LaLiga - souhrn 35. kola: Atlético konečně vyzrálo na Real

06.05.2022, 22:57, aktualizováno 08.05.2022, 23:01
Komentáře a souhrny
Yannick Carrasco (© AFP)
Atlético v ligovém derby po dlouhé době zahrávala penaltu a ta jí stačila k přemožení Realu. Sevilla v nastavení alespoň srovnala na půdě Villarrealu a na druhou Barcelonu, která zdolala městského rivala Betis, má čtyřbodové manko. Athletic další výhru nepřidal. Granada zvládla důležité utkání v boji o záchranu na Mallorce a na úkor ostrovního celku opustila sestupové pásmo...

Atlético Madrid - Real Madrid 1:0

08.05.2022 21:00

Góly: 40. Yannick Carrasco (pen.)

Osm zápasů v řadě se s Realem Madrid Atlético trápilo. Podeváté už mu to ale vyšlo a jedinou trefou se o tři body pro Simeoneho hráče postaral Yannick Carrasco.

Ozdobou nedělního programu LaLigy se stalo madridské derby, na které jsme všichni netrpělivě čekali. Real Madrid už se sice stal španělským šampionem, ale ani to v jeho případě neznamená, že by se spokojil s remízou. Atlético mělo před utkáním větší potřebu vyhrát, protože se stále uchází o titul vicemistra a jeho konkurenti ztrácí jen zřídka. Od prvních minut ukazovali svěřenci trenéra Simeoneho, že budou chtít Real dostat pod tlak.

V páté minutě vyzkoušel pozornost mladičkého a nepříliš používaného brankáře Lunina Ángel Correa, jenž svou střelou minul tyč jen o milimetry! Krátce poté ho napodobil i Yannick Carrasco, který poslal svůj pokus taky jen těsně vedle brány a hodně se na sebe zlobil. Na Realu bylo zejména ve středu pole vidět, že aktivitu dnes nechá spíš na soupeři a že se zajištěným titulem už přeci jen trochu ubral na dynamice.

Před koncem první půle se stala docela kuriózní situace. Llorente milimetrově přesným pasem poslal do šance Cunhu a ten ve vápně padl k zemi po kontaktu s Vallejem. Sudí Soto nejprve nechal ve hře pokračovat a pak udělil žlutou kartu Llorentemu, který si něco zlostně vyříkával s Kroosem. Jenže pak ho VAR upozornil na to, že tohle nebylo úplně nejlepší rozhodnutí, takže se šel podívat na video. A když přišel, fandy Realu moc nepotěšil. Vallejovi totiž udělil žlutou kartu a nechal Atlético zahrávat pokutový kop. K němu se postavil Yannick Carrasco a jeho odvaha se mu vyplatila - 1:0 pro Colchoneros.

Real se samozřejmě nehodlal s podobnou situací smířit a ještě do konce poločasu se ve dvou obrovských šancích ocitli Toni Kroos a Luka Jović. Brankáře Oblaka ale nepřekonal ani jeden z nich.

Úvod druhé půle zase patřil Atléticu. Colchoneros mohli zvýšit hubené vedení po hodině hry, nejprve díky ráně Carrasca, jenž proletěla těsně nad břevnem. Do kýženého prostoru tří tyčí se netrefil ani Cunha. Na opačné straně chybělo víc přesnosti i štěstí Federicovi Valverdemu, který mířil jen těsně vedle. A když v poslední šanci vychytal Asensia Oblak, bylo o vítězi rozhodnuto.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - CA Osasuna 1:1

08.05.2022 18:30

Góly: 67. Nicolás Melamed - 42. Enrique Barja

V Katalánsku se hrál hodně loudavý a pomalý fotbal, který nakonec nabídl jen dvě branky a minimum dalších šancí. Na poločasové vedení Osasuny dokázal ke konci utkání reagovat mladý záložník Melamed.

Osasuna chtěla přivézt z Katalánska nějaké ty body, což s ohledem na negativní formu Espanyolu rozhodně nebylo nereálné. Jako první se ale málem prosadili domácí. Jenže jim letos dělá koncovka pořádné problémy, což jsme viděli jak ve 13. minutě při pokusu Dardera, tak o tři minuty později, kdy Vilhena pro změnu trefil pravou tyč.

Osasuna se v ofenzivě většinu první půle taky trápila, respektive ji domácí obrana k ničemu nebezpečnému nepouštěla. Takže situace ze 43. minuty byla docela překvapující. Kike García se najednou rozběhl směrem k bráně soupeře Diega Lópeze, dostal do volného prostoru parádní nahrávku a dokázal snadno překonat i zkušenou oporu mezi třemi tyčemi Espanyolu.

Druhá půle oko diváka taky moc nepotěšila a postrádala větší tah na bránu. Ten ukázal snad jedině Nicolás Melamed. Mladý záložník Espanyolu si v 68. minutě naběhl k vápnu, prošel na jeho střed a nenechal si míč vzít. Pak s ním zamířil táhlou ranou do protipohybu brankáře Herrery a bylo srovnáno.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Sevilla FC 1:1

08.05.2022 16:15

Góly: 86. Giovani Lo Celso - 90+6. Jules Koundé

Letošní semifinalista Ligy mistrů Villarreal CF pouze remizoval se Sevillou 1:1 a tři kola před koncem soutěže zůstává na sedmé příčce zaručující Konferenční ligu. Diváci se dočkali branek až v samotném závěru. V 86. minutě zajistil Villarrealu vedení Giovani Lo Celso, ale poslední slovo měl až v šesté minutě nastaveného času Jules Koundé.

Dělba bodů je z praktického hlediska pro oba týmy ztrátou. Villarreal si po vyřazení z Ligy mistrů zkomplikoval cestu do evropských pohárů, ale ještě stále může postoupit do Evropské ligy. Sevilla zisk bodů kvituje, ale také ona ještě nemá zaručeno konečné postavení v první čtyřce.

Souboj Villarrealu se Sevillou byl velkým šlágrem 35. kola a dá se říci, že dopadl dle očekávání. O první rozruch se postaral v 11. minutě dělovkou do břevna Villarreal, jmenovitě pak útočník Chukwueze. Na druhé straně zvedl diváky ze sedadel En-Nesyri, když postupoval sám na Rulliho, avšak veškeré vzrušení bylo pro zdvižený praporek zbytečné.

Ve 26. minutě přestřelil branku Sevilly Dani Parejo a o chvíli později Bono skvěle zareagoval na nebezpečnou hlavičku po centrovaném balónu. I závěr prvního poločasu patřil Žluté ponorce nicméně beg gólového vyjádření.

Sevilla držela bezgólový stav, ale i po změně stran si koledovala. V 58. minutě si vstřelil výstavního vlastence hlavou Jules Koundé, naštěstí pro hosty se jednalo o ofsajd a tak branka neplatila. O chvíli později se zase pokusil o dravý průnik Chukwueze a znovu bezvýsledně.

Ani jeden z týmů se nechtěl s výsledkem 0:0 smířit a závěr zápasu byl aktivní na obou stranách. Devět minut před koncem pálil těsně vedle Pedraza a stejně skončila i střela Rafaela Mira. Diváci se dočkali gólu až v 86. minutě, kdy se po závaru před brankou trefil střelou od země Giovani Lo Celso. Obrovská radost Villarrealu ale netrvala věčně a závěr nakonec domácím zhořkl. Až v šesté minutě nastavení propadl ve vápně domácích balón a Jules Koundé ho dotlačil za brankovou čáru, čímž srovnal na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Rayo Vallecano 0:0

08.05.2022 14:00

Góly: -

Fotbalisté Getafe remizovali s Vallecanem a stále nemají jistou záchranu. Azulones jsou sice na dobré cestě se zachránit, ale s podobnou produktivitou jako v tomto utkání si ještě mohou nadělat problémy.

U výsledku 0:0 samozřejmě nemuselo zůstat, kdyby oba celky proměnily své velké příležitosti. Getafe mělo na kopačce vedoucí branku už v 6. minutě, ale Oliverovu ránu fantasticky zlikvidoval brankář Dimitrievski. Následně byla k vidění vyrovnaná hra bez větších šancí. Až před koncem poločasu Rayo trestuhodně odmítlo vedení. Bébé byl úplně sám před prázdnou brankou, ale když k němu doputoval balón, nedokázal ho usměrnit.

Bébé měl prsty i v další gólovce, která se naskytla po změně stran. V 50. minutě se totiž on postavil k volnému přímému kopu a orazítkoval břevno. Zajímavé věci se děli až ke konci zápasy, kdy oba celky mohly vstřelit onen rozhodující gól. Velmi blízko tomu byl Enes Ünal, proti němuž Dimitrievski skvěle vyběhl. Sudí ještě nastavil pět minut, ale ani během nich branka nepadla. Getafe tak musí nadále zůstat ostražité a pokusit se zachránit v příštím kole. Vallecano je dvanácté a ve hře zůstává boj o první polovinu tabulky.

Více informací k zápasu

Real Betis - FC Barcelona 1:2

07.05.2022 21:00

Góly: 79. Marc Bartra - 76. Anssumane Fati, 90+4. Jordi Alba

Velkou možnost dotáhnout se na čtvrté místo propásl Real Betis. Po domácí porážce s Barcelonou 1:2 zůstává na pátém místě a jeho ztráta na Ligu mistrů se může fatální zvýšit. Góly padaly na Estadio Benito Villamarín až v závěrečné čtvrthodině. Na trefu uzdraveného Fatiho sice rychle odpověděl Bartra, ale ve čtvrté minutě nastavení vstřelil rozhodující branku Alba.

Barcelona si pojistila druhé místo v tabulce i celkové postavení v první čtyřce. Betis se proti Kataláncům vytáhl v prvním zápase na Camp Nou, kde překvapivě zvítězil 1:0, ale stejný výsledek tentokrát nedokázal zopakovat.

Do prvních gólovek se dostala Barcelona a sice ve 12. minutě obrana Verdiblancos na poslední chvíli odkopla hrozící nebezpečí po zmatcích na malém vápně. O pár minut později Betis přežil hlavičku Araúja, kterou Rui Silva vytáhl na břevno! Betis se chvíli rozkoukával a Barce zle zatopil po půlhodině hry Rodríguezovo střelou do tyče! Barcelona ale měla dál více ze hry, nicméně svojí převahu nedokázala nijak zužitkovat.

I ve druhém poločase došlo na zajímavé okamžiky na obou stranách. Dembélé v 54. minutě rozvlnil pouze boční síť a Juanmiho koncovku zblízka vychytal pozorný Neto, který v brance nahradil stálici Ter Stegena. Až po hodině hry se na trávníku objevil i rychlonohý Pierre-Emerick Aubameyang a hned měl prsty při gólovce Ferrana Torrese, který si neporadil s povyběhnutým Ruiem Silvou.

Barcelona překonala obranný val Verdiblancos až v 76. minutě a zapříčinil se o to uzdravený Ansu Fati. Talentovaný mladík po zpracování v šestnáctce na nic nečekal a okamžitě zakončil přesně k tyči. Betis dokázal rychle odpovědět a centr Fékira dostal do branky hlavou bývalý hráč Barcy Marc Bartra. Už se zdálo, že stav 1:1 vydrží až do konce, když ve čtvrté minutě nastavení rozhodl parádní volejí Jordi Alba. Španělský krajní obránce si na levé straně seběhl do pokutového území a rovnou z první zasáhl centr Daniho Alvése přímo do branky.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Deportivo Alavés 4:0

07.05.2022 18:30

Góly: 6. Thiago Galhardo, 34. Iago Aspas, 57. Ximo Navarro (vl.), 66. Iago Aspas

Už jen velmi malou šanci na záchranu mají hráči Deportiva Alavés. Na Estadio Balaídos utrpěli čtyřbrankový debakl a zůstali na chvostu tabulky. Celta si zajistila už v poločase dvoubrankový náskok, který po změně stran a především vyloučení Navarra ještě navýšila. Dvěma brankami se blýskl Iago Aspas, muž zápasu.

Starý dobrý Iago Aspas opět spasil Celtu Vigo a Alavés už výrazně přiblížil sestupu. Hostům se vůbec nepovedl začátek a domácí pustil do rychlého vedení. Denis Suárez si dobře všiml postaveného Thiaga Galharda, který na přední tyči z prvního doteku překonal Pacheca. Deportivo tak bylo nuceno už od začátku se více tlačit do útoku, což skýtalo brejkové situace pro Celtu.

Ve 34. minutě se povedlo domácím odskočit na rozdíl dvou branek. Suárez nádhernou kolmicí vysunul Iaga Aspase a ten prudkou levačkou překonal Pacheca. Jeho brankařský protějšek Dituro měl první práci až při střele Mata, jinak nemusel řešit jediný vážnější okamžik.

Celta Vigo se po změně stran nenechala chytit do "Csaplárovo pasti" a naopak dalšími dvěma góly utkání definitivně rozhodla. Iago Aspas nejprve spálil obrovskou šanci, než před brankou tečoval nepříjemný balón Franco Cervi.

Když pak v 64. minutě uviděl červenou kartu za faul na Aspase Ximo Navarro, bylo z pohledu Deportiva po zápase. Iago Aspas pak sice z přímáku neprostřelil zeď, ale dostal se okamžitě k dorážce a ta už si cestu do branky našla - 4:0. Závěrečná půlhodina byla pro Alavés už jen velkým utrpěním a od páté branky zachránila hosty tyč. Deportivo už má tři kola před koncem jen malou šanci.

Více informací k zápasu

Cádiz CF - Elche CF 3:0

07.05.2022 18:30

Góly: 80. Álvaro Negredo, 83. Rubén Sobrino, 90+3. Anthony Lozano

V boji o záchranu nezaváhal ani Cádiz, který doma přejel Elche 3:0. Utkání bylo dlouho bez branek a domácím pak hodně pomohlo vyloučení Ponce. Deset minut před koncem se pak obrana Elche sesypala a inkasovala tři góly.

Víc jak hodinu hrálo Elche s domácími vyrovnanou partii, ale vyloučení Ponceho se ukázalo být klíčovým okamžikem. První poločas prakticky nic zajímavého nenabídl. Ve 31. minutě vypálil jen slabě Negredo a brankář neměl s jeho pokusem výraznější problémy. Na druhé straně se dostal k tvrdé střele Gumbau a Ledesma se musel natáhnout.

Byl to ale Badía, kdo se ocital pod čím dál větší palbou domácích. Cádiz po změně stran sešlápl plyn a začal si vytvářet jednu šanci za druhou. Alejovu ránu vyrazil, zatímco Fernándezovu pumelenici z přímáku tečovala obrana vedle. Po hodině hry se znovu přihlásil o slovo Aleja a Badia byl opět rychle u tyče.

A pak už to přišlo. V 66. minutě uviděl Ponce zbytečnou červenou kartu za faul loktem a to převážilo misky vah na stranu domácích. Elche se ještě pár minut drželo, ale v 80. minutě poprvé inkasovalo. Álvaro Negredo si naskočil na Pérezův centr a hlavou prolomil gólové mlčení. Za chvíli šel do hlavičkového souboje s vyběhnutým brankářem Rubén Sobrino a zvýšil na 2:0. Elche úplně rezignovalo a dovolilo Cádizu vstřelit i třetí gól. V nastavení si naběhl na výtečný pas Anthony Lozano a nekompromisní střelou stanovil konečný výsledek 3:0.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Valencia CF 0:0

07.05.2022 16:15

Góly: -

Diváci se na San Memés tentokrát žádného gólu nedočkali a na vině jsou ofenzívy obou celků. Remíza 0:0 je komplikací zejména pro Athletic, který v boji o poháry výrazně ztratil.

Není to tak dávno, co se oba celky představily v rámci semifinále Copa del Rey a úspěšnější byla v tomto měření sil Valencia. Los Che však finálový duel nezvládli a s jistotou přišli o pohárovou účast. O tu naopak usilovali hráči Athleticu.

Samotné utkání nebylo žádnou hitparádou, ačkoliv nějaké šance k vidění byly. Ve 22. minutě měl na kopačce úvodní branku Iňaki Wiliams, ale dorážku po skvělém zákroku Mamardašviliho poslal trestuhodně vedle! Brankář Valencia měl ještě jeden těžký zákrok, když zlikvidoval pokus Wiliamse po půlhodině hry. První poločas nic dalšího nenabídl a divákům nezbylo nic jiného, než doufat v branky po změně stran.

Athletic a Valencia však přání svých fanoušků nevyslyšely. V 56. minutě odmítl další gól Iňaki Williams - smolař zápasu. Výtečně se proti němu opět zaskvěl Mamardašvili. Athletic byl přeci jenom o něco nebezpečnější, byť to k rozhodujícímu gólu nevedlo. Hvězdou zápasu byl jednoznačně Mamardašvili, který nepustil ani jeden gól a spolehlivými zákroky držel Valencii ve hře. V dlouhém nastavení ještě obdržel červenou kartu Guillamón, nicméně vliv na utkání to nemělo.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Granada CF 2:6

07.05.2022 14:00

Góly: 28. Salva Sevilla, 58. Antonio Raíllo - 6. Luis Javier Suárez, 46. Sergio Escudero, 55. Antonio Puertas, 69. Jorge Molina, 78. Myrto Uzuni, 90. Jorge Molina

V boji o záchranu přituhuje. Granada totiž zvládla důležitý souboj na Mallorce a po divokém výsledku 6:2 se posunula ze sestupového pásma. Bermellones selhali v defenzívě a od Granady inkasovali celkem šest branek! Hlavní hvězdou zápasu byl Jorge Molina, autor dvou branek i dvou gólových asistencí.

V prvním poločase nic nenasvědčovalo tomu, že se utkání "zvrhne" do osmigólové podoby. Začátek byl sice z obou stran velmi aktivní a dokonce padl rychlý gól, avšak po většinu času to byla vyrovnaná a opatrná partie.

Již ve 4. minutě se dostal k nebezpečnému zakončení Kubo a Maximiano předvedl jistý zákrok. Efektivnější byla z první šance Granada, která se o dvě minuty později ujala vedení. Po závaru před brankou se dostal k bezprostřední dorážce Luis Javier Suárez a Granada vedla. Mallorca si schovala odpověď na 28. minutu a úžasná rána Salvy Sevilly skončila nechytatelně k tyči. Před koncem poločasu měla Mallorca ještě jednu možnost po které dokonce vstřelil Maffeo gól, ale protože se jednalo o ofsajd, stav 1:1 se neměnil.

Podobně jako v prvním poločase padla i po změně stran rychlá branka. Po Puertasově přihrávce se zjevil za obranou Sergio Escudero a křižnou střelou k tyči překonal Rica. Mallorca nenašla odpověď a naopak v 55. minutě odskočili hosté na rozdíl dvou branek. Machís poslal střílenou přihrávku na malé vápno, kde důrazný Puertas dotlačil balón za brankovou čáru.

Mallorca se ještě jednou vzchopila a rychle vstřelila kontaktní branku po hlavičce Antonia Railla, ovšem z její strany to bylo v zápase vše. V 69. minutě další přesně mířenou ranou k tyči zvýšil na 4:2 pro Granadu Jorge Molina a do konce zápasu inkasovali Bermellones ještě dvakrát.

Dvanáct minut před koncem udržel Molina balón zády k brance pro Myrta Uzuniho, jehož nedokázali ani dva bránící hráči odstavit a nakonec v pádu překonal nešťastného Rica. O vítězi už bylo dávno rozhodnuto a Granada nakonec vyšperkovala své vítězství do "hokejové" podoby. V poslední minutě zápasu potrestal brejk střelou o tyč Jorge Molina a stal se hlavní hvězdou zápasu. Granada veze z Mallorcy divoké vítězství 6:2 a posouvá se mimo sestupové pásmo. Naopak Mallorca je předposlední, ale boj o záchranu ještě nekončí.

Více informací k zápasu

Levante UD - Real Sociedad 2:1

06.05.2022 21:00

Góly: 53. Jorge Miramón, 90. Gonzalo Melero (pen.) - 66. David Silva

Levante ještě žije! Dnes to s ním vypadalo všelijak a proti La Realu rozhodně nebylo favoritem, ale přesto dokázalo dostat do sítě soupeře míč dvakrát, takže momentálně vyrovnávací trefa Davida Silvy už nic nezměnila. Levante bojovalo až do konce a rozhodující trefu zaznamenalo v 90. minutě.

Levante jde pořád o život a ani dnes to nevypadalo na nějaké bodové vyústění. Aktivnější La Real mohl do vedení poslat už v 15. minutě pálící Alexander Isak, který si zpracoval dlouhou nahrávku, ve vápně obešel Duarteho a vypálil. Jenže narazil na skvělý zákrok brankáře Cardenase, který jeho ránu vyrazil. Isak podruhé v šanci pálil lépe, ale rozezvučel jen břevno za zády brankáře Cardenase.

Levante se ke slovu dostalo vlastně až ke konci poločasu. A to rovnou výrazně, protože Morales se ocitl s míčem u nohy sám před brankářem Remirem. Ten ale zůstal klidný a jeho ránu vyrazil! Sedm minut po změně stran se obrana La Realu rozestoupila a nechala Josého Campañu rozehrát do strany na volného Jorgeho Miramóna. Ten mířil ke vzdálenější tyči a i když si Remiro na míč sáhl, bylo to marné.

David Silva nepatří k vysokým a urostlým hráčům, ale po hodině hry si jako jediný naskočil ve vápně na krásný centr od Gorosabela a dokázal srovnat! Jenže Levante bylo hladovější. Martí nejprve v 76. minutě vstřelil gól z ofsajdu, takže platit nemohl. Jenže tři minuty před koncem Diego Rico fauloval ve vápně pronikajícího Pepelua, když ho udeřil loktem do tváře, pro což sudí neměl pochopení. K nařízené penaltě se postavil Gonzalo Melero a rozjásal natřískaný stadion!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid35256473:3081
2.FC Barcelona35209665:3569
3.Sevilla FC351714451:2965
4.Atlético Madrid35197960:4164
5.Real Betis351771157:4058
6.Real Sociedad351511934:3456
7.Villarreal CF3514111055:3453
8.Athletic Bilbao351313941:3452
9.CA Osasuna3512101336:4646
10.Valencia CF3510141145:4944
11.Celta Vigo3511101441:3843
12.Rayo Vallecano351191535:3942
13.Espanyol Barcelona3510101538:5040
14.Elche CF351091637:4839
15.Getafe CF358131431:3737
16.Cádiz CF357141433:4735
17.Granada CF357131543:5934
18.RCD Mallorca35881932:6232
19.Levante UD356111844:6729
20.Deportivo Alavés35772128:6028

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (89)

Přidat komentář
Tony Stark

Historické víťazstvo v boji o LM

Reagovat
Pharrell

Stejně jako historická výhra 4:0 na Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z nejzábavnějších zápasů sezóny s geniálním koncem

Reagovat
LAM

Alba ten gól na konci

Jinak parádní zápas nahoru dolů Fati je neuvěřitelnej, ten jeho Čech na góly je něco, tak snad už bez zranění.

Jinak jsme na jaře porazili Real, Atlety, Sevillu, Betisem, Sociedad, Athletic a i Neapol. A potom prohrajeme s Frankfurtem, Rayem a Cadizem

Reagovat
2miguel1

Tak LM je po tom Koemanovom trapení doma, Xavi to zdvihol neuveritelne. Treba dufat, ze sme si vybrali slabu chvilku s tymi domacimi zapasmi a buduci rok pojdeme bomby. Fati je gólovy jak sviňa, plus je fakt proste svetovy hrac, Araujo je uplne inde ako všetci v obrane a Pedri je zas inde ako vsetci v zalohe. Buducu sezonu uz bohuzial bez Busa Gerarda Daniho, ak sa chceme niekam posunuť. Musi prísť ten Lewa. Dembele 8/10 zle riesenie situacie, mne proste chybat nebude.

Reagovat
Tony Stark

Fati má ešte ďaleko od svetového hráča

Reagovat
Pharrell

No podle mě je už teď lepší než Vini Jr. & Rodrygo. Nebo možná na podobné úrovni. Statistiky má dost dobré jen ať se mu vyhýbají zranění.

Reagovat
EaP

Tak on oproti tým dvom menovaným má podobné schopnosti ako Ronaldo či teraz Benzema. Má neuveriteľný cit pre výber miesta. Skvele zakončenie ktoré vyplýva hlavne z toho, že sleduje bránu a brankára až dokonca a potom zakončí presne do protipohybu. Možno nieje najrýchlejší ale jemu stačí motať sa okolo 16 a vždy to smrdí gólom. Nieje náhoda , že po každom zranení , dlhodobom , okamžite skóruje. Dovolím si povedať , že ak by sa nezranil, bol by v počte gólov druhý za Benzemom. Vinicius má výbornú rýchlosť a dokáže sa uvoľniť ale to zakončenie svetové nemá. Zrejme nás čaká dlhodobý súboj oboch chalanov o titul najlepšieho na svete.

Reagovat
Pharrell

Uvidíme uvidíme. Budoucnost - Rodrygo , Vini Jr. , Fati + Haaland & Mbappé (možná i ten Vlahović - ten taky hodně mladý a gólový). Každopádně s tebou nejspíše souhlasím - Vinícius Jr. a i ten Rodrygo ti nemají to zakončení světové (na koncovce ještě musí hodně zapracovat oba)..

Reagovat
2miguel1

Tak Mbappe je najlepsi, ale ak sa budu Fatimu vyhybat zranenia, bude s nim bojovat o najlepšieho hraca.

Reagovat
Pharrell

Jj Mbappé už patří mezi nejlepší hráče. Ale ten Fati pokud bude zdravotně ok má potenciál pravidelně bojovat o Ballon D´or. A Vini Jr. když pořádně zamaká časem bude mnohem lepší hráč než Neymar.

Reagovat
Gazdo

To fakt nebude. Fati ma skvele zakoncenie ale hrac ako Neymar to nebude. Mozno bude mat na konci kariery viac golov ako Neymar (kiezby) ale hrac bol a je Neymar stale genialitou uplne inde nez vsetci ostatni s vynimkou Messiho. U neho je problem akurat ze ho posledne sezony kosia zranenia plus teda na to tuto sezonu totalne prdi uz

Reagovat
Kily8

Reagovat
Phillipinho

Fati je vykonnostne od Neymara na mile daleko. Je golovy, ale herne se na Mbappeho, ale i treba na Viniciuse a Felixe nechyta.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Gazdo

Ale ked to citam znova asi to myslel tak ze Vini moze byt ovela lepsi hrac ako Neymar nemyslel Fatiho. Ale to je jedno. Ani jeden nie je talent formatu Neymara. Mozno Vini ma na to ak zlepsi zakoncenie byt nieco na urovni Salaha (coz vobec nie je malo a mam Salaha len tesne pod Neymarom). Fati je max golovy, zatial som u neho nejake vyrazne ine zablesky geniality nevidel. Snad vydrzi zdravy

Reagovat
Visca el barca

Vini ten je jen rychlej. Zakončení nula, herní inteligence šílenost. Zdravej Fati je daleko lepší. Mbappe je jinde. Ale je to sobec.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Hrac s nulovym zakoncenim a presto je po Haalandovi druhy nejlepsi U21 strelec v top 5 ligach. To teda nechci videt kolik by tech golu mel kdyby zakoncovat umel.

Reagovat
misinho7

Ale Visca je dalsi z radu zaslepencov kde Barca ma najlepsich hracov a real sračky...Vini vie len behať..preto ma X golov, X asistencii a X super vykonov ktore rozhodovali...ale jasne vie len brhat

Reagovat
Kluivert9

Tak ještě, že ty nejseš vůbec zaslepenej a jsi objektivnost sama

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
misinho7

Co to kurva ty si snad este horsi nez LAM.. Vini momentalne jeden z naj hracov, vsetky tieto veci co spominas brutalne zlepsil a preto tuto sezonu hviezdi..ale jasne Fati je lepsi..

Reagovat
Gazdo

Ok

Reagovat
teenz

Ty si pan

Reagovat
Kily8

Hráč, ktorý má v 21 rokoch v Reale Madrid 14 gólov a 9 asistencií má zakončenie nula a herní inteligencia šílenosť . Ty si iný komediant človeče, už prosám ťa nepíš o futbale, stačí ti len fejsbuk

Reagovat
MarcoBanco

Viniho zakončenie býva niekedy biedne, ale tie štatistky G/A má aj tak dobré.. A Mbappe je v prvom rade strelec, tí bývajú trochu sebci.. ale aj napriek tomu najviac asistencií v lige

Reagovat
misinho7

Reagovat
Eichel

Reagovat
LAM

Reagovat
Kluivert9

Tak na Mbappeho se nechytá nikdo, ale že by se nechytal na Viniciuse?

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Kokesh

Reagovat
DreamTeam

Jo tak to opravdu nebude

Reagovat
Gazdo

To asi nie ale golovy je. Uvidime ci mu to vydrzi, zatial nemal sancu to dokazat nakolko ho kosia zranenia

Reagovat
2miguel1

Uvidíte

Reagovat
Gazdo

Mbappe je absolutne komplexny utocny hrac. Dokaze ako obist hraca, tak zakoncit ako aj nahrat a tvorit (jasne uroven Messi, Neymar to tvorivy asi nebude). Fati zatial je len vynimocne dobry zakoncovatel a ma aj to co kazdy svetovy utocnik musi mat. Stastie - hocijako vystreli ta lopta sa dokaze tak odrazit ze aj ked to netrafi je z toho ohrozenie. Hocijaka usmudlana strela dokaze byt golom a to je castokrat potrebnejsie ako sola cez pol ihriska

Reagovat
ADM

Tento rok ho teda sledujem intenzívnejšie a na druhej strane je za mňa aj brutálny sebec a v niektorých zápasoch vyslovene netímový hráč.

Reagovat
Gazdo

Tak ja som videl asi len 10 zapasov PSG ale bud som mal to stastie/smolu ked vyslovene ten tim musel tahat sam a ani som sa mu moc necudoval ze to dava na seba ked jediny tam vpredu robil vietor. Samozrejme pre niekoho kto sleduje PSG celu sezonu ti moze byt inak kedze ten pohlad na neho logicky bude pestrejsi, ja vychadzam akurat z toho co som od neho za tych par rokov videl a co som videl zatial u Fatiho

Reagovat
LAM

Zase si kopne balon a udělá dva hráče. Fázi ho rychlost je naopak problém. Hodně potřebuje posílit i nohy.

Reagovat
2miguel1

Fati odohral ekvivalentne na 90 minut 18 zapasov zatial za Barcelonu, kde strelil 15 golov a to nehra hrot a najviac zapasov odohral ako 16-17 ročny. Tie čisla su brutalne, on musi byt len zdravy

Reagovat
Gazdo

Tie cisla su brutalne. Ale bud vydrzi zdravy a udrzi cisla a zdemoluje vsetky Messiho aj Ronaldove rekordy (o com dost vsetci asi pochybujeme) alebo tie cisla logicky klesnu. V pripade ze mu nevydrzi zdravie tak je hocijaky scenar asi jedno

Reagovat
misinho7

Reagovat
Pharrell

Čemu se směješ ty kurvičko mrdská s Kokeshem?? hej volové mám nápad po finále LM dáme sraz ne? A dáme si pěkně do držky vy internetoví hrdinové!! Tobě a i tomu Kokeshovi obzvláště moc rád bych dal do tlamy!

Reagovat
Gazdo

Fuha ja som myslel ze v bielom tabore je harmonia az na Greatesta. Coze sa stalo?

Reagovat
Jordi Alba

Proč čekat až po finále LM ?

Reagovat
Pharrell

Lepší po finále LM. Se uvidí jaká bude nálada u RM buď bude veselo a nebo naopak.

Reagovat
misinho7

Reagovat
smazaný uživatel

Gol v nastaveni? Neni to stesti? Klika? Kde je LAM, aby mi to vysvetlil.

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
Pharrell

Reagovat
patas92

Je

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
ttopi

Gol v nastavení je normální. Ale je rozdíl když máš plichtu která ti i tak stačí a když potřebuješ dát 2 góly, jinak končíš. Jako jestli se chcete dohadovat o tomhle, tak to je celkem dětinský ne?

Reagovat
CHONG

Mentalita šampiónů

Reagovat
smazaný uživatel

Ja se ale nebavim jen o zapase s City. LAM tady pravidelne jede neco o stesti a klice vzdycky kdyz dame gol po cca 70. minute.

Reagovat
2miguel1

Nieje to šťastie, Real je mentalne strašne silný, je to pozostatok Cristiana z klubu, on to tam vštiepil vsetkym. Naopak, Barca pôsobi mentalne strašne slabo, tie prehry v LM sa u nas podpisali. Xavi je najpovolanejší to otočiť

Reagovat
Aldeano

Reagovat
misinho7

Reagovat
blaugrana

Daniho prihravka a Jordiho gol. Mňam dopice. Betis snad upecie LM na ukor nechutnych Atletov.

Reagovat
Xavi

Jsem se včera díval na první poločas Barcy a dnes na druhý ze záznamu. Tak do 70. minuty jsem si byl celkem jistej, že je to záznam toho prvního, byly tam dost podobné situace. Až když nastoupil Auba, tak jsem si rekl: "ty vole, to je fakt druhej poločas. "

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Kluivert9

Se s tím Azpilicuetou někdo posral, ne?

Reagovat
LAM

Tomu platu nevěřim, ale z těch christensenů a Alonsů je on ta nejlepší volba. V každym zápase odevzdá 100% a může hrát jak RB tak i pravého stopera. Dle mě to znamená, že Alves po sezoně končí.

Reagovat
Miguel19

RB už hrát fakt nemůže. Teda pokud od beka neočekáváš, že bude i útočit, tak to jo.

Reagovat
Kluivert9

A na 3 vzadu Barca nehraje, takže hráč úplně k hovnu... Pokud na ucházející RB nejsou peníze, tak si raději nechat Alvese.

Reagovat
Eichel

Reagovat
Svatej

Je to totální píčovina od vás

Reagovat
Svatej

Reagovat
Svatej

Ne no Takovej Alonso by vám naopak mohl dost sednout

Reagovat
smazaný uživatel

Geniální Xavi opět úřadoval. V důležitém zápase naordinoval svým hráčům, aby utkání rozhodli až v nastaveném čase a soupeř už nemohl vyrovnat. Ten tým příští rok nebude mít pod tím geniem konkurenci

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Tigerinho

Wow.

Reagovat
smazaný uživatel

Kokos, Barcelóna vyhrá a vyzerá to tu ako Randy Marsh: https://www.southparkstudios.com/video-clips/2knqad/south-park-no-more-blue-balls

Reagovat
Phillipinho

Uff. No dneska to melo byt o vic golu.Nakonec to byly jeste klasicky nervy Griezmann bohuzel netrefi nic. Klasicky fantastickej Carrasco, super vykon od Kondogbii a Cunhy. Liga mistru je uz strasne blizko, proti Elche by to meli definitivne zpecetit

Reagovat
Aldeano

LM už dáte.

Reagovat
smazaný uživatel

Co se s tím Griezem stalo? V Roce 2022 dal 1 (slovy JEDEN) gól a to Rayu Majadahonda v Copě To u nás byl ještě brutální bombarďák

Reagovat
Salfovic

To by ti mohl vysvětlit ten zdejší expert, podle kterého Grieze v Barce brzdil Messi.

Reagovat
roman1978

Reagovat
roman1978

A to mu to ještě nekazi Messi.

Reagovat
Phillipinho

Herne je nevyrazny, do sanci se dostaval az proti Realu. Potrebuje par dobrych zapasu a snad se chytne. Ted v Elche odehral za hodne dlouhou dobu svuj nejlepsi zapas.

Reagovat
2miguel1

Za poslednych 20 kôl máme najviac bodov v lige, je to zhruba obdobie kedy prišiel Xavi. Po tom odchode Messiho sme to zvládli nadmieru dobre. Buducu sezonu pôjde Xavi bomby

Reagovat
Kokesh

Ale Raiola byl přece v Barceloně, byl to dobrý kámoš Laporty a ohromně se ušetřilo za platy.

Reagovat
Svatej

Navíc přestup do Barcelony dával daleko větší smysl!

Reagovat
Visca el barca

Raiola ale umřel, takže první problém je na světě.

Reagovat
LAM

Nikdo jsme ho nechtěli

Ale jinak nabídce City asi nemůžeme konkurovat Nikdy.

Reagovat
technecium

Hmmm, ukladam do záložek, ať to můžu použít, až Mbappé prodlouží

Reagovat
teenz

Tímhle stylem by Visca a spol nemohl už otevřít EF po přestupu Erlinga do City.

Reagovat
teenz

Klasika.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele