Nehoda u Slatiňan. Pro bezvládného motorkáře letěl vrtulník, vážně se zranil i řidič auta

Následky vážné nehody motorky a auta u Slatiňan

Vážná nehoda uzavřela v sobotu dopoledne hlavní tah z Pardubic do Žďáru nad Sázavou. Na obchvatu Slatiňan na Chrudimsku se srazilo osobní auto s motocyklem. Oba řidiči se zranili, motorkáře transportoval do nemocnice vrtulník. Řidiče osobního auta museli vyprostit hasiči ven speciálním nářadím.

Nehoda se stala na nadjezdu, který je součástí nedávno vybudovaného obchvatu Slatiňan. Podle neoficiálních informací zřejmě řidič osobního auta zazmatkoval, když přejel sjezd ze silnice první třídy a začal auto otáčet. V té chvíli do jeho levého boku pravděpodobně narazil motorkář. Následky nehody jsou velmi vážné.

„Museli jsme provést vyproštění řidiče osobního automobilu pomocí hydraulických vyprošťovacích nástrojů a předlékařskou pomoc pro oba, jak pro motorkáře, tak pro řidiče z osobního vozidla,“ uvedl velitel zásahu hasičů Pardubického kraje Jaroslav Žák. Řidič motocyklu zůstal po nárazu bezvládně ležet na silnici.

Na místě zasahoval vrtulník letecké záchranné služby Královéhradeckého kraje, který těžce zraněného motorkáře transportoval do hradecké fakultní nemocnice. Středně těžce zraněného řidiče převezla do nemocnice sanitka záchranné služby. V autě cestovaly také žena a dvě děti, vyvázly ale bez zranění.

Místo nehody bylo dočasně neprůjezdné. Policie teď zjišťuje, jestli za neštěstí může právě otáčení osobního vozidla, chyba motorkáře, nebo jiná příčina.

Tagy: