a ty holky znám, i když neříkám, že všechny. A jsou tam naše holky z osmnáctky, které mě zajímají. Věřím, že budou hrát dobře a budou lídryněmi týmu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz