InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Cestujme s Fireflies

    pondělí 6.5 18:00 - Světlušky Tábor

  • Vzpomínkový akt k osvobození města

    pondělí 6.5 15:00 - MěKS Vimperk

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na Otavský plamínek přijel rekordní počet týmů

 Autor: Petr Eliáš - Jižní Čechy TEĎ

    Autor: Petr Eliáš - Jižní Čechy TEĎ

STRAKONICE – Před lety začínal Otavský plamínek se 14 týmy, teď jich závodilo dokonce 50! V areálu Na Křemelce se v sobotu 7. května konal už 15. ročník soutěže dětských týmů v požárním útoku. Akci pořádá Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje ve spolupráci s Okresním sdružením hasičů Čech, Moravy a Slezska a dalšími partnery, kteří se podílejí třeba i na doprovodném programu.

Podrobné výsledky přinese tištěný Týdeník Strakonicko. Prozradíme už teď, že v kategorii přípravek vyhrály Čestice, stejně jako ve skupině mladších, kde kralovalo čestické béčko. Mezi staršími byl nejrychlejší Dřešín A.

Ředitel územního odboru profesionálních hasičů ve Strakonicích Ota Šmejkal měl radost z tak vysoké účasti. „Po dvou letech jsem se vrátili do tradičního květnového termínu, kdy je Otavský plamínek zahajovací soutěží mládežnické sezony. Letošní rok se navíc nese v duchu pořádání krajských soutěží na Strakonicku. Krajská soutěž pro dětské kolektivy se bude 11. června konat i v Blatné," zmínil Šmejkal.

Původně se přihlásilo 54 týmů, nakonec jich dorazila rovná padesátka. I to je rekordní číslo. Zatím nejvyšší počet byl 48. Ota Šmejkal také připomněl, že když Otavský plamínek začínal, závodilo v prvním roce 14 týmů. Od té doby udělalo Strakonicko v požárním sportu mládeže pořádný kus práce.

Senátor Tomáš Fiala přijel účastníky také pozdravit. „Začátky požárního sportu mladých se datují už do počátku 20. století. Už tehdy vznikaly jinošské družiny, které se učily manipulovat se stříkačkami a žebříky. Během první republiky vše pokračovalo. V 60. letech vznikaly organizace mladých požárníků, soutěž Plamen vznikla v roce 1972 a pořádá se dodnes," připomněl Fiala. Mladí hasiči jsou podle něj jedna velká rodina.

Místostarostu Strakonic Josefa Zocha těšil vysoký počet týmů. „Myslím si, že ve vás bude záruka, že se do budoucna nebudeme muset bát ohně a dalších živlů," řekl Zoch. S pozdravem se přidal také šéf městské organizace STARZ Pavel Mareš. „Padesát týmů, to je skutečně zajímavé číslo," podotkl. Náměstek starostky okresního sdružení hasičů František Kotrc připomněl, že vítězi jsou vlastně všichni, kdo se Otavského plamínku účastnili.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace