Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...

Binance se přidává k financování koupě Twitteru s částkou 500 milionů dolarů

Publikováno
Binance se přidává k financování koupě Twitteru s částkou 500 milionů dolarů
Zdroj: coinchoose.com

Binance, jedna z nejoblíbenějších světových kryptoměnových burz, se podílí na akvizici Twitteru, přičemž se zavázala zaplatit 500 milionů dolarů, aby pomohla Elonu Muskovi financovat převzetí této sociální platformy.

Miliardář, generální ředitel a zakladatel společnosti Tesla v minulém měsíci koupil 9,2% podíl Twitteru. Krátce na to Musk prohlásil, že chce sociální platformu koupit celou. Navzdory kritice a určité nejistotě se na konci dubna objevily zprávy, že Twitter přijal Muskovu nabídku v hodnotě 44 miliard dolarů.

Elon Musk oficiálně oznámil svou akvizici Twitteru 25. dubna, přičemž transakce v hodnotě 44 miliard dolarů má být dokončena v roce 2022, pod podmínkou souhlasu akcionářů Twitteru i regulačních orgánů.

Dohoda o fúzi a 18 nových investorů

Dne 5. května Musk oznámil, že Twitter získal nové finanční závazky v celkové výši 7,2 miliardy USD v souvislosti s dohodou o fúzi. Aktualizovaná přihláška Schedule 13D podaná u americké Komise pro kontrolu cenných papírů (SEC) tak ukazuje, že Musk získal podporu pro svou nabídku od 18 firemních investorů, včetně kryptospolečností.

Poznámka

Poznámka: Schedule 13D je formulář, který musí být předložen SECu do 10 dnů poté, co účetní jednotka získá více než 5 % vlastního kapitálu společnosti.

K akvizici se tak kromě Binance připojily i další známé společnosti jako například Lawrence J. Ellison Revocable Trust s podporou 1 milionu dolarů, Sequoia Capital s investicí 800 milionů dolarů, VyCapital s částkou 700 milionů dolarů či Fidelity Management and Research Company.

Binance se tak dle výše investice ocitla na čtvrtém místě.

Zdroj: sec.gov
Akvizice Twitteru - investoři
Akvizice Twitteru – investoři

K akvizici se na Twitteru krátce vyjádřil i Changpeng Zao, generální ředitel kryptoburzy Binance:

Musk dále uvedl, že jeho hlavní prioritou bude odstranit spamové a podvodné roboty z Twitteru, včetně těch, které se nějakým způsobem vážou na kryptoměny. Také chce, aby platforma byla jednoznačným zastáncem svobody slova.

Muskovo převzetí podpořil i zakladatel Twitteru:

“Elon je řešení, kterému věřím,” uvedl Jack Dorsey.

Jak reagoval trh?

Akcie Twitteru po novinkách vzrostly o více než 3 % na cenu 50,36 dolarů, zatímco akcie Tesly klesly o 8 % na hodnotu 873 dolarů.

BNB, kryptoměna burzy Binance, vyskočila z 399 dolarů na 414 dolarů, nicméně během několika posledních hodin se mince propadla na hodnotu 378 dolarů, což je způsobeno i současným oslabením celého kryptoměnového trhu.

Líbil se vám tento článek?
1
0

Autor

Kryptoměny mi vždy přišly zajímavé a svět blockchainu doslova fascinující, proto jsem se o toto odvětví začala aktivně a blíže zajímat. Jsou to již čtyři roky, co sleduji nejrůznější novinky a fundamentální vlivy, o nichž následně píšu články v několika internetových magazínech. Ráda také monitoruji trhy s digitálními aktivy, dlouhodobě hodluji i investuji do začínajících projektů. Svět kryptoměn může být i nebezpečný, ale zároveň nabízí to, co dosavadní finanční systém nedokáže. Proto věřím, že jsou decentralizované technologie včetně kryptoměn budoucností.

Přečíst více

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.