fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Neděle 28. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Léčba pacientů s poruchou hybnosti

27.04.2024 - Léčba pacientů s poruchou hybnosti - Zaměří se na ni...

Počasí

28.04.2024 - Neděle

Teplota: 21 / 12 - PoloJasno

29.04.2024 - Pondělí

Teplota: 24 / 13 - SkoroJasno

240 650 fitness kotelna

Šumperské gymnastky bojovaly o účast na krajské olympiádě

09. května 2022 - 06:20

Zpět na seznam článků

Nominační závod zvládla děvčata GK Šumperk skvěle

Šumperské gymnastky bojovaly o účast na krajské olympiádě

LODM 2022 zdroj foto: GK

První květnový den se v prostějovské gymnastické tělocvičně konal pro děvčata důležitý kvalifikační závod a to na X. ročník letní olympiády dětí a mládeže (LODM). Na této největší sportovní akci pro mládež, kde nechybí ani olympijský oheň, olympijská vesnička pro sportovce a slavnostní ceremoniály u předávání medailí a samozřejmě i maskot, se představí „Čtrnáct krajských výprav, dvacet sportů rozložených do šesti měst a na třicet čtyři sportovišť“.

Připravované hry LODM je jedna z odložených akcí z minulého roku a Olomoucký kraj společně s Českým olympijským výborem bude tuto akci pořádat už po druhé (naposledy v roce 2011).

 O svoji účast ve čtyřčlenném družstvu, které bude reprezentovat Olomoucký kraj letos bojovalo jedenáct gymnastek ročníku narození 2007 - 2011.  Svěřenkyně z oddílu TJ Prostějov, KSG SK Přerov, GK Šumperka a GKM Olomouc. Nejpočetnější, a to šestičlenná výprava byla z GK Šumperk.

Děvčata sice patřila k těm mladším, ale výkonností se srovnatelnou úrovní. Sesterská dvojice Lenka a Jitka Machytková (ročník narození 2009) nepodcenila svou přípravu. Nejlépe vyšla kvalifikace Lence - 1. místo, Jitka obsadila krásné 3. místo. (2.  Nela Borská 2007 - TJ Prostějov; 4. Valentová Johana 2007 - GKM Olomouc).

Žhavou kandidátkou na možný postup byla i šumperská Michaela Janků. Ta bohužel nezvládla svoji koncentraci na kladině, po několika pádech se její sen, částečně rozplynul. Ale „naděje umírá poslední“ a tak pátá příčka a role náhradnice ji stále ponechává v naději na účast.

Nejmladší účastnice Hermannová Markéta ročník narození 2011 si uhájila 7. příčku. Na kladině získala dokonce třetí nejvyšší známku a na prostných čtvrté nejlepší hodnocení, je to nadějná adeptka pro příští ročník. Další sesterská dvojice se představila s lehčí obtížností svých sestav Marie Paraska a Anna Paraska.

Všem děvčatům gratulujeme a budeme držet palce!

Autor: red., Dagmar Peterková - zdroj foto: GK Šumperk

Fotogalerie

LODM 2022                                  zdroj foto: GK

Související články

Další články z rubriky

Dietos vs Golems

Dietos vs Golems

Pozvánka na zápas

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.